Ingrediënten:
·
1/8e pastinaak (25 g), vers
·
1/4de wortel (25 g), vers
·
1/8e courgette (25 g), vers
·
1/8e aubergine (30 g), vers
·
40g pompoen
·
1 eetlepel zonnebloemolie (10g)
·
Snuifje peper
·
Snuifje zout
·
1 theelepel paprikapoeder (3g)
Bereiding:
·
Was en schil de groenten
·
Snij de pastinaak, wortel,
courgette, aubergine en pompoen in kleine schijfjes met behulp van een
dunschiller.
·
Verhit de zonnebloemolie in de
wok/of pan en bak de groenten krokant.
·
Laat de groentechips even
uitlekken op keukenpapier.
·
Bestrooi de groentechips met
peper, zout en/of paprikapoeder.
Tip: Eet deze met de saus van de zoete
aardappelfrietjes
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (158g)
|
133 kcal
|
7,0 g (0,5KhRW)
|
5,0 g
|
3,4 g
|
1,4 g
|
10,4 g
|
1,2 g
|
2,7 g
|
6,3 g
|
Per 100g
|
84 kcal
|
4,4 g
|
3,2 g
|
2,2 g
|
0,9 g
|
6,6 g
|
0,8 g
|
1,7 g
|
4,0 g
|
En%
|
100%
|
21%
|
/
|
5%
|
4%
|
70%
|
/
|
/
|
/
|
Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/groentechips-met-frisse-lentedips
Wout en Elke
|