Aantal
porties: 1 balletje
Ingrediënten:
·
30
g courgette
·
¼
ei
·
10
g feta
·
1
koffielepel glutenvrije paneermeel (5g)
·
Een
snuifje italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, oregano, salie,
)
·
Peper
en zout
Bereidingswijze:
·
Verwarm
de oven voor op 200°C
·
Rasp
de geschilde courgette
·
Leg
de courgette op keukenpapier om uit te lekken
·
Leg
de courgette daarna in een theedoek en knijp het meeste vocht eruit
·
Klop
het ei los en verkruimel de feta erdoorheen
·
Roer
de courgette door het eimengsel samen met de glutenvrije paneermeel
·
Kruid
met de italiaanse kruiden, wat peper en zout
·
Rol
tot een balletje
·
Leg
op een bakplaat met bakpapier
·
Bak
het balletje 30 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (57g)
|
67 kcal
|
4,7 g
|
0,7 g
|
0,4 g
|
3,8 g
|
3,6 g
|
2,1 g
|
1,1 g
|
0,3 g
|
Per 100g
|
117 kcal
|
8,2 g
|
1,2 g
|
0,7 g
|
6,7 g
|
6,3 g
|
3,7 g
|
1,9 g
|
0,5 g
|
En%
|
100%
|
28%
|
/
|
1%
|
23%
|
48%
|
/
|
/
|
/
|
Wout en Elke
|