Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet
HARTIGE WAFELTJES OP ZN ITALIAANS
Portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 25 g courgette, vers
- Snuifje zout
- 15 g kerstomaten, vers
- 5 g rucola, vers
- 45 ml melk, halfvol
- 12 g margarine
- 2 g geraspte parmezaan
- 14 g ei
- Snuifje nootmuskaat
- 30 g boekweitmeel, Albert Heijn
- 0,5 g bakpoeder, Organ
- 5 g rucola
- 15 g minimozzarellabolletjes
Bereidingswijze
- Rasp de ongeschilde courgette en bestrooi met zout.
- Laat de courgette 10 min. trekken.
- Weeg de kerstomaten af en halveer ze.
- Weeg de rucola af en hak ze grof.
- Doe de courgette in een verse keukenhanddoek en knijp het vocht uit.
- Meet de melk af en doe in een kom.
- Weeg de boter en parmezaan af en doe in de kom.
- Voeg de eieren toe aan de kom.
- Meng alles tot een gladde massa.
- Kruid het mengsel met nootmuskaat.
- Weeg het boekweitmeel en bakpoeder af en doe dit in een andere kom.
- Voeg de gladde massa toe aan de boekweitmeel en de bakpoeder.
- Voeg de geraspte courgette toe aan het beslag.
- Schep een eetlepel op een heet wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
- Werk de wafels af met kerstomaten, rucola en minimozzarellabolletjes.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw.
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Chol.
|
Suiker
|
Vezels
|
Vocht
|
Per portie (163,5 g)
|
286 kcal
|
25,0 g
|
10,5 g
|
15,3 g
|
5,8 g
|
4,5 g
|
4,9 g
|
62 mg
|
3,5 g *
|
2,5 g
|
110,0 g
|
Per 100 g
|
175 kcal
|
15,3 g
|
6,4 g
|
9,4 g
|
3,5 g
|
2,8 g
|
3,0 g
|
37,9 mg
|
2,1 g
|
1,5 g
|
67,3 g
|
En%
|
100
|
35
|
14,6
à
14,5
|
48,3
à
48,5
|
18
|
14,4
à
14,5
|
15,4
à
15,5
|
0,2
à
0
|
4,8
à
5
|
1,7
à
2
|
|
*Slechts 0,4 g
toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers.
Bron: Hartige wafels op zn Italiaans Geraadpleegd
op 17 oktober 2019, https://www.bioplanet.be/wps/portal/bioplanet/nl/home/recepten/detail/hartige-wafels-op-z-n-italiaans-92027
|