Ingrediënten voor 1 persoon:
·
200 gram zoete aardappel, vers
·
1 teentje knoflook (6g), vers
·
5ml olijfolie
·
2 theelepels paprikapoeder (6g),
gedroogd
·
2 gram koriander, vers
·
50 gram magere platte kaas
·
Snuifje peper
·
Snuifje zout
Bereiding:
Voor de ovenfrietjes
·
Verwarm de oven voor op 180°C.
·
Schil de zoete aardappelen en snij
deze in frietjes.
·
Pers de knoflook
·
Meng de zoete aardappelen met de
knoflook, olijfolie en 1 theelepel paprikapoeder op een bakplaat of in een
ovenschotel
·
Bak deze ongeveer 45min in de oven.
Voor het sausje
·
Snij de koriander fijn.
·
Meng de platte kaas met de
koriander, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout.
·
Serveer de saus bij de frietjes.
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (269g)
|
224 kcal
|
32,6 g
(2,5 KhRW)
|
11,7 g
|
6,3 g
|
6,9 g
|
5,8 g
|
1,0 g
|
3,8 g
|
0,6 g
|
Per 100g
|
83 kcal
|
12,1 g
|
4,3 g
|
2,3 g
|
2,6 g
|
2,2 g
|
0,4 g
|
1,4 g
|
0,2 g
|
En%
|
100%
|
58,5%
|
/
|
6%
|
12,5%
|
23%
|
/
|
/
|
/
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R931384/aardappel-met-dip
Wout en Elke
|