1. Portiegrootte: voor 1 persoon
2. Ingrediënten:
-
½ banaan, rijp zonder
schil (50 g)
-
¼ ei (12,5 g)
-
12,5 g boekweitmeel (AH Vrij
van Gluten boekweitmeel)
-
Snuifje bakpoeder (Dr. Oetker
Backin bakpoeder )(1 g)
-
½ koffielepel
koolzaadolie (2 g)
-
Snuifje kaneel
-
Snuifje zout
-
3 blauwe bessen, vers
(10 g)
-
½ eetlepel Stevia (0,5
g)
-
1/8 appel, zonder
schil (10 g)
-
Margarine
3. Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Plet de bananen met een vork of spatel en meng
deze met het ei in een grote kom. Voeg het boekweitmeel, de bakpoeder, de olie,
het kaneel en het zout hieraan toe. Meng
dit goed door elkaar.
Was de blauwe bessen en voeg deze toe aan
de deeg. Voeg de stevia toe aan de deeg en spatel alles nog eens heel goed door
elkaar.
Was en schil de appel en snijd in fijne
schijfjes. Vet de bakvorm in met de margarin. Doe het boekweitmengsel in de
bakvorm en werk af met de schuifjes appel. Leg deze mooi bovenop de cake.
Bak de cake 50 minuten in de oven.
4. Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie (in kcal)
|
Eiwitten (in g)
|
Vetten (in g)
|
VV (in g)
|
EOV (in g)
|
MOV (in g)
|
Koolhydraten (in g)
|
Suikers (in g)
|
VDVS
(in g)
|
Per
portie
(99
g)
|
138
|
4,4
|
3,8
|
0,7
|
1,1
|
0,6
|
20,1
|
10,0
|
2,4
|
Per
100 g
|
138
|
4,4
|
3,8
|
0,7
|
1,1
|
0,6
|
20,1
|
10,0
|
2,4
|
En%
|
/
|
13
|
25
|
5
|
7
|
4
|
58
|
29
|
/
|
5. Bron:
-
Pauline,
W. (2017, mei 23). bananencake met blauwe bessen. Opgeroepen op oktober
17, 2019, van Uit Pauline's Keuken: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/bananencake-met-blauwe-bessen.html
-
Deels eigen creatie (Naert Margot en
Vermaere Ward).
|