Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananencake met blauwe bessen en appel (Deel 1)

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -            ½ banaan, rijp zonder schil (50 g)

    -            ¼ ei (12,5 g)

    -            12,5 g boekweitmeel (AH Vrij van Glu­ten boek­weit­meel)

    -            Snuifje bakpoeder (Dr. Oet­ker Bac­kin bak­poe­der )(1 g)

    -            ½ koffielepel koolzaadolie (2 g)

    -            Snuifje kaneel

    -            Snuifje zout

    -            3 blauwe bessen, vers (10 g)

    -            ½ eetlepel Stevia (0,5 g)

    -            1/8 appel, zonder schil (10 g)

    -            Margarine

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Plet de bananen met een vork of spatel en meng deze met het ei in een grote kom. Voeg het boekweitmeel, de bakpoeder, de olie, het kaneel en  het zout hieraan toe. Meng dit goed door elkaar.

    Was de blauwe bessen en voeg deze toe aan de deeg. Voeg de stevia toe aan de deeg en spatel alles nog eens heel goed door elkaar.

    Was en schil de appel en snijd in fijne schijfjes. Vet de bakvorm in met de margarin. Doe het boekweitmengsel in de bakvorm en werk af met de schuifjes appel. Leg deze mooi bovenop de cake.

    Bak de cake 50 minuten in de oven.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten (in g)

    Vetten (in g)

    VV (in g)

    EOV (in g)

    MOV (in g)

    Koolhydraten (in g)

    Suikers (in g)

    VDVS
    (in g)

    Per portie

    (99 g)

    138

    4,4

    3,8

    0,7

    1,1

    0,6

    20,1

    10,0

    2,4

    Per 100 g

    138

    4,4

    3,8

    0,7

    1,1

    0,6

    20,1

    10,0

    2,4

    En%

    /

    13

    25

    5

    7

    4

    58

    29

    /

     

    5.      Bron:

    -        Pauline, W. (2017, mei 23). bananencake met blauwe bessen. Opgeroepen op oktober 17, 2019, van Uit Pauline's Keuken: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/05/bananencake-met-blauwe-bessen.html

    -        Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs