1.
Portiegrootte: voor 1
persoon
2.
Ingrediënten:
-
2 koffielepel
olijfolie extra vierge (9 g)
-
½ stuk kippenfilet, rauw (40 g)
-
Snuifje kippenkruiden
-
½ tas kikkererwten, bokaal (50 g)
-
1/3 stuk paprika, rauw (60 g)
-
1 koffielepel limoensap (12 g)
-
Snuifje koriander, vers
-
Snuifje peper en zout
-
2 eetlepels bloemkool, rauw (60 g)
-
½ eetlepel komkommer, rauw (20 g)
-
1 wortelen, rauw (80 g)
-
6 blaadjes spinazie, rauw (30 g)
-
2 sneden meergranenbrood (54 g)
-
1 tarwetortilla (40 g)
-
half handje amandelnoten, ongezouten (12 g)
-
6 stuks druiven (42 g)
3.
Bereidingswijze:
Verhit 1 koffielepel olijfolie in een pan. Kruid
de kippenfilet met kippenkruiden en bak gaar. Laat deze 5 minuten afkoelen en
snij het en fijne sneden. Laat de kippenfilet nog enkele minuten afkoelen.
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat
uitlekken. Snij de paprika verticaal en verwijder de zaden. Snijd de paprika in
grove stukken. Breng de uitgelekte kikkererwten en de paprika in de cutter en
voeg 1 koffielepel olijfolie, het limoensap en de koriander eraan toe. Mix
alles en breng op smaak met peper en zout. Breng de paprika-hummus over in een
klein potje zodanig dat het in de lunchbox past als dipsaus.
Spoel de bloemkool en komkommer onder lauw
water. Snij de bloemkool in afzonderlijke roosjes. Schil de helft van de
komkommer. Schil telkens 1 schil, daarna een stuk niet, daarna weer een stuk, enz.
Hierdoor kan deze later in dambordpatroon geserveerd worden. Snij de komkommer in
gelijke schijven. Plaats de bloemkool en de komkommer in de lunchbox. Serveer
de komkommer in het dambordpatroon.
Spoel de wortelen en de spinazie. Dep de
spinazie met enkele stukken keukenpapier goed droog. Schil de wortel en rasp
daarna heel fijn. Laat enkele minuten uitlekken.
Beleg een
snede meergranenbrood met de spinazie, enkele sneden kippenfilet en de
wortelen. Leg er de tweede snede op en snij het in de spelblokken die typerend
waren voor het computerspel Tetris.
Leg op de tarwetortilla de overige sneden
kipfilet, wortelen en spinazie. Snij deze wrap in fijne sneden en steek deze op
een tandenstoker. Leg deze bij de andere boterhammen in de boterhamdoos.
Plaats als laatste de ongezouten amandelnoten en druiven op een vrije plaats in
de lunchbox.
4.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie (in kcal)
|
Eiwitten
(in g)
|
Tot. Vetten (in g)
|
VV
(in g)
|
EOV
(in g)
|
MOV
(in g)
|
Tot. KH
(in g)
|
Toeg. Suikers
(in g)
|
Per
portie (509 g)
|
595
|
26,9
|
21,9
|
3,2
|
11,6
|
3,9
|
64,5
|
17,4
|
Per
100 g
|
117
|
5,3
|
4,3
|
0,6
|
2,3
|
0,8
|
12,7
|
3,4
|
EN%
|
|
18 En%
|
33 En%
|
5 En%
|
18 En%
|
6 En%
|
43 En%
|
12 En%
|
5.
Bron:
-
Colruyt.
(sd). Opgehaald van https://www.colruyt.be/nl/recept/paprikahummus
Deels
eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).
|