Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tetris broodlunch met side dishes

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -        2 koffielepel olijfolie extra vierge (9 g)

    -        ½ stuk kippenfilet, rauw (40 g)

    -        Snuifje kippenkruiden

    -        ½ tas kikkererwten, bokaal (50 g)

    -        1/3 stuk paprika, rauw (60 g)

    -        1 koffielepel limoensap (12 g)

    -        Snuifje koriander, vers

    -        Snuifje peper en zout

    -        2 eetlepels bloemkool, rauw (60 g)

    -        ½ eetlepel komkommer, rauw (20 g)

    -        1 wortelen, rauw (80 g)

    -        6 blaadjes spinazie, rauw (30 g)

    -        2 sneden meergranenbrood (54 g)

    -        1 tarwetortilla (40 g)

    -        half handje amandelnoten, ongezouten (12 g)

    -        6 stuks druiven (42 g)

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verhit 1 koffielepel olijfolie in een pan. Kruid de kippenfilet met kippenkruiden en bak gaar. Laat deze 5 minuten afkoelen en snij het en fijne sneden. Laat de kippenfilet nog enkele minuten afkoelen.

     

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de paprika verticaal en verwijder de zaden. Snijd de paprika in grove stukken. Breng de uitgelekte kikkererwten en de paprika in de cutter en voeg 1 koffielepel olijfolie, het limoensap en de koriander eraan toe. Mix alles en breng op smaak met peper en zout. Breng de paprika-hummus over in een klein potje zodanig dat het in de lunchbox past als dipsaus.

     

    Spoel de bloemkool en komkommer onder lauw water. Snij de bloemkool in afzonderlijke roosjes. Schil de helft van de komkommer. Schil telkens 1 schil, daarna een stuk niet, daarna weer een stuk, enz. Hierdoor kan deze later in dambordpatroon geserveerd worden. Snij de komkommer in gelijke schijven. Plaats de bloemkool en de komkommer in de lunchbox. Serveer de komkommer in het dambordpatroon.

     

    Spoel de wortelen en de spinazie. Dep de spinazie met enkele stukken keukenpapier goed droog. Schil de wortel en rasp daarna heel fijn. Laat enkele minuten uitlekken.

     

    Beleg  een snede meergranenbrood met de spinazie, enkele sneden kippenfilet en de wortelen. Leg er de tweede snede op en snij het in de spelblokken die typerend waren voor het computerspel Tetris.

     

    Leg op de tarwetortilla de overige sneden kipfilet, wortelen en spinazie. Snij deze wrap in fijne sneden en steek deze op een tandenstoker. Leg deze bij de andere boterhammen in de boterhamdoos.

    Plaats als laatste de ongezouten amandelnoten en druiven op een vrije plaats in de lunchbox.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten

    (in g)

    Tot. Vetten (in g)

    VV

    (in g)

    EOV

    (in g)

    MOV

    (in g)

    Tot. KH

    (in g)

    Toeg. Suikers

    (in g)

    Per portie (509 g)

    595

    26,9

    21,9

    3,2

    11,6

    3,9

    64,5

    17,4

    Per 100 g

    117

    5,3

    4,3

    0,6

    2,3

    0,8

    12,7

    3,4

    EN%

     

    18 En%

    33 En%

    5 En%

    18 En%

    6 En%

    43 En%

    12 En%

     

    5.      Bron:

    -        Colruyt. (sd). Opgehaald van https://www.colruyt.be/nl/recept/paprikahummus

    Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs