1. Portiegrootte: voor 1 persoon
2. Ingrediënten:
-
1 eetlepel aardappel,
rauw (30 g)
-
Teentje look (2 g)
-
½ koffielepel
vloeibare bakmargarine (2 g)
-
12 bladeren spinazie,
vers (60 g)
-
¼ ei (15 g)
-
1 eetlepel magere vers
kwark (30 g)
-
40 ml halfvolle melk
-
Snuifje tijm, droog
-
Snuifje rozemarijn,
droog
-
Snuifje chillipoeder
-
Snuifje peper
-
Snuifje zout
3. Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappel en kook deze tot hij
gaar is.
Pel de look en en plet het fijn. Neem een
kookpot en doe er de look en de margarine in.
Stoof de look aan en voeg de verse
bladspinazie er aan toe. Stoof de bladspinazie op een laag vuurtje tot bijna al
het vocht uit de spinazie is.
Breek het ei en klop het los een grote
pot. Voeg er de magere verse kwark, de halfvolle melk, tijm, rozemarijn,
chillipoeder en peper en zout aan toe. Klop alles goed door elkaar.
Snij de aardappel en spinazie in kleine
stukjes en voeg toe aan het ei-mengsel.
Giet het mengsel in de cupcake-vorm en
plaats het in de voorverwarmde oven.
Haal het na 30 minuten uit de oven en laat
het 10 minuten afkoelen.
4. Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie (in kcal)
|
Eiwitten (in g)
|
Vetten (in g)
|
VV (in g)
|
EOV (in g)
|
MOV (in g)
|
Koolhydraten (in g)
|
Suikers (in g)
|
VDVS
(in g)
|
Per
portie
(179
g)
|
104
|
8,7
|
3,9
|
1,2
|
0,6
|
0,7
|
8,5
|
4,0
|
1,5
|
Per
100 g
|
58
|
4,9
|
2,2
|
0,7
|
0,3
|
0,4
|
4,7
|
2,2
|
0,8
|
En%
|
/
|
33
|
33
|
10
|
5
|
6
|
33
|
15
|
/
|
5. Bron:
-
Yummly. (sd). Mini Spinach Quiches. Opgeroepen op oktober 19, 2019, van Yummly: https://www.yummly.com/recipe/Mini-Spinach-Quiches-9062300
-
Deels eigen creatie (Naert Margot en
Vermaere Ward).
|