Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio rolletjes

    Studenten: Laurence Meuleman en Michelle Desmet 

    CARPACCIO ROLLETJES

    Portie voor 1 persoon

     Ingrediënten

    • 9 g zongedroogde tomaten, olie
    • 2 g olijfolie
    • 0,6 g knoflook, vers
    • Snuif peper
    • Snuif zout
    • Snuif oregano
    • 8 g glutenvrije wrap, Schär
    • 10 g Gandaham
    • 3 g rucola, vers

    Bereidingswijze

    • Weeg de zongedroogde tomaten, olijfolie, knoflook en pijnboompitten af.
    • Mix alles tot een tapenade.
    • Kruid de tapenade af naar smaak.
    •  Besmeer de wrap met tapenade.
    • Beleg de wrap met Gandaham en rucola.
    • Rol de wrap op in folie en bewaar 1 uur in de koelkast.
    •  Prik een prikker doorheen de wrap.

    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid 

    En 

    KH 

    Eiw. 

    Vetten 

    VV 

    EOV 

    MOV 

    Chol. 

    Suiker 

    Vezels 

    Vocht 

    Per portie

    (34,1 g)  

    88 kcal 

    5,2 g 

    3,6 g  

    5,4 g 

    1,0 g 

    2,1 g 

    0,8 g 

    7,0 mg 

    1,4 g *

    2,8 g 

    16,0 g 

    Per 100 g 

    258 kcal 

    15,2 g 

    10,6 g 

    15,8 g  

    2,9 g 

    6,2 g  

    2,3 g 

    20,5 mg 

    4,1 g 

    8,2 g 

    46,9 g 

    En%  

    100 

    23,6

    à 23,5

    16,4

    à 16,5

    55,2

    à 55

    10,2

    à 10

    21,5

    8,2

    à 8

    6,4

    à 6,5

    6,4

    à6,5

     

    Waarvan 1,3 g toegevoegde suikers, de rest zijn natuurlijke suikers. 

    Bron: Carpaccio rolletjes  Geraadpleegd op 18 oktober 2019, https://www.leukerecepten.nl/recepten/carpaccio-rolletjes/ aangepast door Michelle Desmet en Laurence Meuleman

    Bron: Bladerdeeghapje met Gandaham, tomatentapenade en parmezaanse kaas  Geraadpleegd op 18 oktober 2019, https://koken.vtm.be/recept/bladerdeeghapje-met-gandaham-tomatentapenade-en-parmezaanse-kaas?fbclid=IwAR0yYvlu0mTNbYCNaDgGn8loIvhCkoJTx0cUpYdGwIc_H9YGqYWVU-L1MC8 aangepast door Michelle Desmet en Laurence Meuleman

     

     






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs