Ingrediënten voor 1 persoon:
·
125ml water
·
¼ bouillonblokje (2,5g)
bv. Knorr groentenbouillon, groente
·
100 gram
pompoenblokjes, vers
·
¼ gele paprika (35 g),
vers
·
½de tomaat (65g), vers
·
¼de ui (25g), vers
·
¼de teen knoflook
(1,5g), vers
·
1 ijsblokje
Bereiding:
·
Breng het water aan de
kook met het bouillonblokje
·
Voeg de pompoenstukjes
toe aan de kokende bouillon en laat 15min garen.
·
Giet de bouillon af en
bewaar het kookvocht
·
Laat zowel de pompoen
als het kookvocht afkoelen
·
Snij ondertussen de
gele paprika en de tomaat in stukjes en versnipper de ui.
·
Doe de tomaten,
paprika, ui, pompoen in een blender
·
Voeg hieraan 100ml van
het kookvocht en 1 ijsblokje aan toe
·
Mix het geheel tot een
gladde massa
·
Voeg eventueel extra
kookvocht toe tot een gewenste dikte.
·
Serveer koel
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (354 g)
|
46 kcal
|
5,3 g
(0,5 KhRW)
|
4,2 g
|
3,0 g
|
2,8 g
|
0,8 g
|
0,5 g
|
0,3 g
|
0,0 g
|
Per 100g
|
12,9 kcal
|
1,5 g
|
1,2 g
|
0,8 g
|
0,8 g
|
0,2 g
|
0,1 g
|
0,1 g
|
0,0 g
|
En%
|
100%
|
46,5%
|
/
|
13%
|
24,5%
|
16%
|
/
|
/
|
/
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1188906/pompoengazpacho
Wout en Elke
|