Aantal
porties: 1
Ingrediënten:
·
1
snackpaprika (30g)
·
20
g cottage cheese
·
2
kerstomaatjes (20 g)
·
0.5
g verse bieslook (gehakt)
·
1
g pijnboompitjes
·
Snuifje
peper
Bereiding:
·
Verwarm
de oven voor op 200 graden
·
Halveer
de snackpaprika en verwijder de zaadlijsten
·
Meng
de cottage cheese met de fijngesneden kerstomaatjes en de helft van de gehakte
bieslook
·
Rooster
de pijnboompitjes en voeg toe aan de cottage cheese
·
Breng
op smaak met wat peper
·
Vul
de paprika met het cottage cheese-mengsel en bak gedurende 15 minuten in de
voorverwarmde oven
·
Werk
af met de rest van de fijngehakte bieslook
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (71 g)
|
59 kcal
|
4,9 g
|
1,3 g
|
1,0 g
|
4,2 g
|
2,3, g
|
0,8 g
|
0,5 g
|
0,4 g
|
Per 100g
|
83 kcal
|
6,9 g
|
1,8 g
|
1,4 g
|
5,9 g
|
3,2 g
|
1,1 g
|
0,7 g
|
0,5 g
|
En%
|
100%
|
33,5 %
|
/
|
3,5 %
|
28 %
|
35 %
|
/
|
/
|
/
|
Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gevulde-snackpaprika-met-geitenkaas/, aangepast naar eigen creatie.
Wout en Elke
|