Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije high tea receptjes - Hilde en Bieke

    KOEKJES MET APPEL, glutenvrij

     

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    ½ ei      25 g

    ½ eetl. sinaasappelsap, vers 5 g

    ½ eetl. maïszetmeel  5   g

    1 koffiel. appel zonder schil, geraspt 8 g

    ½ koffiel. geraspte citroenschil                                  1 g

    ½  koffiel. amandelpoeder 5 g

    enkele schijfjes appel met schil 25 g

     

    Bereidingswijze

    • Scheid het ei : doe het eiwit in een kom en klop tot schuim, doe het eigeel in een andere kom en voeg hierbij het sinaasappelsap
    • Klop het eigeel met het sinaasappelsap au bain-marie, tot het mengsel indikt.
    • Meng in een ander kommetje het maïszetmeel onder de geraspte appel, zorg dat het zonder klonters oplost, en meng dit vervolgens onder het opgeklopte eigeel.
    • Voeg dan de geraspte citroenschil en het amandelpoeder er nog bij
    • Schep het opgeklopte eiwit eronder
    • Leg bakpapier op een ovenplaat en schep met een eetlepel hoopjes deeg op het bakpapier
    • Steek in elk hoopje deeg 2 schijfjes appel
    • Bak 15 min. op 175 °C

     

    Bron

    eigen creatie, inspiratie op www.mmk.nl/allerlekkerste-amandelkoekjes-maken

     

    Voedingswaarde koekjes met appel

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (74g)

    105 kcal

    8,7g

    4,2g

    1,3g

    4,2g

    5,6g

    1,1g

    2,8g

    1,1g

    Per 100g

    142 kcal

    11,8g

    5,7g

    1,8g

    5,7g

    7,6g

    1,5g

    3,8g

    1,5g

    En%

    100

    33,5

    16

    2,5

    16

    48

    9,5

    24

    9,5

     

     

    GEVULDE TOMAATJES

     

    Aantal porties : 1 persoon (1 portie)

     

    Ingrediënten

    3 cocktailtomaatjes         80 g

    1 stukje komkommer  20 g

    1,5 groene olijf, ontpit  6 g

    9 garnalen 9 g

    snuifje peper en zout

     

    Bereidingswijze

    ·       Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol ze uit.

    ·       Was het stukje komkommer en rasp het grof.

    ·       Snijd de olijven klein

    ·       Meng de geraspte komkommer met wat vruchtvlees van de tomaten en de olijven en breng op smaak met peper en zout

    ·       Vul hiermee de tomaten, werk af met 3 garnalen per tomaatje en zet de kapjes er weer op

    Bron

    www. Levenmetdiabetes.nl/recepten/feestelijke-hapjes + kleine eigen aanpassing

     

    Voedingswaarde gevulde tomaatjes

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (115g)

    32 kcal

    1,9g

    1,9g

    0,9g

    3,0g

    1,0g

    0,2g

    0,7g

    0,1g

    Per 100g

    28 kcal

    1,7g

    1,7g

    0,8g

    2,6g

    0,9g

    0,2g

    0,6g

    0,1g

    En%

    100

    26

    24

    7

    38




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs