Ingrediënten voor 1 persoon:
·
1/8e aubergine (30g), vers
·
2 dunne sneetjes bruin stokbrood,
Bv. Boni selection meergranen stokbrood (1cm breed) (15g)
·
½e teentje knoflook (3g), vers,
fijngesneden
·
2ml zonnebloemolie
·
Enkele druppels vers citroensap
·
1 koffielepel basilicum, vers,
fijngehakt
·
Snuifje peper en zout
·
8 pijnboompitten (8g) (eventueel
geroosterd)
Bereiding:
·
Verwarm de oven voor op 180°C
·
Laat de Aubergine gedurende 30min
in de oven garen.
·
Laat vervolgens ook de stukjes
stokbrood gedurende 6min in de oven bakken.
·
Schep het vruchtvlees uit de
aubergine en plet deze tot moes met een vork.
·
Meng de moes met de knoflook,
olie, citroensap, basilicum, peper en zout.
·
Besmeer de sneetjes stokbrood met
de auberginespread en bestrooi met pijnboompitten.
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiwit
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (58g)
|
123 kcal
|
10,4 g
(1 KhRW)
|
2,2 g
|
1,7 g
|
3,2 g
|
7,6 g
|
0,7 g
|
2,1 g
|
4,0 g
|
Per 100g
|
212 kcal
|
17,9 g
|
3,8 g
|
2,9 g
|
5,5 g
|
13,1 g
|
1,2 g
|
3,6 g
|
6,9 g
|
En%
|
100%
|
33%
|
/
|
2%
|
10%
|
55%
|
/
|
/
|
/
|
Wout en Elke
|