Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige scones met cottage-cheese (Deel 3)

    1.      Portiegrootte: voor 1 persoon

    2.      Ingrediënten:

    -        Snuifje bakpoeder (Dr. Oet­ker Bac­kin bak­poe­der ) (1 g)

    -        Snuifje cayennepeper

    -        Snuifje zout

    -        35 glutenvrije zelfrijzende bloem (AH Vrij van Glu­ten zelf­rij­zend bak­meel)

    -        1 koffielepel vloeibare bakmargarine (4 g)

    -        ½ koffielepel koolzaadolie (2 g)

    -        1 koffielepel lente-ui (4 g)

    -        ½ koffielepel mosterd (3 g)

    -        15 ml karnemelk

    -        25 g cottage-cheese

    -        1 koffielepel bieslook, vers (4 g)

     

    3.      Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter en koolzaadolie erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.

    Snijd de lente-ui fijn. Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de een deel van de cottage-cheese (15 g) en de lente-ui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende bal.

    Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat

    Bak de scones 15 minuten en laat ze minimaal 10 minuten tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Snijd de scones open, besmeer met de overgebleven cottage-cheese (10 g) en bestrooi met bieslook.

     

    4.      Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie (in kcal)

    Eiwitten (in g)

    Vetten (in g)

    VV (in g)

    EOV (in g)

    MOV (in g)

    Koolhydraten (in g)

    Suikers (in g)

    VDVS
    (in g)

    Per portie

    (93 g)

    208

    4,4

    6,5

    1,4

    3,0

    2,0

    32,4

    1,4

    0,8

    Per 100 g

    224

    4,7

    7,0

    1,5

    3,2

    2,2

    34,8

    1,5

    0,9

    En%

    /

    9

    28

    6

    13

    10

    62

    3

    /

     

    5.      Bron:

    -        Hein, A. (sd). Hartige scones met trappistenkaas. Opgeroepen op oktober 18, 2019, van Albert Hein: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190926/hartige-scones-met-trappistenkaas

    -        Deels eigen creatie (Naert Margot en Vermaere Ward).





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs