1. Portiegrootte: voor 1 persoon
2. Ingrediënten:
-
Snuifje bakpoeder (Dr. Oetker
Backin bakpoeder ) (1 g)
-
Snuifje cayennepeper
-
Snuifje zout
-
35 glutenvrije
zelfrijzende bloem (AH Vrij van Gluten zelfrijzend bakmeel)
-
1 koffielepel
vloeibare bakmargarine (4 g)
-
½ koffielepel
koolzaadolie (2 g)
-
1 koffielepel lente-ui
(4 g)
-
½ koffielepel mosterd
(3 g)
-
15 ml karnemelk
-
25 g cottage-cheese
-
1 koffielepel
bieslook, vers (4 g)
3. Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder,
cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je
vingertoppen de koude boter en koolzaadolie erdoor tot er kruimels ontstaan.
Snijd de lente-ui fijn. Meng de mosterd met een
garde door de karnemelk en voeg samen met de een deel van de cottage-cheese (15
g) en de lente-ui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende
bal.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit
tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg
en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de scones 15 minuten en laat ze minimaal 10
minuten tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de
bieslook fijn. Snijd de scones open, besmeer met de overgebleven cottage-cheese
(10 g) en bestrooi met bieslook.
4. Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie (in kcal)
|
Eiwitten (in g)
|
Vetten (in g)
|
VV (in g)
|
EOV (in g)
|
MOV (in g)
|
Koolhydraten (in g)
|
Suikers (in g)
|
VDVS
(in g)
|
Per
portie
(93
g)
|
208
|
4,4
|
6,5
|
1,4
|
3,0
|
2,0
|
32,4
|
1,4
|
0,8
|
Per
100 g
|
224
|
4,7
|
7,0
|
1,5
|
3,2
|
2,2
|
34,8
|
1,5
|
0,9
|
En%
|
/
|
9
|
28
|
6
|
13
|
10
|
62
|
3
|
/
|
5. Bron:
-
Hein, A.
(sd). Hartige scones met trappistenkaas. Opgeroepen op oktober 18, 2019,
van Albert Hein: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190926/hartige-scones-met-trappistenkaas
-
Deels eigen creatie (Naert
Margot en Vermaere Ward).
|