Originele dinosaurus lunchbox
1persoon/ 1portie
Ingrediënten
1 koffielepel margarine (7g)
4 koffielepels bloem, tarwe (8g)
1 zakje bakpoeder (20g)
1 zakje kristalsuiker (4g)
5g pure chocolade met maltitol
1/4 tarwetortilla's, voorverpakt (20g)
2 eetlepels volle Griekse yoghurt, ongesuikerd (24g)
1 takje dille, droog
2 sneetjes zalm, gerookt (20g)
3 kerstomaten (36g)
5 amandelnoten, ongeroosterd (8g)
2 kleine aardbeien, vers (20g)
30g appel, vers
15g rijpe banaan
15g mandarijn, vers
15g ijsbergsla
4 blauwe druiven, vers (28g)
8g pindanoten, ongezouten
2 sneden bruin brood (46g)
1 eetlepel margarine (12g)
1 snede kippenham natuur (30g)
1 eetlepel rozijnen (12g)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de margarine in kleine blokjes.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote mengkom.
- Voeg de suiker en de margarine toe.
- Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30minuten rusten in de koelkast.
- Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
- Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20minuten.
- Meng de yoghurt met dille, peper en zout.
- Hak de amandelnoten fijn.
- Bestrijk de tortilla met het yoghurtmengsel en leg er de gerookte zalmplakjes op.
- Beleg deze tortilla met kerstomaten en de fijngehakte amandelnoten en rol op.
- Snijd de uiteinden van de tortilla eraf (ongeveer 2cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 3 gelijke rolletjes.
- Schil de appel, banaan en mandarijn.
- Spoel de aardbeien en laat deze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de stukken fruit in kleine partjes. Laat de aardbeien in hun geheel.
- Steek de fruitstukken op een stoker.
- Spoel de sla en druiven en laat deze uitlekken in een vergiet.
- Verspreid de sla, druiven en pindanoten op de bodem van de lunchbox.
- Snijd de boterhammen in de vorm van een dinosaurus.
- Besmeer de bruine sneden brood met minarine.
- Verdeel de sneetjes kippenham op de sneden brood en leg de boterhammen in de lunchbox op de sla.
- Werk af met rozijnen, amandelnoten en druiven.
- Steek de koekjes in een apart doosje in de lunchbox.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (362 g)
|
591 kcal
|
71,9 g
|
28,0 g
|
22,4 g
|
21,8 g
|
5,48 g
|
7,78 g
|
3,14 g
|
Per 100 g
|
163 kcal
|
19,9 g
|
7,7 g
|
6,2
g
|
6,0 g
|
1,5 g
|
2,1 g
|
0,9 g
|
En%
|
100
|
48,5
|
20
|
15
|
33
|
8
|
12
|
5
|
Bronnen
https://www.solo.be/nl/recepten/zandkoekjes6/
Maten en gewichten
|