1.1 Rainbow sandwich
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· ½ ei, rauw (25 g)
· 30 g komkommer
· 45 g tomaat, rauw
· 40 g gele paprika, rauw
· ¼ avocado (22,5 g)
· 50 g wortel, rauw
· 2 bladen kropsla (15 g)
· 2 sneden brood, volkoren (75 g)
· 1 eetlepel Boursin light fijne kruiden (20 g)
· 1 snede zalm, gerookt (30 g)
Bereidingswijze
1. Neem een pan water en zet deze op het vuur
2. Kook het ei 8 minuten wanneer het water kookt
3. Snij ondertussen de komkommer in fijne schijfjes
4. Haal na 8 minuten het ei uit het water en koel het af onder koud stromend water
5. Snij de tomaat in grote schijven, de paprika en avocado in lange reepjes
6. Rasp de wortel fijn
7. Spoel de bladen sla af onder stromend water
8. Steek het brood in de broodrooster
9. Pel en snij ondertussen het ei
10. Wanneer het brood klaar is snij je de korsten er af en vorm je een cirkel
11. Bestrijk één snede met de helft van de Boursin
12. Leg vervolgens de zalm op de kruidenkaas
13. Beleg de boterham met alle groenten, zorg ervoor dat je steeds afwisselt van kleur
14. Bestrijk de andere snede brood met de overschot van de Boursin
15. Leg de tweede snede op de sandwich en steek er een prikker in
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), inspiratie gevonden op www.pinterest.be
1.2 Muffin met blauwe bessen
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· 1/5 ei (10 gram)
· 30 g banaan
· 15 g dadels, ontpit
· 20 g zelfrijzende patisseriebloem
· Snuifje kaneel
· 10 g blauwe bes, vers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Plet de banaan met een vork en voeg hier het ei aan toe
3. Doe de dadels in een kutter en kut deze fijn
4. Voeg de dadels toe aan het bananenmengsel
5. Voeg vervolgens de bloem toe en meng alles goed onder elkaar
6. Werk het beslag af met een snuifje kaneel en de blauwe bessen
7. Doe het beslag in een siliconen cupcakevorm
8. Bak de muffins 20 min in de oven en laat vervolgens afkoelen
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), gebaseerd op https://hapjesprinses.be/2014/05/04/suikervrije-havermoutmuffins-met-blauwe-bessen/
1.3 Fruitstok met mango en braambes
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· 50 g mango, vers
· 4 braambessen, vers (25 g)
Bereidingswijze
1. Pel de mango en snij deze in grote schijven
2. Snij een ster uit de schijf mango
3. Prik de ster op een prikker
4. Prik twee braambessen per prikker onder de mangoster
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(= 506 g)
|
587 kcal
|
77,4 g
|
30,2 g
|
0 g
|
13,6 g
|
26,0 g
|
16,6 g
|
5,1 g
|
7,1 g
|
3,0 g
|
Per 100 g
|
116 kcal
|
15,3 g
|
6,0 g
|
0 g
|
2,7 g
|
5,1 g
|
3,3 g
|
1,0 g
|
1,4 g
|
0,6 g
|
En%
|
100
|
53
|
21
|
0
|
4
|
18
|
25
|
8
|
11
|
5
|
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), inspiratie gevonden op www.pinterest.be
|