- Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel met yogonaise (1 koolhydraat ruilwaarde)
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel
35 g verse wortelen (niet vrij te gebruiken)
35 g aardappel, rauw, geschild (niet vrij te gebruiken)
35 g verse pastinaak (niet vrij te gebruiken)
Peper en grof zeezout
Yogonaise
1/8 eidooier (2,3 g)
1/8 el. mosterd (3,1 g)
3 ml citroensap
18,9 ml koolzaadolie
15,6 g magere yoghurt (ongesuikerd)
Peper en zout
4. Bereidingswijze
· Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel
Verwarm de oven voor op 220°C;
Was en schil de wortel, pastinaak en aardappel, snij ze daarna in frietjes;
Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op;
Schik de groenten erop;
Rooster de groenten gaar en krokant in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten;
Haal de groentefrietjes uit de oven en bestrooi ze met peper en grof zeezout;
· Yogonaise
Klop de eidooier, de mosterd en het citroensap los met een garde;
Voeg beetje bij beetje de koolzaadolie toe tot je mayonaise krijgt;
Voeg de magere yoghurt toe en kruid naar smaak met peper en zout
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (147,9g)
|
243
|
12,2
|
5,8
|
2,9
|
2,7
|
19,7
|
1,8
|
12,4
|
5,7
|
Per 100g
|
164
|
8,2
|
3,9
|
2,0
|
1,8
|
13,3
|
1,2
|
8,4
|
3,9
|
En %
|
100En%
|
20,1 -> 20En%
|
9,5 -> 10En%
|
3En%
|
4,4 -> 4En%
|
73,0 -> 73En%
|
6,7 -> 7En%
|
46,0 -> 46En%
|
21,1 -> 21En%
|
6. Bron: Delhaize. (z.d.). Groentefrietjes. Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Groentefrietjes/r/8b915d9b0f984a458365bfd8a657b85d
Sandra Bekkari. (z.d.). Open keuken met Sandra Bekkari: Yogonaise.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019 van https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/open-keuken-met-sandra-bekkari-yogonaise
|