RECEPT 2: Originele (=creatieve) lunch voor als Tessa bij
haar moeder is.
1.
Naam van het recept
Zalm wraps met roomkaas en rucola
2.
Aantal porties
1 persoon (1 portie)
3.
Ingrediënten
-
1 volkoren wrap (65 g) + 2 prikkers voor wrap
-
10 g verse bieslook
-
10 g roomkaas (merk: Philadelphia)
-
Een snuifje peper
-
75 g rucola
-
50 g komkommer
-
50 g wortel
-
50 g zalm, gerookt
-
10 g pijnboompitten
-
1 koffielepel olijfolie (5 g)
-
12 g druiven, wit, vers
-
10 g blauwe bessen, vers
-
24 g aardbeien, vers
-
2 rijstwafels (30 g)
4.
Bereidingswijze
·
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de
verpakking
·
Snij de bieslook fijn
·
Doe de roomkaas in een kom en doe daar de
fijngesneden bieslook bij en kruid met peper
·
Meng alles door elkaar met een lepel
·
Reinig de rucola
·
Schil de komkommer en de wortel en snij of
schaaf de groenten in lange repen
·
Snij de gerookte zalm in reepjes
·
Rooster de pijnboompitten in de pan met olie
·
Beleg de wraps met een laag roomkaas, rucola,
komkommer, wortel, gerookte zalm en pijnboompitten
·
Rol de wraps strak op en prik ze vast met
cocktailprikkers
·
Was de druiven, aardbeien en de blauwe bessen
·
Prik de druiven, aardbeien, en blauwe bessen op
de prikker en voeg toe aan de lunchbox
·
Voeg de 2 rijstwafels toe aan de lunchbox
Voedingswaarde
RECEPT 2:
Per portie
|
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suikers (g)
|
Totaal per portie
|
393 gram
|
589 kcal
|
20,8 g
|
23,3 g
|
4,44
|
7,96
|
5,73
|
71,0
|
8,3
|
9,2
|
Totaal per 100
gram
|
100 gram
|
150
|
5,3
|
5,9
|
1,13
|
2,03
|
1,46
|
18,8
|
2,1
|
2,3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
En%
|
|
100
|
14 En%
|
35 En%
|
7En%
|
12 En%
|
9 En%
|
48 En%
|
3 En%
|
6En%
|
Het energieprocent van de
eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.
Bron: Voedingsmiddelentabel, Toegepaste dieetleer 1: theorie en Maten en
Gewichten
Bron
Eigen creatie Suzan Planckaert en Julie Wante
|