Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    04-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde lunch voor kinderen

    RECEPT 2: Originele (=creatieve) lunch voor als Tessa bij haar moeder is.

    1.      Naam van het recept

    Zalm wraps met roomkaas en rucola

    2.      Aantal porties

    1 persoon (1 portie)

    3.      Ingrediënten

    -        1 volkoren wrap (65 g) + 2 prikkers voor wrap

    -        10 g verse bieslook

    -        10 g roomkaas (merk:  Philadelphia)

    -        Een snuifje peper

    -        75 g rucola

    -        50 g komkommer

    -        50 g wortel 

    -        50 g zalm, gerookt  

    -        10 g pijnboompitten

    -        1 koffielepel olijfolie (5 g)

    -        12 g druiven, wit, vers

    -        10 g blauwe bessen, vers

    -        24 g aardbeien, vers

    -        2 rijstwafels (30 g) 

    4.      Bereidingswijze

    ·        Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking

    ·        Snij de bieslook fijn

    ·        Doe de roomkaas in een kom en doe daar de fijngesneden bieslook bij en kruid met peper

    ·        Meng alles door elkaar met een lepel

    ·        Reinig de rucola

    ·        Schil de komkommer en de wortel en snij of schaaf de groenten in lange repen

    ·        Snij de gerookte zalm in reepjes

    ·        Rooster de pijnboompitten in de pan met olie

    ·        Beleg de wraps met een laag roomkaas, rucola, komkommer, wortel, gerookte zalm en pijnboompitten

    ·        Rol de wraps strak op en prik ze vast met cocktailprikkers

    ·        Was de druiven, aardbeien en de blauwe bessen

    ·        Prik de druiven, aardbeien, en blauwe bessen op de prikker en voeg toe aan de lunchbox

    ·        Voeg de 2 rijstwafels toe aan de lunchbox

    Voedingswaarde

    RECEPT 2:

    Per portie

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    KH (g)

    Vezels (g)

    Suikers (g)

    Totaal per portie

    393 gram

    589 kcal

    20,8 g

    23,3 g

    4,44

    7,96

    5,73

    71,0

    8,3

    9,2

    Totaal per 100 gram

    100 gram

    150

    5,3

    5,9

    1,13

    2,03

    1,46

    18,8

    2,1

    2,3

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En%

     

    100

    14 En%

    35 En%

    7En%

    12 En%

    9 En%

    48 En%

    3 En%

    6En%


    Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.

    Bron: Voedingsmiddelentabel, Toegepaste dieetleer 1: theorie en Maten en Gewichten

    Bron

    Eigen creatie Suzan Planckaert en Julie Wante 






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs