Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    04-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde lunch voor kinderen

    ½ volkoren wrap met gerookte zalm en yoghurt en 1 rode bieten wrap met Boursin en quinoa, een bananenbroodmuffin met pure chocolade

    1. Aantal porties: 1 persoon 

    2.            2. Ingrediënten 

    ·       Bananenbroodmuffin:

    –      ½ koffielepel koolzaadolie (+/-3g)

    –      ¼ banaan, zonder schil (25 g)

    –      ¼ ei, rauw (13 g)

    –      ¼ koffielepel bakpoeder (1,2g)

    –      3 eetlepels volkoren tarwemeel (31g)

    –      ¼ koffielepel cacaopoeder (1,2g)

    –      2,5 stukjes zwarte chocolade (10g)

    ·       Volkoren wrap met yoghurt, gerookte zalm en spinazie:

    –      ½  volkoren wrap (31 g)

    –      1 eetlepel halfvolle yoghurt (25g)

    –      1 1/3 snede gerookte zalm (40g)

    –      5 blaadjes spinazie (20g)

    ·       Bietenwrap met Boursin light, quinoa en koolrabi

    –      1 stuk rode bieten wrap (40 g)

    –      1 stuk/ portie Boursin cuisine light met sjalot en bieslook (20g)

    –      1 eetlepel ongekookte quinoa (12g)

    –      20 g koolrabi

    ·       Uitgestoken groentjes:

    –      1 kleine wortel, rauw (40g)

    –      1/10 komkommer (40g)

    3.           3. Bereidingswijze

    ·       Bananenbroodmuffin:

    -        Verwarm de oven voor op 180°C;

    –      Neem een muffinvorm en vet het in met een beetje koolzaadolie;

    –      Breek de banaan in stukjes en plet het met een vork tot een papje.

    –      Voeg het ei toe aan de banaan en klop dit op;

    –      Doe alle andere ingrediënten in een kom en meng goed;

    –      Voeg het banaan-eimengsel toe aan de andere ingrediënten en roer tot een glad beslag;

    –      Vul de muffinvorm voor 3/4;

    –      Bak de bananabread muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven;

    –      Haal de bananenbroodmuffins uit de oven en laat afkoelen;

     

    ·       Bietenwrap met Boursin light, quinoa en koolrabi

    -      Zet water op voor het koken van de quinoa;

    –      Weeg de quinoa af;

    –      Voeg de quinoa toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken;

    –      Giet de quinoa af en laat afkoelen onder koud, stromend water;

    –      Neem de bieten wrap en warm deze ook 10 seconden op in de microgolfoven;

    –      Weeg de koolrabi af en schil deze;

    –      Snij de koolrabi in kleine blokjes;

    –      Doe de Boursin light met sjalot en bieslook op de wrap en smeer deze gelijk uit;

    –      Verdeel de quinoa over de wrap;

    –      Werk af met de koolrabi;

    –      Rol de wrap dicht en steek er 2 tandenstokers in;

    –      Snij de wrap in 2 en leg deze samen met de halve volkoren wrap in de brooddoos;

     

    ·       Volkoren wrap met yoghurt, gerookte zalm en spinazie:

    –      Neem de volkoren wrap uit de verpakking en snij hem in twee

    –      Warm de wrap 10 seconden op in de microgolfoven;

    –      Laat de wrap afkoelen en smeer de yoghurt erop uit;

    –      Neem de gerookte zalm en de spinazie en leg deze ook op de wrap;

    –      Kruid af met peper en zout;

    –      Rol de wrap op en steek er een tandenstoker in;

    ·       Uitgestoken groentjes:

    –      Neem tenslotte de komkommer en de wortel en kuis deze;

    –      Steek met een bloemetjesvormpje stukjes uit uit de wortel en de komkommer en doe deze in een klein doosje;

    –      Steek deze bij de wraps in de brooddoos;

    4.       4.Voedingswaarde 

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (372g)

    600

    72,7

    16,8

    11,5

    26,2

    19,6

    6,5

    5,9

    3,2

    Per 100g

    161

    19,5

    4,5

    3,1

    7,0

    5,3

    1,7

    1,6

    0,9

    En %

     99,5  -> 100

    48,4
    -> 48,5

    11,2
    -> 11,0

    4

    17,5

    29,4
    -> 29,5

    9,8
     -> 10,0

    8,9
    -> 9,0

     4,8
    -> 5,0

     

    Bron: eigen creatie; Sabine. (2018, 20 februari). Bananabread muffins. Geraadpleegd op 25 september 2019, van https://www.ohmyfoodness.nl/recipe/bananabread-muffins?fbclid=IwAR0kqXgqKYwRG-i1bJEzUUayMNiqIXFlmGq_wd5YgHjh7MD4bKK8ca6dfcc

    Veel kook en bakplezier! 




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs