Piccata verde (4 p.)
- 8 grote kalfslapjes - 1 citroen - 150 g spinazieblaadjes - boter en olijfolie - 1 eierdooier - 2 dl room - 2 dl droge witte wijn - 1 eetlepel vloeiende bloem - 75 g gemalen parmezaan - 1 bakje tuinkers - gedroogde dragon - peper en zout
De kalfslapjes in vier snijden. Met peper en zout kruiden en lichtjes met bloem bestuiven. Eén minuut aan beide kanten bakken in olijfolie.
De spinazieblaadjes en de tuinkers fijnhakken. Samen kort aanstoven in een nootje boter. Voeg er de wijn aan toe. Met een mespunt dragon, peper en zout kruiden. Vijf minuten zacht laten koken.
Van het vuur af met de helft van de gemalen kaas vermengen en roer mooi glad. Het ei loskloppen met de room en het citroensap. Schenk bij de saus en weer mooi gladroeren.
Leg de kalfslapjes in een lichtjes ingevette ovenschotel. Lepel er de saus bij. Met de rest van de gemalen parmezaan bestrooien en 20 minuten in de oven op 175° C zetten. Met aardappelen of met fijne pasta serveren.
(Libelle 08/02/07)
12-02-2007 om 16:57
geschreven door Luc 
|