- 1 sjalotje - 350 gr. kalfsgehakt - 1 kleine truffel uit blik - muskaatnoot - peper en zout - 2 eieren - 30 gr. parmezaan - 3 preistengels - 2 dl. groentenbouillon - 200 gr. lasagnevellen - gemalen kaas
Een gehakt sjalotje fruiten in olijfolie. het kalfsgehakt toevoegen en rul laten bakken. Vermengen met de in blokjes gesneden truffel. Kruiden met muskaatnoot, peper en zout. Laten afkoelen. De eieren en de gemalen parmezaan erdoor roeren.
Het in ringetjes gesneden wit van de prei aanstoven in wat boter. Bopuillon toevoegen en vijf minuten laten sudderen.
De lasagnevellen beetgaar koken. Op een keukenhanddoek laten drogen. de vellen halveren en op elk stuk een flinke eetlepel van het gehaktmengsel scheppen. De lasagnevellen dichtvouwen tot pastakussentjes.
De helft van de prei in een licht ingevette ovenschotel scheppen. Hierop de pastakussentjes leggen en afdekken met prei. Bestrooien met gemalen kaas.
Twintig minuten in een oven op 200° C. zetten en serveren.
Een onderzoek aan de universiteit van Salford heeft uifgewezen dat mensen wereldwijd het felst gruwen van het geluid van een brakend iemand.
Het Nieuwsblad onderzocht dit ook bij zijn lezers en kawam tot volgende resultaten : de top 10 van vreselijkste geluiden. Schurende nagels over een schoolbord (36.75 %), opgedreven bromfiets (12.86 %), braken (11.20 %), smakken (11.08 %), snurken (8.28 %), fluitende micro (6.55 %), de boor bij de tandarts (6.37 %), huilende baby (4.05 %), ringtones (2.50 %) en vioolmuziek (0.36 %). De fluitende micro en de huilende baby waren bij het oorspronkelijke onderzoek respectievelijk stoorzender twee en drie.
Belgen gebruiken amper 10 kg. toiletpapier per persoon per jaar. Vergeleken met Amerikanen en Canadezen is dat weinig. Zij verbruiken 25 kg. pppj. Wat betreft Europa zijn de Britten koploper met 17.6 kg.. in Nederland kopen ze 14.3 kg. pppj. Belgen zijn daarom niet minder hygiënisch, ze zijn wel een pak zuiniger in hun koopgedrag: ze beperken zich tot de goedkopere, lichtere papiersoorten.
"Ik ben gewoon blij dat Proto terug is, ik hoop dat hij het niveau haalt van vorig jaar. Dat is alleen maar goed voor de groep, want een club als Anderlecht moet verscheidene keepers van topniveau hebben. Wie dan speelt is een zaak van mijnheer Vercauteren. Ik moet niet zeggen wie moet spelen of wie de club moet halen. Ik ben gewoon een keeper, ik moet mijn job doen. Meneer Van Holsbeek gaat toch ook niet in de goal staan ?"
"Ik ben één van de weinige wereldkampioenen die niet met zijn regenboogtrui traint. Ik wil niet dat ze me op straat herkennen en naroepen : 'hier zie, den Erwin Vervecken.' Al wat ik wil, is koersen. En winnen."
Wie ligt waae begraven ? op deze website kanje zoeken op naam, locatie, of sterfdag. Het resultaat is een foto van het graf en een biografie van de gezochte persoon :
Erik De Vlaeminck over het WK-parcours in Hooglede-Gits :
"Hooglede-Gits moffelde in elk geval genoeg hindernissen in zijn circuit : trappen, hellinkjes, een wasbord, een zandbak en veel afdalingen en bochten, deels gevaarlijk. Veel bucht bij elkaar." "Vrijdag verdwijnt de sneeuw, treedt de dooi in en regeert het slijk : het doembeeld voor een mooie cross. 'Lastig', zullen de leken zeggen. 'Onzin', antwoord ik. Dat is niet mijn idee over het uittekenen van een lastige omloop. Daarbij denk ik aan de Kluisberg of zo." "Met Hooglede-Gits keren we terug naar de tijd toen we telefoonnummers vormden met onze vingers in een gaatje." "Ik blijf ook vinden dat het ontoelaatbaar is bij de verwachte weersomstandigheden vier WK's op hetzelfde parcours te organisren. Dat had best op een parallelle omloop gekund."