Het artikel dat in de "Krant van West-Vlaanderen", meer bepaald "Het Wekelijks Nieuws" verscheen... Klik hier!
VOLGENDE WEDSTRIJD(EN) HERMES, 4 OKTOBER
OLIFANT 18 OKTOBER
Over mijzelf
Ik ben Francis Coucke
Ik ben een man en woon in Veurne (Belgie) en mijn beroep is Beroepsmilitair.
Ik ben geboren op 12/07/1967 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lopen, MTB, muziek, lectuur, informatica,....
BESTTIJDEN
MTLG: 2,4 km in 8'14" (15 april 2008)(3'26" de km) Trio-triathlon: 3,5 km in 11'58" (7 nov 2006) Korpscross: 4,1 km in 14'04" (14 nov 2006) Westerkwartier: 5 km in 17'52" (19 sept 2008)(3'34" de km) Westerkwartier: 6 km in 21'38" (19 sept 2008)(3'36" de km) Westerkwartier: 8,66 km in 31'32" (19 sept 2008)(16.5 km per uur)(3'38" de km) Keignaert (Oostende): 9 km in 33'47" (06 juni 2008) Oostkamp: 10 km in 36'56" (5 aug 2006)(3'41" de km) Gistel: 12 km in 46'15" (18 nov 2006) Dwars door Brugge: 15 km in 56'30" (7 mei 2006) Sluis (10 Mijl): 1h02'55" (15 maart 2009)(3'55" de km) Sluis: 1/2 Mar in 1h22'38" (15 maart 2009)(3'55" de km) Parijs: Marathon in 2h55'51" (05 april 2009)(4'10" de km)
1.LOMBARDSIJDE : 10,8 km in 42'34" op 6 jan 2.MOL : 1O km in 38'34" op 14 jan 3.SAS : 6 km in 21'59" op 4 feb 4.GROBBENDONK: 7,8 km in 31'17" op 15 feb (cross) 5.OOSTENDE-BRUGGE: 10 Mijl in 1H04'36" op 4 maart 6.SLUIS: 1/2 mar in 1h 27'08" op 18 maart 7.DAMME: 9 km in 34'17" op 25 maart 8.HAZEGRAS: 11 km in 43'27" op 7 april 9.ST.-JANSLOOP: 10 km in 40'59" op 22 april 10.DWARS DOOR BRUGGE: 14.3 km in 55'52" op 6 mei 11.REMBERTCORRIDA TORHOUT: 10 km in 38'07" op 11 mei 12.GAILLY TE EUPEN: 1/5de marathon in 34' op 16 mei 13.KEIGNAERT: 9 km in 34'53" op 18 mei 14.PAREL DER KEMPEN (MALLE): 10 mijl in 1h 04' 41" op 20 mei 15.20 VAN BRUSSEL: 20,1 km in 1h 23'28" op 27 mei 16.MCBRIDE: 1/2 marathon in 1h 32' 17" op 3 juni 17.JEAN BART: 11,1 km in 42'17" op 15 juni 18.NVV MARATHON: 42,195 km in 3h08'03" op 22 juni
NA ENKELE MALEN NET NIET DE MAGISCHE GRENS VAN DRIE UUR TE BREKEN, SLAAG IK DAAR DIT JAAR DAN TOCH IN TE PARIJS: 2H55'51". KAN HET NOG BETER? WE ZULLEN ZIEN...
Deze week heb ik 44,2 km afgelegd in 4 uur. Gemiddelde hartslag 130 slagen. Er zit al merkbaar verschil tussen de eerste en de laatste loop. Verrassend hoe je de conditie zo snel terug omhoogkrikt. Allez, de basisconditie hé. Van een topconditie kunnen we al moeilijk spreken. Alles op zijn tijd. Het leven met aangepaste voeding begint ook zijn vruchten af te werpen. Amper 76 kg voor het moment. Vorig jaar helde de weegschaal over naar het vervloekte getal 80. Waar letten we op? Vooral tarweproducten vervangen door gerst, spelt,... Of gewoon wat meer fruit en groenten eten. Koffie vervangen door thee. Vooral groene thee. Met een schijfje citroen. Er is genoeg keuze in het thee-assortiment. Zuivel vervangen door sojaproducten. Emmenthaler door boerekaas. Niet snoepen. Mss een nootje ( hazelnoot, amandel, braziliaanse nootjes, pecan, okkernoten,...), ideaal tussendoortje en snel voldaan. Sesamkoekje met honing is lekker. Enz, enz. Keuze genoeg uiteindelijk.
In de hoop dat de hele wereld meeleest, doe ik even beroep op de mensen uit de streek van Leuven die al surfend op mijn blog terecht komen. Ik ben op zoek naar Tom Claes. Hij heeft ongeveer mijn leeftijd (41) en woonde vroeger op de berg (en in het bos) te Holsbeek. Halfweg jaren 80 zaten we samen op school in Lier. Eind jaren tachtig ging hij dan studeren aan Groep T te Leuven. Ben hem een beetje uit het oog verloren en zou hem graag nog s van dichtbij bekijken..en horen...en mss wel knuffelen... Hopend dat een paar van deze woorden in Google of bij een bekende terechtkomen,
Geïnspireerd (some would say: "obsessed") door twee "winterslaapboeken", namelijk "Homo Energeticus" van Peter Aelbrecht en "Het Bloedgroepdieet" van Peter D'Adamo, begin ik meer en meer voedingsverpakkingen te lezen (naast al die andere lectuur). De wetgever heeft een "goede" daad gesteld door de producent te verplichten al zijn ingredienten te vermelden op de verpakking. Goede daad? Daar valt aan te twijfelen. Een goede daad zou zijn dat men het gebruik van dubieuze smaakversterkers en andere toevoegingen aan voedsel simpelweg verbiedt. Je zou eens moeten weten wat je allemaal binnenspeelt en vooral wat voor gevolgen dit heeft. Niet verwonderlijk dat zoveel kankers zich kunnen ontwikkelen. Ons lichaam is niet meer in staat om de juiste stoffen te filteren uit het almaar complexer wordende voedsel. Dat heeft zo zijn gevolgen.
Sjarlot maakte deze avond nog een lekker groentesoepje. Ik mocht als proefkonijn opdraven. En ik vond het wel heel lekker. Ik zag een lege verpakking groentebouillon liggen. Joepie, weeral lectuur. Smaak versterker E621. Lees maar eens na: http://www.fonteine.com/e621.html. Ik vind dat ze nog mals zijn. Heb al grovere dingen gelezen. Over Aspartaam bv. Tjonge jonge, ik hoop maar dat mijn dierbaren zolang mogelijk bestand blijken tegen al deze rommel. Maar beter nog is dat we deze rommel mijden. De bazen die deze rommel laten produceren zullen wel andere dingen eten dan wat jij en ik worden gedwongen te eten.
Onbegrijpelijk dat we zo een evolutie gemaakt hebben om onszelf uiteindelijk te vergiftigen. En met onszelf te vergiftigen zijn we in elk geval bezig. Uitlaatgassen, al die rommel die de fabrieken de lucht insturen. Onlangs een reportage gezien over de vervuiling in China. Hallo? Goe bezig!
Toch doe ik een poging! En ik hoop dat de regering ook wel s zal bijdraaien...