Inhoud blog
  • Laatste gerechtjes op VRD
  • 6 en 27 april en 4 mei 2012 op Radio VRD
  • Superlekkere bananentaart
  • 23 en 30 maart 2012 op Radio VRD
  • Rijststoofschotel - 16 maart op Radio VRD
    Rondvraag / Poll
    Welke receptjes wil je hier het liefst lezen?
    Voorgerechtjes
    Hoofdschotels
    Pastagerechten
    Soepen
    Dessertjes
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    Lien_cuisien

    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabatta à la pizza - 2 juli 2011 om 12u15 op Radio VRD
    Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/

    Wat heb je nodig? Op het officiële recept staat het zo:
    - 1 ciabattabrood
    - 300g gemengde paddenstoelen (champignons, cantharellen, shiitake)
    - 100g kerstomaten
    - 70g feta
    - 1 el fijngesnipperde bieslook
    - 1 el olijfolie
    - peper en zout

    Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Spoem de tomaatjes en snij ze in partjes. Verbrokkel de feta. Bak de paddenstoelen goudbruin in de olie, schep er de tomaten en de feta door. Snij de ciabatta in de lengte door en verdeel het mengsel over beide helften. Zet 10 minuten in de oven, bestrooi de broodjes met bieslook en serveer meteen.

    Hoe doet Lien Cuisien het???
    - 1 ciabattabrood
    - 2 kleine blikjes champignons
    - geen tomaten (ik had er wel staan maar die bleken beschimmeld te zijn..)
    - meer feta :)
    - pesto van de aldi
    - bieslook

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de champignons uitlekken en snij in schijfjes, net zoals de feta. Snij de ciabatta in de lengte door en besmeer met pesto. Bestrooi met champignons en feta. Zet 10 minuten in de oven en bestrooi met bieslook voor het serveren! Mmmmmmmmmmm!

    30-06-2011 om 15:08 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - 11 en 25 juni om 12u15 op Radio VRD

    Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/

    Omwille van geen tijd heb ik al even niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, eens ik getrouwd ben ga ik meer tijd heb om receptjes te posten.. Hier volgen alvast 2 preigerechtjes!

    11+18/6 Zalmfilet met preipuree

    Voor 4 personen heb je nodig

    • 2 preien
    • 180ml kippen- of groentenbouillon
    • 3 koffielepels tomatenpuree
    • 1 koffielepel tijm
    • Peper en zout
    • 4 zalmfilets à 140g
    • 5 eetlepels droge witte wijn
    • 3 eetlepels citroensap
    • 4 schijfjes citroen
    • 4 takjes verse tijm

    Was de prei en snij in dunne ringen. Verhit 6 lepels bouillon in een grote pan en laat de prei8 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig en roer er dan de tomatenpuree bij, met de rest van de bouillon en de tijm, zet dan het vuur hoger. Laat 4 minuten doorkoken tot het kookvocht wat verdampt is. Mix de prei en kruid met peper en zout. Verwarm de ovengrill voor en leg de zalm in een ovenschotel en giet de wijn met het citroensap erover. Zet 6 à 8 minuten in de oven, tot de vis net gaar is. Verwarm de preipuree en verdeel over 4 borden. Leg er een zalmfilet op en garneer met de citroenschijfjes en tijm.

    25/6 Tagliatelli met gegratineerde prei en Nazareth Classic voor 4 personen

    Maak 8 preiwitten schoon, was hem en snij hem in fijne rondjes. Stoof ongeveer 10 minuutjes in een nootje boter en kruid met peper en zout. Kook intussen 400g tagliatelli beetgaar. Giet af en meng met de gestoofde prei. Voor de saus smelt je 25g boter, je mengt er 50g bloem onder en dit roer je tot een gladde roux. Giet er al roerend een halve liter lauwe melk bij en laat indikken. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Doe de tagliatelli in een ovenschotel en schik er 300g in reepjes gesneden ham op. Giet de saus erover en bestrooi met geraspte Nazareth Classic, ongeveer 100g, en paneermeel. Leg er een paar vlokjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180° voorverwarmde oven of onder de grill.

    24-06-2011 om 18:27 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)

    Over mijzelf
    Ik ben Lien
    Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
    Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
    Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 04/06-10/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Radio VRD


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs