Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
 • Image
 • Bru
 • Bebelle bis
 • Ouveillan
 • Bebelle
  Hieronder staan foto's
  van onze Bâtisse.
  De traktor is van de
  buren...spijtig!
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  La Bâtisse du Délice
  Chambres et table d'hôtes
  13-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugby

  Allemaal kleine prutsen gedaan vandaag. Eerst nog gaan winkelen. Nadien kooflijsten gekleefd en een spiegel geplaatst in het toilet, verlichting gehangen in de slaapkamer en in de traphal en nachtkastjes geplaatst. Leen werkte de kleerkasten verder af en die zien er nu piekfijn uit.

  Gisteren liet ons bezoek ons hier zitten. Zonder te verwittigen. Zo zie je maar dat een apero hier echt wel drank met pindanootjes betekent. Leen had allerhande hapjes klaargemaakt, maar daar bleven we dus mee zitten. Ik zag Pierre vandaag en hij zei dat hij gisteren een onverwachte vergadering had op de rugby in Lézignan-Corbières. Vermits hij mij van de ganse dag niet gezien had, had hij mij niet kunnen verwittigen...

  Enfin, vandaag staan we er beter op. Gust en Ann en wij tweeën zijn door Pierre en Eliane Fil uitgenodigd op restaurant. Ze komen eerst naar hier om te aperitieven...

   

  Het weer: 9,7 graden, volop zon en behoorlijk wat wind.

  13-03-2010 om 17:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  12-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publiciteit

  Terug echte werfboodschappen gedaan. Gipskartonplaten met en zonder isolatie, metalen rails om frames mee te maken en nog allerhande kleine prutsen. Nu de werf wat opgeruimd is, kunnen we terug wat uit de voeten met ons materiaal en hebben we ook een ruimte om te werken. Toch nog vanalles vergeten, maar goed, we kunnen verder.

  Na de middag hebben we dan onze kleerkasten gemonteerd. Het is goed verlopen, zonder geruzie. Wij zijn als het ware een wandelende publiciteit voor de Zweedse meubelgigant. Nu is Leen aperitiefhapjes in elkaar aan het boksen, want straks komen onze nieuwe buren – Pierre en Geneviève – bij ons aperitieven.

   

  Het weer: de dag begon grijs, al zeer snel kwam de zon er door, het werd 8,5 graden en er stond wel wat wind. 

  12-03-2010 om 18:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  11-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opruimen

  Opruimen, opruimen en opruimen. Het houdt niet op. De werf was aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Het begint er nu op te lijken, maar er moet nog heel wat gewerkt worden. Volgende stap is eigenlijk de afbraak van de inrichting van ons voorlopige studiootje. De goedkope laminaatvloer moet eruit. De isolatie en de douche vliegen er ook uit. Pas dan kan de vloerder komen en kunnen wij verder werken aan de afwerking.

  Leen heeft voornamelijk verdergewerkt op het appartement. Ze heeft nog wat geschilderd (een stuk muur in de slaapkamer, het plafond van het toilet en boven de keukenkasten). Nadien heeft ze nog plintjes geplakt in de slaapkamer en tot slot nog veel gewassen, opgeruimd en gekuist.

  De postbode bracht nog een fijn briefje. Op terugweg vanuit België ben ik geflitst. Vlak voor de tunnel van Lyon. Ik reed 1 kilometer per uur te snel. 68 euro, maar als ik snel betaal wordt het teruggebracht tot 45 euro. Ik leg uit: toen ik de tunnel naderde zag ik een informatiebord waarop stond, dat de snelheid in de tunnel beperkt is tot 70 kilometer per uur. Toen ik terug voor me uit keek werd ik geflitst. Of hoe misleidend informatie kan zijn...

   

   

  Het weer: 4,7 graden, voornamelijk zon en toch wel wat wind. 

  11-03-2010 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  10-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dooi

  Het werd laat gisterenavond, of moet ik vannacht zeggen. Deze morgen dus niet te vroeg uit bed. Nadien nog wat gekaterd en na de middag aan de slag. Leen aan het fornuis, want straks komen Willy en Pierre en ik op de werf. Ik heb de toestellen van de klimaatregeling afgeplakt en ben eindelijk beginnen opruimen. Hoog tijd, want overal ligt wat. De combinatie van een werf met een verhuis. Onmogelijk!

   

  Het weer: het is volop aan het dooien. Blauwe lucht, volop zon en 3,7 graden. 

  10-03-2010 om 18:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijs

  Onze dag begon met een poging om te gaan winkelen. Het was op dat moment aan het vriezen en er lag een dikke laag ijs op de weg. De winkel was trouwens nog niet open. Ze zochten beschikbaar personeel. We zijn dan wijselijk na de middag naar de winkel getrokken. We brachten twee broden mee voor Josette en Antoine, want die zaten zonder.

  Ondertussen ook nog kastjes gehangen om het linnen van de chambres in te bewaren, de deur van onze slaapkamer wat aangepast zodat ze ook sluit zonder ze op slot te draaien, de foto’s gehangen en twee handdoekrekken in de badkamer geplaatst.

  Straks komen Kris en Katrien van La Selette eten. Leen heeft dus gans de namiddag gekookt.

   

  Het weer: koud – 0,5 graden en behoorlijk wat wind. 

  09-03-2010 om 18:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisterennamiddag stonden we nog te zonnen tegen de gevel van het postkantoor. Vandaag viel er 16,5 centimeter sneeuw. Niet te geloven. De ellende is hier groot. De bakker kwam niet langs, de postbode evenmin, de winkels waren dicht. Ik ben vanmorgen nog naar de déchetterie gereden, maar raakte niet op de helling aan de ingang. Ik heb dan maar alles te voet gedaan. Mijn handen waren half bevroren.

  We hebben toch nog wat gewerkt ook. Kooflijsten gekleefd en afgekit, kastjes in mekaar gestoken en opgehangen, sneeuw geruimd en met Christian een tochtje gemaakt om sneeuwfoto’s te maken. Geen halve maatregelen voor Christian, want hij legde zijn sneeuwkettingen op. Het landschap was heel mooi, maar geef mij toch maar de wijngaarden onder de zon...

   

   

  Het weer: 3,1 graden, sneeuw en in de late namiddag stak de wind op...

  08-03-2010 om 20:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  07-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool

  In de voormiddag heeft Leen gestreken en parallel daarmee stak ze een handje toe bij het plaatsen van kooflijsten. Dat is zo echt een goede klus voor een zondag. Niet te zwaar en rustig werk. Ja, dat moet ook gebeuren hè.

  ’s Middags ging het richting foyer municipal voor “le repas de l’association culturelle” met de Elzas als thema: choucroute dus. Het was te doen met een traiteur. De man kent mij ondertussen goed, want telkens opnieuw maak ik een fotootje van hem en zijn vrouw. We vroegen hem zijn prijslijst, want bij de officiële opening van La Bâtisse willen we iets speciaals doen voor het dorp. Tenslotte zijn wij hier goed ontvangen en krijgen we de kans om onze chambres hier uit te bouwen. De burgemeester toonde zich al bereid de volledige straat achter ons af te sluiten. Dat bewijst, dat hij het bijzonder op prijs zou stellen dat we een echte opening zouden doen.

  Hij vertelde vandaag trouwens, dat hij voor het winterseizoen zes mannen, die gedurende drie dagen bomen komen planten in opdracht van de Mairie wil te slapen leggen bij ons. Bovendien beweert hij heel wat vragen te krijgen uit het bedrijfsleven, vooral voor buiten het seizoen. Wij zijn alleszins ook vragende partij.

   

  Het weer: zonnig, windstil bij 12 graden.

   

  Foto’s: de traiteur en zijn vrouw volop aan de slag – Mijnheer en mevrouw Mazenc, de organisatoren van het etentje – het volledige team vrijwilligers – sfeerbeeld.

  07-03-2010 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  06-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stockbeheer

  Nog wat lamparmaturen gehangen, vier in totaal. Verder een kapstok in de slaapkamer en één in de logeerkamer. Leen trok naar Béziers om inkopen te doen. Ze zocht er vier deurklinken (we hebben er in totaal nog 10 nodig), behang (eveneens niet in voorraad) en een wasmand (niet gevonden). De winkels die wij ondertussen al kennen hebben geen kaas gegeten van stockbeheer. Noch de Zweedse meubelgigant, noch onze hofleverancier, noch een aantal grootwarenhuizen waar we regelmatig langsgaan. Ze hanteren hier blijkbaar het principe van: “Just too late delivery”. Onbegrijpelijk, maar het is zo.

  Verder nog wat geklungeld aan het zwembad – het was echt lekker weer en we zaten eventjes in de zon – en boodschappen gedaan bij de hofleverancier. We slagen er niet in de trage stand van ons ventilatiesysteem te laten werken, dus deed ik de nodige testen. Het kan nu nog enkel liggen aan de schakelaar in de schakelkast... Daarvoor moet Nicolas, onze electricien maar terugkomen.

   

  Het weer: een prachtige lentedag. Volop zon, windstil en 13,4 graden.

  06-03-2010 om 19:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis

  Het begint er hier uit te zien als een echte thuis. Nadat we inkopen gingen doen bij de Zweedse meubelgigant, laadden we onze aankopen uit en brachten ze zuchtend en puffend naar boven. Vervolgens monteerden we het televisiekastje, dat ik nog voorzag van een aangepaste rug. Leen monteerde een bovenplint op de kasten in de keuken zodat alles netjes afgewerkt is tot tegen het plafond. We staken ook nog een deur in de vestiairekast. Tot slot plaatsten we nog wat verlichting.  Het ziet er hier al een stuk gezelliger uit.

   

  Het weer: zonnig, behoorlijk wat wind en 14,4 graden

  05-03-2010 om 19:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  04-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koleire

  Nu heeft die lek aan de afloop van de wastafel ons nog parten gespeeld vandaag. Het is alsof de duivel ermee gemoeid is. Ik ben in een echte Franse koleire geschoten en heb alles wat kon, aangesloten op de traditionele manier met grijze pvc-buizen en bijhorende lijm. Nu kan het nog lekken op de plaats waar het nieuwe en het oude systeem samenkomen, maar we hopen op het beste.

  Verder nog een verwarming gehangen in de badkamer, spiegels boven de lavabo gekleefd en een lampje aangesloten. Nadien nog wat waterdichting aangebracht rond het dakvenster van ons poolkot en twee ambetante schabben gehangen in de keuken. Leen heeft tussen de werf- en de gewone boodschappen nog een kast geplaatst, gevoegd, geschuurd en gekuist.

  Morgen rijden we nog maar eens naar de Zweedse meubelgigant om een kast voor onze slaapkamer en een tafeltje om onder de televisie te zetten.

   

  Het weer: deze ochtend was het nog bewolkt, maar tegen de middag was het terug volop zon. Er stond een heel klein beetje wind en het werd 14,4 graden. 

  04-03-2010 om 19:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  03-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekken

  Lekken, lekken en nog eens lekken. Wat begon als een simpele klus, werd een nachtmerrie. De wastafel in onze badkamer werkt niet mee. De aflopen lekken. Ik hoop dat alles nu geregeld is, maar kan het pas morgen testen. We zien wel. Een ganse dag dus aan het plaatsen van de lavabo en het doen van de nodige boodschappen bij onze hofleverancier. Frustrerend.

  We kregen nog bezoek van twee mensen die ook een chambres d’hôtes willen openen in de streek. Zij waren bij La Selette en herkenden ons van de blog. We hadden een fijne babbel en wisselden ervaringen uit. Het is toch we een hele onderneming, maar je stapt er in en wordt ondergedompeld, dat beseffen wij nu maar al te goed.

   

  Het weer: regen, regen, regen en nog eens regen. Het is gisterenavond beginnen gieten en dat is zo gebleven, de ganse dag. Het werd 11,6 graden.

  03-03-2010 om 21:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  02-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badkamermeubelperikelen

  Toch nog een late blog. Het was een drukke dag vandaag. Badkamermeubel installeren, iets dat langer duurde dan verwacht en bijgevolg nog niet klaar is. De douche geïnstalleerd, eindelijk, en vooral veel geknoeid met onze internet- en telefoonverbinding. Gelukkig is dat laatste opgelost en kunnen we gewoon verder surfen op het wereldwijde web.

  We hebben trouwens behoorlijk zware dagen achter de rug. Een snel bezoek aan België om onze meubelen te verhuizen. Dus zondagavond terug naar huis vertrokken en maandagmorgen thuis alles uitgeladen. ’s Namiddags heb ik een serieus dutje gedaan, Leen niet. Dus vandaag toch een klein beetje uitgeslapen ook.

   

  Het weer: een schitterende dag met zon, bij 15,5 graden en nagenoeg geen wind. 

  02-03-2010 om 22:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  27-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuis
  We zijn in België. De voorbije dagen was het onmogelijk nog te bloggen. We hadden gewoon geen tijd. Het is verschrikkelijk hectisch geweest. Waar waren we gebleven? De klimaatregeling is nu volledig geplaats. Er zijn problemen met de ventilator van één van de toestellen en die moet dus nog vervangen worden. De betegeling van de badkamer is geplaatst en gisteren zou de vloerder alles op ons appartement komen afwerken, de plinten ook dus. De specialist van de firma die ons zwembad plaatste kwam ook nog langs om alles in werking te stellen en ons de nodige uitleg te geven. Het zwembad is dus in werking. Enkel de tegenstroompomp werkt niet en wordt eerstdaags vervangen. Het mag gezegd worden, de onderaannemers hebben allemaal goed werk geleverd.
  Uiteindelijk zijn we donderdagavond nog lekker gaan eten bij Willy en Pierre, die nog een ander koppel Franse vrienden uitgenodigd hadden. Het was een gezellige avond. Gisteren heel vroeg op en een ganse dag gereden richting België. We waren gisterenavond blij dat we in bed lagen... Maandag zijn we terug thuis, het wordt een zwaar weekend en vanaf dinsdag mogen jullie ons terug verwachten op de blog.

  Het weer: het regent hier, maar dat weten jullie ook zeker... Bij ons zou de zon schijnen volgens Meteofrance...

  27-02-2010 om 09:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  24-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapot

  Ze waren er allemaal, vandaag. In de eerste plaats onze vriend Nicolas Millot, de electricien, die we gisteren pas verwittigden en die ons vandaag uit de nood kwam helpen. Hij plaatste de hoofdschakelkast. Dan de firma van de klimaatregeling. Die vielen binnen met drie man. De vloerder en zijn zoon waren ook van de partij. Enfin, het was hier een immense drukte en ik liep van hot naar her. Ik ben eerlijk gezegd kapot.

  Gisterenavond was ook Kris, een vriend, toegekomen, omdat hij in de buurt een aantal opdrachten had voor zijn werk. Gelukkig was ik op tijd naar bed gegaan, want anders had ik het vandaag niet volgehouden...

   

  Het weer: een prachtige dag, volop zon en 19 graden...

  24-02-2010 om 19:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  23-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortsluiting

  Vandaag was het kortsluiting en morgen is het chaos. Daar zijn we nu al zeker van. We hebben onze vriend electricien gevraagd om het schakelbord aan te sluiten en hij kwam vannamiddag kijken en morgen sluit hij alles aan. Als dat geen service is. Wij kunnen hem alleen maar heel dankbaar zijn.

  Kortsluiting vandaag, omdat we nog allerlei dingen in orde moesten brengen voor morgen. De plaats waar het schakelbord komt moest nog helemaal afgewerkt worden met geïsoleerde gipskartonplaat en een houten tablet. Al de bekabeling moest netjes klaargelegd worden. We moesten nog een voeding voorzien voor de verlichting van de traphal. Verder kapten we sleuven voor de leidingen van de airco. Want, morgen en overmorgen komen ze ook de airco installeren. En als klap op de vuurpijl komt ook de vloerder verder werken. Het zal hier heel druk zijn. Tenslotte plaatsten we nog een deur die ons appartement afsluit van de rest van het gebouw. Kwestie van niet teveel stof binnen te krijgen als die mannen morgen beginnen boren en slijpen.

  Wij proberen morgen nog verder op te ruimen, want we hebben alweer heel veel rommel.

   

  Het weer: 16 graden, windstil en zon met af en toe een wolkje.

  23-02-2010 om 18:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  22-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk

  Het was fijn ontwaken in onze nieuwe kamer. We hebben allebei goed geslapen en het was fantastisch om binnen te komen in een nieuw, fris, ruim en gezellig appartement (ondanks het feit dat het nog niet helemaal ingericht is). Veel tijd om te genieten, was er niet. Er moest nog één en ander naar boven gebracht worden, ik had nog veel opruimwerk en moest tot twee maal toe naar de ‘déchetterie’. En er ligt nog heel veel rommel, maar die moet nu systematisch opgeruimd worden, naarmate de werken vorderen. Er staat namelijk nog heel wat materiaal dat we moeten opwerken.

  De vloerder kwam niet opdagen. Zijn vrouw belde om te zeggen, dat hij zijn rug geblokkeerd had. Wij denken er het onze van en vermoeden dat zijn andere werf nog niet afgewerkt was. Ze beloofde ons, dat hij woensdag zou komen. Het zal hier dan heel druk zijn, want ook de mensen van de warmtepomp komen woensdag en donderdag plaatsen. En ondertussen zouden we de electricien nog hier moeten krijgen om het hoofdschakelbord te plaatsen. Enfin, drukte genoeg.

  Deze namiddag reden we boodschappen doen. Eerst naar Pierre Fil voor wijn voor de ouders van Leen. Dan naar een fabrikant van deuren voor ingemaakte kasten. Daar vonden we evenwel niets naar onze zin. Dan naar onze hofleverancier, vervolgens een douchesproeier gaan halen, dan naar een andere leverancier van kastdeuren (daar vonden we ons gerief en dat hadden ze natuurlijk niet in stock) en uiteindelijk terug naar huis. Meteen de slaapkamerkast gedemonteerd en naar boven verhuisd. Toen kwam Chantal op bezoek en achteraf monteerden we de kast opnieuw. Ik ben ondertussen gewassen. Leen is aan het koken en straks eten we en dan genieten we in onze zetel van een welverdiende rust...

   

  Het weer: 14 graden met wisselende bewolking (vaak een donkergrijze wolk) en nagenoeg windstil.

  22-02-2010 om 19:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  21-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanquette

  We zijn verhuisd naar boven. Wat een verademing. Gisterenmiddag aten we voor het eerst op ons appartement en dat ging gepaard met een lekker glas Blanquette de Limoux. We sliepen nog beneden, maar vanavond kruipen we hier op onze nieuwe stek onder de wol. Fantastisch om eindelijk een echte thuis te hebben.

  We zijn allebei heel moe, want het is de voorbije dagen en weken bijzonder zwaar werken geweest. Gisteren werd de laatste hand gelegd aan de bezetting van het appartement. We legden ook het veiligheidszeil over het zwembad en daarover nog twee beschermende zeilen, want met de werken die we nu nog moeten doen, riskeren we ons goede zeil te beschadigen. Verder ruimden we de boel hier op en begonnen stilaan wat te verhuizen naar boven. Internet was er niet en het werkt nog niet optimaal. Onze router staat beneden en nu blijkt dat we boven geen signaal hebben. Ik zal daar een oplossing moeten voor zoeken.

  Vandaag niet te laat opgestaan. Ontbeten en dan het lek aan het dakraam van ons poolkot gedicht, enfin toch al een eerste laag gelegd, morgen doe ik de tweede laag en dan valt het af te wachten of er nog een derde laag op moet. Verder de televisie naar boven verhuisd en de nodige installatie gedaan om ook verbinding te hebben met de router. Leen heeft nog van alles en nog wat naar boven gebracht. Er wachten ons nog een paar kastjes, maar daarvoor hebben we hulp nodig, want die zijn te zwaar. Gust zal ons wel willen helpen.

   

  Het weer: gisteren was het wisselend bewolkt en warm. Vandaag was het 12,6 graden, en ook wisselend bewolkt. 

  21-02-2010 om 18:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  19-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinslang

  Ons zwembad is aan het vollopen. 17000 liter water moet er in. Het ziet er fantastisch uit. Het team van de leverancier van het zwembad heeft mooi werk geleverd. De installatie is vlot verlopen en de boordstenen van het zwembad zijn gevoegd, het zwembad is gekuist (met een zuur) en ze hebben zelfs de toevoer van het water via het zwembad aangesloten. Geen tuinslang nodig om ons zwembad te vullen, dus. Die firma heeft echt zeer goed gewerkt, van bij het afsluiten van de overeenkomst tot de afwerking. Nu komt er nog een specialist langs, die ons zal uitleggen hoe het systeem werkt. We hebben er nu een voorlopig zeil overgetrokken. Morgen mag het definitieve zeil er op. Dat zal ook wat plaats vrijmaken in ons huis, want het ligt momenteel behoorlijk in de weg in wat later de ‘séjour’ moet worden.

  Er is vandaag heel hard gewerkt, dat is een feit. Het appartement is nu bijna helemaal bezet. De keuken is tot in de puntjes afgewerkt, er is opgeruimd, in de tuin zijn nog behoorlijk wat lopende meter tuinmuur bezet en er is nog van alle klein prutswerk gedaan. We zijn moe, maar voldaan.

  Nicole en Hugo mochten voor de eerste keer naar ons appartement. Hugo ging voorzichtig naar boven en zat toch eventjes aan het raam naar buiten te kijken. Nicole strandde op de eerste verdieping en geraakte niet verder. We zullen hen moeten meenemen als we eenmaal verhuisd zijn, dan zullen ze zich rustiger voelen.

   

  19-02-2010 om 19:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afloop

  Tof, we kunnen bijna verhuizen. Maandag komt de vloerder de badkamer betegelen. Morgen komen de mannen van het zwembad de filterinstallatie installeren, de muren van ons appartement zijn bijna allemaal bezet, de keuken is geplaatst (op de afloop van de wasbak na). Met een beetje geluk wordt de airco volgende week woensdag geplaatst, dus het schiet plots weer allemaal op… We zijn er niet rouwig om.

  Nu moeten we vooral nog eens grondig opruimen en weggooien wat we niet meer nodig hebben. Dan krijgen we weer een overzicht en kunnen we makkelijker verder werken. Volgende week een blitsbezoek aan België om onze meubeltjes te halen en dan verder werken. Het moet vooruitgaan…

   

  Het weer: wisselend bewolkt, 13,7 graden en nagenoeg windstil.

  18-02-2010 om 19:18 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  16-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetel

  Het ging wat beter vandaag. Het begin was nog niet dat, maar gaandeweg vlotten de werken goed. Enfin, vooral veel prutswerk en afwerking. Er is natuurlijk verder bezet, maar ook de kooflijsten zijn nu netjes afgewerkt en geschilderd, één van de twee kamers is nagenoeg af en…we hebben onze zetel met veel moeite en nog meer gevloek naar boven verhuisd.

  We zitten hier een beetje tussen wal en schip, want in ons huidig studiootje kunnen we niet meer koken en in ons appartement kunnen we nog niet koken. Dus ga ik straks een pizzaatje halen. We behelpen ons een beetje, maar met de verhuis naar boven in het vooruitzicht vinden we dat niet erg.

   

  Het weer: een miezerige en soms ronduit natte dag bij 6,8 graden…

  16-02-2010 om 18:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)


  Onze Bâtisse opent in juni 2010
  Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
  Mail: labatissedudelice@gmail.com

  Archief per week
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 17/12-23/12 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Hieronder staan
  foto's van ons
  dorp Cruscades.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!