Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfpicnic

    Voor de eerste keer op de werf gegeten. Straks mogen we bij Ann en Gust mosselen gaan eten en dus vertrekken we iets vroeger. Op en af rijden naar Paraza zou ons teveel tijd gekost hebben. We werken verder: de voorlopige leefruimte en badkamer geïsoleerd. Leen heeft nog twee kastjes gemonteerd en ik heb het nodige lattenwerk bevestigd. Christian is nog langsgeweest en vertelde ons dat Cédric slaagde in zijn rijexamen voor de bromfiets. In Frankrijk mogen de jongeren al vanaf hun veertiende met de brommer rijden. Christian is wel zinnens hem nog wat te begeleiden alvorens hem definitief alleen in het verkeer los te laten.

                                   

    Het weer: een zestal graden, windstil en af en toe een paar regendruppels. De zon is geweken voor de wolken...

    22-01-2009 om 16:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animo

    Vanmorgen naar de markt in Lézignan. We hadden voor mijn broer zijn verjaardag een Baskische béret gekocht, maar hij was te groot. Gaan ruilen dus. Meteen had ik – ondanks het opnieuw wat frissere weer – een heel zuiders gevoel. Het was nog vroeg, maar toch was er al heel wat animo. Zuiderse klanken en geuren. Zalig.

    Nadien nog vlug naar de bank en terug naar de werf, waar Leen ondertussen al een tweede laag op de houten wand gezet had. Een aanhoudende lek aan de boiler werd vakkundig gedicht en twee leidingen werden verlegd. Leen zette verder keukenkastjes in mekaar en ik hield me bezig met het dichtsmeren van sleuven.

    In de namiddag legde Leen – voor het eerst in haar leven – laminaatvloer in de voorlopige slaapkamer. Ik smeerde nog een niveauverschil in de vloer ter hoogte van het grote raam dicht en begon een valse wand in de badkamer in mekaar te vijzen. Tot zover zijn we geraakt vandaag.

    We kregen ook onze eerste telefoonboeken.

     

    Het weer: zonnig, iets meer wind, maar toch nog fors 10 graden. In de voormiddag was het kouder, rond de 3 graden.

    21-01-2009 om 17:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glitter

    Goed gewerkt vandaag. Douchetegels gevoegd, verluchting voor badkamer, droogkast en dampkap geplaatst en de slaapkamer geïsoleerd. Dat laatste tot grote hilariteit van Leen, die onze kamer nu vergelijkt met een bordeel omwille van de spiegelende isolatie aan het plafond. Misschien nog een idee voor onze gastenkamers, of zou dat erover zijn? ;-)

    Leen heeft al wat keukenkastjes gemonteerd, dus dat zit ook al goed. Het begint vorm te krijgen. In de slaapkamer heeft ze nog een houten wand geschilderd, eerste laag, en  nu is ze de slaapkamer wat aan het stofzuigen. Niets zo fijn als een propere werf.

    Brigitte, de buurvrouw van de overkant van de straat, bracht ons koffie. Eerlijk gezegd ging die er goed in.  Christian is ook nog twee keer langsgeweest, dus we zitten terug in onze routine. Tof dat we dat allebei top vinden.

     

    Het weer: een zalige dag met zon, nagenoeg geen wind en 13 graden. Spijtig dat we voornamelijk binnen werken.

    20-01-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Offerte

    We zijn nog niet helemaal terug in de routine. Vandaag niet gewerkt, maar wel een hele resem boodschappen gedaan. In de voormiddag boodschappen voor de werf, in de namiddag dingen voor het huishouden. Tegelijkertijd ben ik nog eens bij de tandarts op bezoek geweest. Alles is in orde nu, maar hij maakte mij een offerte om twee tandprotheses te steken. Een sommetje van meer dan 4000 euro. Dat vind ik toch wel heel veel geld, dat ik liever in onze chambres d’hôtes steek. Enfin, we zien wel, ik heb nog bedenktijd.

     

    Het weer : Wederom lente.....Daarnet nog 13 graden, periodes met zon en wolken. Deze namiddag was het zeer aangenaam in de zon, zelfs zonder jas, heerlijk.

    19-01-2009 om 17:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitladen

    Sinds gisterenavond zijn we terug thuis. Vrijdag gingen we eerst nog naar Antwerpen. Wat rondhangen in de winkels en een koffietje gaan drinken. Antwerpen is en blijft een aangename stad. ’s Namiddags laadden we de camionette in met al het materiaal dat we nodig hebben in ons nieuwe appartementje. De droogkast, de koelkast, drie handige kastjes om boeken, mappen en dergelijke meer in te zetten, onze televisie, onze fietsen, enfin een busje vol. Vrijdagavond maakte Irène nog stoofvlees met lekkere frietjes voor ons, dus de avond kon niet meer stuk. Zaterdagmorgen toch wel met gemengde gevoelens vertrokken. Onze vakantie was niet alleen teneinde, maar bovendien was het nog maar eens afscheid nemen van onze vaderlandse thuis en de mensen die ons na aan het hart liggen.

    Om halfzeven vertrokken en om zes uur ’s avonds waren we thuis (bij een ongelooflijke 11,5 graden). We zijn gemakkelijkshalve pizza gaan eten en om negen uur lagen we in bed voor een heerlijke nacht. Vandaag hebben we Sharon op bezoek gehad. Nadien zijn we alles komen uitladen hier in Cruscades.

     

    Het weer: lentegevoel. Een flauw zonnetje bij 13 graden en geen wind. Daarnet toch eventjes een paar druppels gevallen hier in Cruscades.

    18-01-2009 om 14:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsfeestje

    Gisterenavond hebben we de verjaardag van mijn broer gevierd. We zijn - op zijn kosten - gaan eten in de Caramba in Londerzeel. Fijn nog eens samen te zijn met mijn familie. Alleen mijn jongste zus ontbrak, maar die heeft in de loop van de avond nog gebeld.
    Vandaag ben ik terug naar Brussel gereden. Eerst mijn broer gaan oppikken op het werk en dan samen naar het ziekenhuis om een scan te laten maken van mijn knie. Binnen iets meer dan een week heb ik het resultaat van het onderzoek. Ik ben benieuwd. Het is nu wel zo dat ik er momenteel weinig last van heb, maar naar het schijnt kan dat terugkomen en meestal erger dan. Enfin, we zien wel.
    Leen is beter, veel beter. Ze is met de mama naar Heist-op-den-Berg geweest om te winkelen. Morgen staat Antwerpen op het programma, weliswaar nadat we de camionette gevuld hebben met de dingen die we mee moeten nemen.

    Het weer: het was hier alleszins een mooie dag. In de Aude blijft het weer zonnig en rond de 10 graden.

    15-01-2009 om 17:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhoud

    De auto heeft een onderhoud gekregen. Bij Francis drie uur in de garage gestaan en op zijn vaardige handen gekeken. Nieuwe olie, oliefilter, een nieuw schakelaartje voor de binnenverlichting en, grote verrassing, nieuwe remblokken achteraan. Een geluk dat Francis die nagekeken heeft, of de remmen zouden het op de terugweg wel eens begeven kunnen hebben.
    Ook onze fietsen zijn nagekeken. We kunnen er tegenaan en kijken er echt naar uit.
    Vandaag ook nog een firma bezocht die gespecialiseerd is in milieuvriendelijke bouwmaterialen. We hadden vragen over kalei, een soort van muurbekleding (watervaste stof die met de borstel aangebracht kan worden) en spijtig genoeg kunnen we het niet gebruiken voor de toepassing die wij voor ogen hadden. Ook nog eens gekeken naar de toepassingsmogelijkheden van gipsvezelplaten, maar we vrezen dat deze oplossing te duur zal uitvallen.

    Straks mijn broer zijn verjaardag gaan vieren...
    Leen is beter, maar nog niet helemaal fit. Ze loopt er nog wat bleekjes bij en voelt zich slapjes. Enfin, stilaan gaat de ziekte er wel uit. Gelukkig heeft ze goed kunnen rusten, omdat we hier bij haar ouders goed in de watten gelegd worden.

    Het weer: helder bij 10 graden. Nagenoeg windstil...


    14-01-2009 om 16:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografie

    Voor diegenen die het nog niet wisten, in een vorig leven was ik fotograaf. Toen we verhuisden naar Frankrijk had ik zowat afscheid genomen van het fototoestel en alle verwante zaken. Nu, iets minder dan een jaar later, begint het terug te kriebelen. Wellicht zal ik stilaan toch opnieuw wat fotootjes beginnen maken  - vooral landschappen trekken me aan en daarvan zijn er genoeg in onze regio - en zal ik parallel met onze chambres d'hôtes nog wat opdrachten als fotograaf vervullen. Eerst moeten we natuurlijk uitpluizen of dat boekhoudkundig gecombineerd kan worden, maar ik vermoed dat dat geen probleem zal zijn.
    Dus vandaag met Xavier - de papa van Leen - naar de fotowinkel voor een akkefietje voor mijn studioflitsers. Vermits ik ook graag eten fotografeer, ga ik daar binnenkort werk van maken. Leen moet dan maar een paar gerechtjes klaarmaken, die ik dan mooi in beeld zal proberen te brengen.
    Leen is al wat beter, maar ze zit toch nog maar slapjes en bleek in de zetel, met haar benen onder een donkerrood fleece dekentje. Ik denk dat ze vandaag echt nog veel moet rusten. Mefisto, de huiskat, wil niet bij haar komen zitten, klaagt ze...

    Het weer: 10 graden met stralende zon en af en toe een wolkje. Nauwelijks wind...pfff

    13-01-2009 om 11:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep
    Leen is ziek. Ze heeft griep. De dokter is langsgeweest en ze ligt in de zetel met koorts. De ziekte is waarschijnlijk meegekomen uit Frankrijk. Ik heb een bezoekje gebracht aan de tandarts en heb de fietsen binnengebracht bij de fietsenmaker. Ze moeten nagekeken worden, want we nemen ze mee naar Frankrijk. Leen wandelt niet graag en dus gaan we fietsen in de streek. Het is de bedoeling dat we routes uitstippelen voor onze gasten. Voor morgen hebben we onze planning moeten aanpassen want een zieke moet zich verzorgen.

    Het weer: open hemel in de Aude. 10 graden en een weinig wind. Hier in België weten jullie het wel hè...

    P.S.: de reactie van Tina gelezen? Goed gezien en heel goed tussen de lijnen gelezen, maar de bestellingen zullen volgen bij de reservaties...

    12-01-2009 om 16:51 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenbakvulling

    We missen heel weinig in Frankrijk, alleen vinden we nergens de goede kattenbakvulling, die we hier in Hoogstraten kunnen kopen. Dus, telkens we met eigen vervoer naar België komen, zullen de zakken kattenbakvulling bovenaan ons boodschappenlijstje staan. Nu ik er aan denk wil ik toch wel even vertellen, dat de Fransen geen kroketten kennen. Als je in een Frans grootwarenhuis naar de kroketten vraagt, sturen ze je steevast naar de dierenvoeding (vandaar de link met het onderwerp over de kattenbakvulling - mijn gedachtenkronkels zijn soms moeilijk te volgen besef ik zelf). Droge korrels voor poezen is wat zij onder kroketten verstaan. Dus gaat Leen zeker eens kaaskroketten maken (één van haar specialiteiten) voor onze Franse vrienden.
    Verder zijn we vanmorgen nog maar eens naar de Zweedse meubelgigant gereden om wat spulletjes voor in de badkamer, een klein tafeltje en een spiegelkastje. Vanavond is het hier feest voor de verjaardag van Irène, de mama van Leen en dus per definitie mijn schoonmoeder. Volgende week verjaart mijn broer en hij kan maar best uit zijn pijp komen, want wij komen niet van het Zuiden van Frankrijk voor een simpel verjaardagspateeke hè...

    Het weer: ik wil het er niet over hebben... In de Aude is het momenteel koud, maar zonnig. Morgen geven ze er tot 10 graden...

    10-01-2009 om 17:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België...
    We zijn in België. Een bezoek van een week - meteen ook om één en ander te verhuizen voor in ons voorlopige appartementje - en onze agenda zit al propvol. Naar de tandarts, de auto een onderhoud geven (daarvoor kan ik terecht bij Francis die een onafhankelijke garage heeft in Malderen), familie bezoeken, een bezoek aan de specialist voor mijn knie...teveel om op te noemen.
    Vanmorgen om 4 uur vertrokken en om 16 uur zijn we in Rijkevorsel gearriveerd. Een vlotte rit dus.
    Gisteren nog goed gewerkt. Gans de werf opgeruimd, de verlichting aangesloten en een stekkerblok geplaatst. Zelfs Christian vindt dat het erop begint te lijken. We hebben wel kou geleden, maar ik moet eerlijk toegeven dat het hier nog veel erger is. Een verschil van 12 graden, dat kan tellen.

    Het weer: gisteren was het nog mooi open weer. Rond de 2 graden en amper wind. Hoe het weer hier is, weten jullie zelf hè...

    09-01-2009 om 17:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw

    Het nieuws komt vandaag nog maar eens van het weer. Het sneeuwt hier sinds 16.30 uur. Het werd niet warmer dan 1 graad. Met de wind is dat bitter koud. Zelfs in Marseille sneeuwt het. Daar werd op de radio de ganse dag over gepraat.

    Gelukkig mochten we binnen werken en gelukkig hebben we de binnendeuren van ons appartementje geplaatst. Het is nu verwarmbaar.

    Leen heeft de camionette gekuist. Er lag binnenin een half jaar stof... Ze is terug als nieuw.

    Vanmorgen stonden Christian en Chantal voor de deur met een driekoningentaart (un royaume). Snel koffie gezet en gesmuld. Het is een vrij droog gebak (precies een enorme donut), een soort cake met oranjebloesemaroma. De boon (fève des rois) hebben we niet gevonden.

    We gingen ook nog naar de winkel om een gaskookplaat, een afwasmachine en een extra verwarmingstoestel te kopen. Heel vriendelijke mensen en volgens Gust en Ann geven ze een zeer goede dienst na verkoop. Heel belangrijk dat laatste. Vooral met onze chambre d’hôtes in het achterhoofd. Nadien heel voorzichtig naar huis, want het was gladjes op de weg (dat laatste is misschien wat overdreven)...

     

    Het weer: zoals reeds gezegd, koud (1 graad) met wind en sneeuw. Onzuiders

    08-01-2009 om 15:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiepauze

    We hebben een uitnodiging gekregen om naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente te gaan. Spijtig genoeg kunnen we er niet bij zijn. We hebben ons al verontschuldigd bij Christian. We stapelen de historische momenten op. Het raam staat er nu definitief (zie foto’s). Zelfs zonder ongelukken dichtgespoten met PURschuim (ik heb er een trucje op gevonden;-)) Christian is vandaag tot twee maal toe koffie komen drinken. Ik denk dat hij in de toekomst nog vaak zal komen aanbellen... We hebben ook drie binnendeuren gekocht, dus ons appartementje raakt beetje bij beetje verder afgewerkt.

     

    Het weer: bar koud (3graden) en tegen half de namiddag stak de wind op. Overwegend bewolkt.

     

    P.S.: Leen maakte ook nog een foto van één van de palmbomen in het dorp, met de watertoren op de achtergrond.





    07-01-2009 om 13:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenraam

    Maandag en er moet gewerkt worden. Douche verder betegelen – dat neemt Leen voor haar rekening – de wateraansluiting voor de afwasmachine leggen en het grote raam van de uiteindelijke keuken (en nu eventjes keuken en living) geplaatst. En nee, we hebben er geen foto van gemaakt, want het werk is nog niet af. Morgen moet het raam er terug uit, want het moet iets hoger geplaatst worden. Wij vinden alvast dat het er goed uitziet.

    Op onze weg naar de bricowinkel in Carcassonne eventjes doorgereden naar Limoux om er blanquette te halen. Nadien nog wat schakelaars, afdekplaatjes, een badkamermeubel, nog extra tegeltjes en lampen gekocht. Binnendeuren hebben we niet meegenomen, want de buitenmaten waren er anders dan bij onze gewone leverancier.

    Terwijl ik dit zit te schrijven, komt Hugo hier helemaal vuil binnen. Waarschijnlijk gevochten met één of andere Franse kater...

     

    Het weer: koud (6graden), niet teveel wind, over het algemeen zonnig.

    06-01-2009 om 08:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefkonijn

    Er vandaag een zondags ritme op nagehouden. Ik toch, want Leen heeft weer veel huishoudelijk werk gedaan. De zwelling is nog niet weg. Dat komt wel, als de antibiotica op volle kracht gaat werken.

    Leen heeft voor mij een lekkere koffiekoek (dessert) gemaakt. Feuilleté met peer en amandelcrème, heel lekker, zowel warm als koud. Straks ga ik soep van veldsla eten, een probeersel van Leen, benieuwd wat dat zal geven. Ik ben altijd proefkonijn, dus voor onze gasten ooit iets zullen voorgeschoteld krijgen, heb ik minstens één keer geproefd.

    Toen we daarnet met de auto van Cruscades kwamen, werden we aangevallen door twee uit de kluiten gewassen ganzen. Die beesten hebben echt wel lef. Akkoord, we rijden met een klein autootje, maar toch...

     

    Het weer: stralend blauwe hemel, volop zon, maar frisser, een graad of 7. Er was ook iets meer wind dan gisteren.

     

     

    P.S.: ik heb ondertussen de soep verorberd en ze was heel lekker.

    05-01-2009 om 08:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandarts

    Vanmorgen om 8 uur heeft Leen de tandarts gebeld. Om 10 uur kregen we een afspraak en om 10.10 uur lag mijn tand naast mij op het tabletje van de tandartsstoel. Ik heb al een afspraak voor opvolging, dus ik zit nu in het roulement. Alles doet nog pijn en de zwelling is er nog steeds, maar ik weet nu dat het alleen maar kan beteren. De voorgeschreven behandeling moet ik gewoon verderzetten.

    Leen gaat voor mij nog maar eens stoemp maken, dat kauwt makkelijker en de soep die ze maakte gaat er ook goed in. Verder eet ik nauwelijks. Hopelijk evolueert het nu allemaal snel, zodat ik maandag voor het volle pond weer aan de slag kan.

     

    Het weer: in de voormiddag mist en koud, na de middag werd het zonnig, zacht (12 graden) en windstil.

    04-01-2009 om 14:18 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birds

    Vandaag zijn Francis en Martine terug naar huis vertrokken. Ik was ingevolge de abces, die nu echt wel grote proporties aanneemt, niet veel waard vandaag. De ganse dag in mijn bed gestoken (toch tot laat in de namiddag ) en nu ga ik een beetje soep eten om er mijn antibiotica mee te nemen. Toch nog naar een tandarts gebeld en als het morgen niet beter is, mag ik terugbellen om morgen nog te gaan.

    Leen heeft het kot hier rechtgehouden (met afwas, was, strijk, kuis en koken). Verder is ze nog eens teruggereden naar de apotheker in Moux, want die had ons iets verkeerds gegeven.

     

    Het weer: geen wind, warm (12 graden), in de namiddag zon.

    Nog wat foto's van de zwerm vogels die af en to over de wijngaard danst






    03-01-2009 om 15:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abces

    Oudjaar gevierd met Martine en Francis in de Gîte. Eerst oesters, langoustines en krab gevolgd door Leen’s heerlijke Zarzuela. Om 12 uur een fles champagne (daar hadden Martine en Francis voor gezorgd). Domper op de feestvreugde was de abces die mij behoorlijk parten begon te spelen. De ibuprofen en de paracetamol met codeïne zijn er duidelijk niet meer tegen opgewassen. Hoogtepunt van de pijn was vanmorgen. Ik hield het niet meer uit. Leen heeft dan maar naar de 15 gebeld (de evenknie van de 100 in België) en daar hebben ze haar het telefoonnummer gegeven van een dokter van wacht in Lézignan. Die laatste foeterde over het liberaliseren van de medische wereld. “Ze willen allemaal geld verdienen, maar er voor werken, ho maar. Ze doen gewoon wat ze willen, de patiënt heeft geen rechten meer”. Het is inderdaad niet logisch dat we geen tandarts konden vinden. We zijn sinds maandagavond aan het zoeken en geen enkele tandarts wilde er mij tussennemen. Sommigen stelden mij een afspraak voor tegen begin februari. Gisteren begon het mij ook al zwaar door te wegen en belde Leen naar het ziekenhuis in Narbonne, ook geen tandarts te vinden. Zij droegen ons op naar de 15 te bellen, maar die hebben ook geen tandarts met dienst. Enfin, morgen ga ik proberen een afspraak te versieren voor volgende week woensdag of donderdag. We zien wel.

     

    Het weer: overtrokken maar warm (15 graden), maar het ziet er naar uit dat de wolken beginnen wijken voor een blauwe hemel. Hopelijk krijg ik gelijk, want we zijn deze grijze week grondig beu.

    02-01-2009 om 13:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen

    Wij wensen iedereen een fijn eindejaar en een goed begin van 2009. Mogen wensen uitkomen, maar niet allemaal, want een leven zonder wensen is als een reis zonder doel.

     

    Leen en Harry

    31-12-2008 om 14:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appartementje

    De afwerking van ons voorlopig appartementje begint stilaan vorm te krijgen. De buitenmuur is geïsoleerd en de waterleidingen staan onder druk en twee lekken zijn onder controle. De helft van de elektrische installatie is aangesloten, de douche is voor een vierde betegeld. Het ziet er dus naar uit dat we de deadline zullen halen. Morgen wordt er niet gewerkt. De voorbereidingen voor oudejaarsavond eisen Leen op en ik zit te kniezen met behoorlijke tandpijn. Vanmorgen begonnen en geen tandarts te vinden. Vrijdag  mag ik nog eens naar de tandarts van Christian bellen, maar ondertussen moet ik me behelpen met een coldpack en pijnstillers. Een behoorlijke ontsteking onder een ontzenuwde tand denk ik. Enfin, allesbehalve aangenaam. Vanavond eten met Martine en Francis en Gust en Ann als gasten. Stoofvlees met frietjes (de nieuwe frietketel van Martine en Francis moet opbrengen). Gust heeft een hele resem lekkere wijnen mee, dus dat wordt genieten.

     

    Het weer: het is veel warmer (omstreeks 14 graden) en de zon heeft het vandaag gehaald van de regenwolken. Dat was alleszins niet voorspeld.

    31-12-2008 om 14:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs