Heel leuk zijn de straten met hun winkeltjes vol typisch Venetiaanse producten.
Beperk je in Venetië niet alleen tot het drukke San Marco. Neem eens de waterbus en vaar naar een eilandje in de buurt. Ze zijn rustiger en je vindt er nog het échte en pure Venetië terug. Chioggia is de grootste verrassing van de lagune. Dit is Venetië in het klein, weliswaar zonder gondels, maar ook met veel minder toeristen. Lees er alles over ophln
Vrijdag 9 juli namen Liliane, de familie en vele vrienden, kennissen en collega's afscheid van Marc Hoyois. In het rouwcentrum Julis te Diest werd aan Liliane's overleden man op een serene, maar mooie manier de laatste eer bewezen.
Het werd een erg persoonlijke plechtigheid met teksten van Liliane, Marcs zoon Benjamin, reacties van zijn geliefde kleinkinderen en enkele persoonlijke getuigenissen van tekstschrijfster Mary Boduin en huisvriendin Monique.
Ook Liliane zelf vond de moed om ondanks haar diepe verdriet Marc en de aanwezigen toe te spreken. 'Ik heb getwijfeld of ik dit zou aankunnen , maar ik doe dit voor Marc. Op momenten dat het moeilijk werd zei hij me vaak: allez, niet flauw doen!'.
Liliane richtte zich ook tot de aanwezigen in de zaal en ver daarbuiten met een gemeend dankwoord voor de vele reacties die zij en haar familie dezer dagen hebben ontvangen. Liliane en de familie appreciëren het bovendien ten zeerste dat de mensen van de media haar vraag om rust hebben gerespecteerd.
Marc kreeg ook een passend, zeer persoonlijk muzikaal eerbetoon met onder meer 'Le garçon que j'aimais' van zijn eerste vrouw Ann Christy en 'Liefde alleen' van Liliane.
Het was ook een fragment uit de zeer persoonlijke tekst van 'Liefde alleen' die Liliane en de familie hadden uitgekozen als tekst op het gedachtenisprentje.
'Liefde alleen - deel van herinnering Liefde alleen - deel van de eeuwigheid
Hoe voor mij het leven opnieuw begon Met enkel licht en zon
En ik zie jou nog voor me De liefde kwam - hevig als laaiend vuur Alles werd eindeloos en puur
Ik ben een deel van jou Jij blijft een deel van mij
Zondag is de eerste landelijke hittegolf van 2010 een feit. Dat zegt weerman Eddy De Mey. Officieel is er sprake van een hittegolf als het in Ukkel vijf opeenvolgende dagen warmer is dan 25 graden.
Gedurende drie dagen moet de tropische waarde van 30 graden gehaald of overschreden worden.
Vandaag zaterdag steeg de temperatuur in Ukkel voor de derde dag op rij tot boven 30 graden Celsius. Vorige woensdag werd 27,4 graden gemeten. Ook zondag zou het kwik nog royaal boven de de 25 graden uitkomen, waarmee de voorwaarde voor een hittegolf is vervuld, zo luidt het.
29 tot plaatselijk 35 graden
Zaterdagmiddag was er geregeld zon, maar de kans op onweersbuien neemt geleidelijk toe vanaf de Franse grens. De maxima gaan van 29 tot plaatselijk 35 graden. Aan de kust is het door wind vanzee koeler (zo'n 25 graden).
Vanavond en vannacht komen verspreid een aantal stevige onweersbuien voor, mogelijk met hagel en windstoten. Plaatselijk valt veel neerslag in korte tijd wat aanleiding kan geven tot overlast. De minima bedragen 17 tot 21 graden.
Zondag is het meestal zonnig. In de namiddag of avond kan een regen- of onweersbui ontstaan.Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust steekt een verkoelende zeebries op. De maxima liggen op 24 graden op de stranden en 28 tot 31 graden elders.
Maandag wisselend bewolkt met onweersbuien. Van dinsdag tot en met vrijdag is het aangenaam zomerweer met zonnige perioden maar ook kans op enkele onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt meestal tussen 20 en 25 graden. (nieuwsblad)
Sylvain Chavanel (Quick.Step) draait weer op volle toeren en dat hebben ze nu ook in de Jura geweten. De Franse machine (31) heeft na zijn Ardennensucces in Spa nu ook fors uitgepakt op de eerste aankomst bergop, de zevende rit naar Station des Rousses.
Op de slotklim sprong hij weg uit een omvangrijke achtervolgende groep op de eenzame Jérôme Pineau, die onderweg zijn bolletjestrui op een prachtige manier verstevigde. De wissel van de wacht voltrok zich op 10 kilometer van de meet. Pineau gaf zijn maatje nog een goedkeurend tikje alvorens hij zijn nieuwe strooptocht aanvatte. Rafael Valls (Footon) werd op een kleine minuut tweede. Fabian Cancellara nam na een snipperdag afscheid van zijn gele trui, die nu weer aan Chavanel toebehoort. Een Boonenloos Quick.Step boekt zo nieuwe successen, en dat op de verjaardag van ploegleider Wilfried Peeters. Joyeux anniversaire, prettige verjaardag, Wilfried!
Het is de tweede bloementuil die Chavanel in deze Tour mocht ophalen. Maandag won hij de rit van Brussel naar Spa. Ook toen nam hij het geel over van Cancellara. Een dag later stelde de Zwitser orde op zaken. In totaal heeft Chavanel drie zeges in de Tour op zak. In 2008 mocht hij na de negentiende rit het podium op. Een erg attente Jurgen Van den Broeck werd achttiende in de etappe en schuift in het klassement naar de zevende plaats op. Enig smetje op deze dag: de Tour is met Stijn Vandenbergh een eerste Belg kwijt. De Katusha-reus kwam buiten tijd aan, Robbie McEwen overleefde wel deze etappe. Klöden verliest 2 minuten Wat hebben we geleerd bij de favorieten? Vooral dat het niet op wieltjes loopt bij RadioShack. Johan Bruyneel en Lance Armstrong zagen al snel Andreas Klöden (jawel) afhaken. Na afloop werd duidelijk dat de Duitser kampt met maagklachten. Ook Cancellara had vandaag last van dikke benen. Waar vooraf nog verwacht werd dat hij de Jura zou overleven, ging hij toch erg vroeg voor de bijl. Eveneens vroeg overboord: Jacob Fuglsang, door het uitvallen van Fränk Schleck de rechterhand worden van Andy. Bjarne Riis zal dus iets anders uit zijn mouw moeten schudden.
Grote werk in Avoriaz Morgen volgt het echte werk. De achtste etappe brengt het peloton over 189 kilometer van Bois d'Amont (Station des Rousses) naar Morzine-Avoriaz. Eerst zijn er twee hellingen van vierde categorie en pas in de finale wordt het volle ernst met drie cols in de laatste 35 kilometer. Eerst de Col de Ramaz (14,3 km aan 6,8 percent en 1.619 meter), daarna Les Gets (3,9 km aan 4,8 percent en 1.163 meter) en de slotklim naar Morzine-Avoriaz (13,6 km aan 6,1 percent en 1.796 meter). (dea/belga)
Water drinken is essentieel en dat moet, vooral op warme dagen, meer dan voldoende zijn. Elke dag 1,5 liter drinken is de boodschap. Water is de ideale drank: het bevat geen vet, geen cholesterol en geen calorieën. Moeilijk om je richting water te begeven? Deze 7 manieren helpen om je vochtpeil op niveau te houden.
1. Drink een glas voor het slapen gaan Er zijn weinig nachtmutsjes zo gezond als een glas fris water. Waarom probeer je het niet? Laat het nachtelijk toiletbezoek geen excuus zijn om het niet te doen. 2. Neem overal een flesje mee Je handtas biedt voldoende ruimte voor een klein flesje water. Draag je beperkte watervoorraad overal mee. Handig tijdens vergaderingen, op school, op bureau, op de trein of terwijl je aan het shoppen bent. 3. Bewaar een fles in je auto Waarom zeul je enkel een blikje cola mee in de auto als je lange tijd onderweg bent? Als je weet hoeveel tijd we in de auto doorbrengen, kan je heel wat litertjes water achterover slaan! 4. Spoel je hamburger door met water Bij fastfood hoort schijnbaar altijd een grote frisdrank. Vergeet niet dat er ook water te verkrijgen is, waarom zou je dat vettigs niet doorspoelen met een caloriearm drankje?
5. Hou water fris Kijk in de koelkast en je ziet meteen wat er te drinken valt: melk, fruitsap en frisdrank. Waarom bewaar je de fles water niet in de koelkast en de rest op kamertemperatuur. Als het buiten warm is, opteer je beslist voor de frisse dorstlesser. 6. Fris op het werk Ook op je werk staat er wel ergens een koelkast te blinken. Sla je watervoorraad daar op. Heb je dorst, neem je je toevlucht tot de frigo in plaats van het blikjesautomaat. 7. Eet met water Drink water bij elke maaltijd, daardoor drink je heel veel extra glazen. Je maaltijden moeten variëren, enkel water hoort een constante te blijven. (lvl)
Het jongste koppel uit Mijn Restaurant!, dat nipt verloor van de mannen uit Aalst, denkt aan een nieuw restaurant. Lucie en Jimmy zijn net terug van vakantie, en zijn op zoek naar een nieuw pand.
Lucie en Jimmy maakten het goede nieuws zelf bekend op Facebook.
Wij kunnen op dit avontuur alleen maar positief terugblikken, ontzettend veel geleerd, geweldige herinneringen en goede vrienden. En zeker niet te vergeten al onze trouwe kijkers, vele fans en ons geweldig campagneteam. Nu we terug zijn van vakantie hebben wij over alles nagedacht en gepraat. Willen wij er toch voor gaan.
Last van wallen na een zware nacht? Met een lepel krijg je ze volledig weg en zie je er in een mum van tijd weer frisser uit.
Leg twee eetlepels in de vriezer als je na een nacht feesten eindelijk gaat slapen. Als je de ochtend erna uit jouw bed strompelt en zwarte kringen onder je ogen ontdekt, haal dan de gekoelde lepels uit het vriesvak en wrijf met de bolle kant over je gesloten kijkers.
Je kan ook gewoon blijven liggen en de lepels volledig op je oogleden laten rusten. Val niet terug in slaap, want ijskoude voorwerpen kunnen pijnlijke vrieswonden veroorzaken. (nieuwsblad)
De prijzen van benzine en diesel verschillen in de Europese landen nog altijd aanzienlijk. Mits wat planning kan je tientallen euro's besparen tijdens je tocht naar je vakantiebestemming. Wij helpen je op weg.
Voor je op reis vertrekt, is het wellicht raadzaam na te gaan in welk land je het goedkoopst je tank vult. Een prijsoverzicht per brandstofsoort en per land kan je vinden op de website de VAB Opgepast: België is één van de weinige landen die met vaste prijzen werkt. Voor de andere landen werden meestal gemiddelden opgenomen.
Tanken langs de autosnelwegen is in regel duurder dan in een tankstation dat niet langs de snelweg ligt. In grensstreken kan je profiteren van de prijzenslag tussen de benzinestations in de verschillende landen. Tankstations weg van de snelweg zijn meestal vrij rustig, maar hebben dan als nadeel dat ze niet altijd 24 uur geopend zijn.
Luxemburg Tanken in Luxemburg is nog altijd goedkoper dan in de omringende landen, al wordt het verschil wel kleiner. De gemiddelde prijs voor een liter diesel bedraagt in het groothertogdom slechts 1,01 euro, tegenover 1,259 euro bij ons. En ook wie op benzine rijdt, gooit zijn wagen best nog eens vol in Luxemburg voor hij naar het zuiden vertrekt. Met een gemiddelde prijs van 1,207 euro per liter is ook deze brandstof daar een stuk goedkoper dan aan de Belgische benzinepompen (gemiddelde prijs 1,509 euro) en in de meeste andere landen van Europa.
Frankrijk Wat opvalt in Frankrijk, is dat de prijs van de loodvrije benzine bijna niet verschilt tussen stations langs de snelweg en deze buiten de snelwegen. Dit geldt echter niet voor de diesel waar wel degelijk een prijsonderscheid is. Vooral in tankstations verbonden aan grootwarenhuizen zoals Auchan en LeClerc ligt de prijs van de brandstoffen lager. Gemiddeld is de prijs in Frankrijk 15 tot 25 procent hoger dan in Luxemburg, maar als je gaat tanken bij een grootwarenhuisketen vervalt het grote prijsverschil.
Duitsland In Duitsland is het verschil van plaats tot plaats erg groot, niet alleen van snelweg t.o.v. de gewone weg, maar ook tussen tankstations van hetzelfde merk. Het prijsniveau op zich is ongeveer hetzelfde als in België. Verlaat je in Duitsland de Autobahn, dan vind je meestal op korte afstand een tankstation met veel goedkopere autobrandstof. Bij Clever Tanken kun je een Duitse postcode intikken, waarna je een overzicht krijgt van de prijzen bij de tankstations in de omgeving. Handig als je naar Duitsland op vakantie gaat. Een pdf-overzicht van goedkope tankstations bij de Autobahn vind je bij de De Duitse automobilistenvereniging ADAC.
Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Oost-Europa In Oostenrijk kunnen de prijzen per Bundesland dan weer erg uiteenlopend zijn, zelfs per regio zijn er verschillen. Zowel in Oostenrijk als Zwitserland is de benzine goedkoper. In Denemarken en Noorwegen liggen de brandstofprijzen een stuk hoger dan bij ons. In Oost-Europa is vooral benzine goedkoop in vergelijking met België.
Spanje, Portugal, Italië Ben je op reis naar Spanje, is het goed te weten dat benzine en diesel in dat land aanzienlijk goedkoper zijn dan in Frankrijk. Het verschil kan wel 30 cent per liter bedragen. Op de Canarische Eilanden is de benzine zelfs zeer goedkoop, dus als je daar een auto huurt, hoef je je over de brandstofrekening niet al te veel zorgen te maken. Tanken in Portugal is duurder dan in buurland Spanje, maar een liter diesel blijft er lichtjes goedkoper dan in ons land (1,148 euro). De Italiaanse pompen behoren dan weer tot de duurdere van Europa. Vooral diesel is daar erg duur (gemiddeld 1,314 euro per liter). (kve)
'Cav' back on track, McEwen knalt op dopingchaperonne
Cavendish spurtte iedereen op het achterplan in Gueugnon.
Mark Cavendish (Columbia) heeft op de verjaardag van klimgeit Federico Bahamontes (82) de langste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen (Montargis-Gueugnon 227 km). De 'Manx Express' werkte fraai ploegwerk meesterlijk af in de smalle straten van Gueugnon. Een blijkbaar herstelde Tyler Farrar (Garmin) eindigde op twee fietslengten, Alessandro Petacchi (Lampre) moest er drie prijsgeven. Groene trui Thor Hushovd deed als tiende een slechte zaak in de strijd om het groen, de Noor ziet nu Petacchi naderen tot op 4 punten. Net na de finish kwam Robbie McEwen, vandaag vierde, ten val. Hij kon een dopingchaperonne niet meer ontwijken. Fabian Cancellara gaat met het geel de bergen in.
Het was vandaag alweer het geijkte patroon van de voorbije twee vlakke ritten, want van bij de vlag was de eerste uitvalspoging meteen de goede. Met Sebastian Lang had Omega Pharma-Lotto een sterke pion meegestuurd. Caisse d'Epargne porde Tourdebutant Mathieu Perget aan en Euskaltel stuurde Ruben Perez Moreno in de vuurlinie. Het trio liep tot 8 minuten uit. Onder het voortdurende gebeuk van Maxime Monfort (vandaag papa geworden!) en Bert Grabsch slonk die voorsprong stelselmatig. Tientallen kilometers lang trapten ze zich het snot voor de ogen om secondje per secondje terug te keren. Helden zijn het. Allemaal in dienst van Mark Cavendish. Geen andere ploeg die er ook maar even aan gedacht heeft om zelf een handje toe te steken in de achtervolging. Pletwals In het slot was er toch even wat opwinding. Het krachtenreservoir van het Columbia-duo ontplofte toen Dimitri Champion en Anthony Charteau de oversteek maakten naar het koptrio. De stoottroepen van Katusha en Lampre namen de rol over, maar het waren finaal de klassementsploegen die de vijf een halt toeriepen. RadioShack en Astana frotten helemaal voorin het peloton om niet verrast te worden door de draaiende wind. Een fantastische zaak voor Columbia dat zo zijn pletwals pas in de slotkilometers moest inzetten. Magistrale spurt De Britse spurtkeizer mag alweer een kaarsje branden voor zijn piloot Mark Renshaw. De Australiër zette zijn kopman op de juiste plaats af. Als een pijl uit een moordende kruisboog schoot Cav naar een verdiende tweede zege. Farrar, spurtend met een polsfractuur, stond niet op de foto, Petacchi evenmin. Cavendish, die gisteren in Montargis zij supporterschare weer wat zag aandikken na zijn krokodillentranen op het podium, kan met een gerust gemoed de Alpen in. Naast de valpartij van McEwen viel er nog iets opmerkelijks te noteren: Carlos Barredo (Quick.Step) droop met een bloedneus af richting camper na een serieuze vechtpartij met de Portugees Rui Costa (Caisse d'Epargne). (dea
In haar carrière reed Dana Winner al honderdduizenden kilometers door Vlaanderen en van het éne optreden naar het andere. En terwijl ze on the road was, hoorde ze op de autoradio prachtige liedjes in haar moedertaal, ontmoette ze bij tankstations en in wegrestaurants verrassende Vlamingen en Nederlanders en hoorde ze allerlei verbazende verhalen over Hollanders en Belgen.
Al deze ervaringen hebben Dana Winner geïnspireerd tot de uit Vlaanderen en Nederland. Dana duikt onder in de rijke muziekgeschiedenis van en komt naar boven met een aantal van de mooiste nummers die er ooit gemaakt werden. Sommige van deze parels klinken vertrouwd in de oren; anderen zijn ten onrechte vergeten. Gelukkig is er Dana Winner om al deze heerlijke songs weer tot hun recht te laten komen. En dat doet ze met veel bravoure en op een originele manier.
Het beste van eigen bodem vult Dana aan met het mooiste uit haar eigen repertoire. Tussen de liedjes vertelt de zangeres over haar grappige en ontroerende belevenissen in de Lage Landen en strooit ze gul in het rond met leuke, opvallende en soms hilarische weetjes over Nederlanders en Vlamingen. Frieten, fierljeppen, ons typische weer, inspirerende meisjesnamen, het zit allemaal verwerkt in Parels uit de Noordzee.
Parels uit de Noordzee is een schitterende en hartverwarmende luistertocht langs de mooiste liedjes van de Lage Landen gebracht door één van de beste stemmen van Vlaanderen en Nederland. Een must en een absolute aanrader voor al wie oor heeft voor de muzikale rijkdom van de Lage Landen.
Een overzicht van de concerten en info omtrent reservaties vind je op www.danawinner.com, gewoon even doorklikken naar de "Tourlist". (zangtalent)
Jambers zoekt na twintig jaar zijn figuren weer op (video)
Lachen, gieren, brullen. Dat was het steevast tijdens een avondje Jambers kijken. En driewerf hoera: weldra kan dat opnieuw. Want de halve zolen die Jambers vroeger op uw beeldbuis projecteerde, krijgen weer hun moment de gloire in het bekende televisieprogramma, maar dan twintig jaar later.
Door de ene geroemd, door de andere verguisd. Maar wij zijn wat blij dat Paul Jambers opnieuw zijn lederen jas aantrekt om naar de rand van de maatschappij te trekken. Daar zoekt hij de toppers van vroeger op om er een gesprek mee te hebben. Hoe leven ze na al die jaren stilte? Leven ze überhaupt nog? En wat zijn hun toekomstplannen? Het zijn prangende vragen waar we weldra een antwoord op krijgen.
Een definitieve titel heeft het project nog niet. Maar mogelijk - aan originaliteit is nog geen enkele programmamaker gestorven - krijgt de nieuwe Jambers-reeks de naam Jambers, twintig jaar later mee.
Paul bevestigt het idee. Ik ga opnieuw bij de mensen van weleer aanbellen. Het belooft spannend te worden, spuit de programmamaker met mist.
Een exacte datum van aanvang kregen we niet. Maar voor de herfst van volgend jaar zou u in principe weer moeten kunnen genieten van al het lekkers dat er in Vlaanderen ronddoolt. Klassieker-alarm. (SF)
Kom zaterdag naar de opname van Vlaanderen Muziekland in Kortrijk
Welk is het meest favoriete Nederlandse liedje volgens de Vlaming en wie zingt welk Nederlands lied?
Op zaterdag strijkt Vlaanderen muziekland neer in Kortrijk voor de opname van een aflevering die helemaal in het teken staat van Nederland. De Vlamingen verkozen Kronenburg Park van Frank Boeijen tot het beste Nederlandse nummer aller tijden en dat lied mag dan ook zeker niet ontbreken in Kortrijk. The Ditch waagt zich aan een eigen interpretatie. Het werd zomer van Rob de Nijs eindigde op de tweede plaats en zal zaterdag vertolkt worden door toepasselijk de Nederlander Jan Smit. Het is een nacht van Guus Meeuwis, dat de top 3 vervolledigt, wordt zaterdag gebracht door Dana Winner. Daarnaast zullen ook Frans Bauer, Junior Eurovisiesongfestivalwinnaar Ralf, Nelson en Geena Lisa zelf zaterdag het beste van zichzelf geven in de aflevering over Nederland. Het resultaat is op vrijdag 13 augustus te zien op Eén.
Dit is de volledige uitslag van de enquête en de setlist voor zaterdag: 1 Frank Boeijen - Kronenburg Park 2 Rob de Nijs - Het werd zomer 3 Guus Meeuwis - Het is een nacht 4 Marco Borsato - Ik leef niet meer voor jou 5 Veldhuis en Kemper - Ik wou dat ik jou was 6 André Hazes - Een beetje verliefd 7 Frans Bauer - Heb je even voor mij 8 Benny Neyman - Vrijgezel 9 Abel - Onderweg 10 René Froger - Alles kan een mens gelukkig maken
Deze artiesten treden op: Geena Lisa - Vrijgezel Frans Bauer - Heb je even voor mij Frans Bauer - Samen in het bubbelbad Ralf - Click clack The Ditch - When blood runs cold Nelson - Ik leef niet meer voor jou Dana Winner - Het is een nacht Jan Smit - Terug in de tijd Jan Smit - Het werd zomer Nelson - Shes gone Dana Winner - De vlinders achterna The Ditch - Kronenburg Park (Showwbizzsite)
Kom zaterdagavond naar de opname van Vlaanderen Muziekland in Kortrijk. Aanvang 20.30 uur.
"Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen bedankt om het record te komen verbreken", glunderde Clijsters na afloop.
Kim Clijsters heeft twee vliegen in één klap geslagen. Eerst en vooral wist ze 35.681 toeschouwers naar het Koning Boudewijnstadion te lokken, dat zijn er 5.209 méér dan het vorige wereldrecord. Vervolgens ging Serena Williams voor de bijl met 6-3 en 6-2.
Nonchalante Serena Niet dat de cijfertjes ertoe deden natuurlijk, maar het publiek zal allicht toch ietsje meer van de Amerikaanse verwacht hebben. De Wimbledon-winnares stond nonchalant te tennissen, waardoor er weinig echte showrally's van kwamen. Bij 4-3 ging Clijsters door de opslag van Serena, een break die voldoende was om de set op zak te steken. In de volgende set volgde er nog veel minder weerwerk. Van 1-1 ging het razendsnel naar 5-1, met als gevolg dat de prestigieuze exhibitiewedstrijd er al na een dik uur opzat. Aparte setting Gelukkig maakte de aparte setting veel goed. Denk maar aan Martina Navratilova die de match in goede banen leidde, het feit dat de partij uitgezonden werd in 160(!) landen en het vele prestigieuze volk in de tribunes. Clijsters beleefde haar kippenvelmoment toen ze op het grote scherm dochtertje Jada naar zichzelf zag zwaaien. Een pakkend moment.
De aparte regels die ingevoerd werden, waren echter niet zo'n succes. Zo volgde er na deuce geen 'advantage' meer, was er een zeil over het terrein gespannen tegen de (onbestaande) regen én waren er geen lijnrechters. Alsof de organisatie geen risico wilde nemen nadat Williams in haar vorige ontmoeting met Clijsters zo'n exemplaar verrot gescholden had.
Prinsenpaar aanwezig Onder de opvallendste gasten zaten onder meer prins Filip en prinses Mathilde, Herman Van Rompuy, Yves Leterme en Guy Verhofstadt. Tijdens de openingsceremonie werden enkele iconen van de Belgische sportgeschiedenis gehuldigd, zoals Kim Gevaert (die overigens opnieuw zwanger is), Dominique Monami, Sabine Appelmans, Gella Vandecaveye, Tia Hellebaut, Fred Deburghgraeve en Justine Henin, die met een elleboogblessure verstek moest geven voor deze partij.
Muzikaal spektakel Naast het sportieve viel er ook muzikaal veel te beleven. Maar liefst zestien Belgische artiesten (Toots Thielemans, Daan, Sarah Bettens, Natalia, Clouseau, An Pierlé, Marie Daulne, Jasper Steverlinck, Leki, Sandrine, Jo Lemaire, Sandra Kim, Eva De Roovere, Amaryllis Uitterlinden, Maurane en Ozark Henry) zorgden in duetvorm voor twee muzikale intermezzo's van ongeveer een half uur. Ze zongen onder meer aangepaste nummers van Ozark Henry, die als curator van het concert werd aangesteld. De avond werd afgesloten met een feestelijk vuurwerk. (svm)
Het grootste probleem aan een lekkere zonvakantie? De bandjes van je bikini en/of badpak, die een bruine decolleté of een open jurkje verpesten. Topless zonnen is één optie, een andere is het kopen van een bikini of badpak dat de zonnestralen doorlaat. Maar is dat wel een goed idee?
Op het eerste zicht lijkt van wel: ook bruinen in de 'verstopte' plekjes, wie wil dat niet? Maar als je er langer over nadenkt, dan komen een boel praktische bezwaren in gedachten.
Zonnecrème Bijvoorbeeld: hoe blijf je zonnecrème aanbrengen onder de (bad)kledij? De eerste laag voor je het strand optrekt is geen probleem, maar wat met de volgende lagen?
Kleurverschil De kledij laat maximum 80 procent van de UVB-stralen door, dus er zal altijd een kleurverschil zijn. Maar hoe groot is dat verschil en valt het erg op? De bandjes en randjes, die altijd dikker zijn dan de rest van de badkledij, en dus minder zon doorlaten, zullen dus nog altijd zichtbaar zijn.
Gevoelig Een derde probleem is de gevoelige plekjes. Bikini's, badpakken en zwemshorten beschermen intieme delen niet alleen tegen priemende blikken, maar ook tegen de buitenwereld. Niet voor niets, want deze lichaamsdelen bevatten vaak veel zenuwen en een dunne huid. Letterlijk gevoelige plekjes dus, plekjes die je liever niét (per ongeluk) verbrandt.
Lelijk Tot slot: de huidige generatie zondoorlatende bikini's en badpakken is niet bepaald hip te noemen. Dieren- of bloemenprints die lijken weggelopen uit de foute jaren '80. Bovendien zijn ze behoorlijk doorzichtig, en ook al zijn ze dat niet als je ze draagt (zo wordt beloofd), het stelt een vrouw niet bepaald op haar gemak.
Conclusie? Mooi idee, maar (nog?) niet bepaald praktisch! (edp)
Een heel dikke knuffel van Erik Zabel. Omhelzingen van zijn tot tranen toe bewogen ploegmakkers en uiteindelijk Mark Cavendish zelf die op het podium tranen met tuiten weende. Cavendish heeft eindelijk zijn eerste ritzege beet.
'Maar ik heb eens te meer bewezen dat ik met die druk omkan', aldus een zielsgelukkige Cavendish. 'Zoals het al een heel seizoen niet gemakkelijk was voor de start van de Tour, zo waren ook de eerste dagen verre van simpel. Met woensdag als meest ongelukkige dag omdat ik het gevoel had dat ik de hele ploeg in de steek gelaten had. Ik kan niet zeggen hoe groot mijn dank aan het adres van het management van de ploeg en aan de renners is voor het bewaren van het vertrouwen in mij. Eindelijk heb ik ze niet beschaamd.'
'Vandaag heeft de ploeg tot klassementsrijder Michael Rogers toe alweer schitterend werk geleverd. Van Erik Zabel kreeg ik de info dat de weg naar de finish niet vlak maar licht hellend was. Dat we moesten opletten dat het tempo niet zou dalen. Dat hebben de ploegmaats keurig gedaan en daarna heeft Mark Renshaw alle aanvallen afgeslagen. Vervolgens was het aan mij en ik heb het kunnen afwerken. Een enorme druk is daarmee van mijn schouders gevallen. De mensen die kritiek hadden, kunnen die opnieuw inslikken. Mark Cavendish en Team HTC-Columbia leven nog. Het kan de komende twee weken nog leuk worden.' (nieuwsblad)
Vrachtschip als bioscoop. In Diksmuide aan de IJzertoren ligt het terras van Water & Vuur. Onder een parasol op het gerenoveerde dek van een vrachtschip uit 1942 geniet je er van de zon.
Geen kreeft of champagne op de kaart, wel eerlijke streekproducten. Van rivierpaling tot beenham.
Ook voor kids zijn er leuke gerechtjes, zoals de schipbereide hamburger met frietjes. Met het concept 35 mm aan bakboord kan je op het dek ook regelmatig films bekijken. (Lili water en vuur)
Quick.Step toont zich in de aanvangsfase van de Tour: dit keer is Jurgen Van De Walle mee.
De Belgen laten zich opmerken in deze Tour de France. Eerst hadden we Maarten Wynants een hele dag in de aanval, nadien de sterke prestaties van Jurgen Van den Broeck en Jürgen Roelandts en vervolgens de lange vlucht van Francis De Greef. In de vijfde etappe van de Tour, van Epernay naar Montargis, is het de beurt aan Jurgen Van De Walle (Quick.Step) om de beentjes te strekken. Hij is op pad met de Spaanse kampioen José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) en de Fransman Julien El Farès (Cofidis). Het trio heeft na 25 kilometer een bonus van 5' vergaard.
De vijfde Tourrit van Epernay naar Montargis is 187,5 km lang en is de tweede van drie opeenvolgende vlakke etappes die normaal gesproken op een massaspurt moeten eindigen. De snelle jongens krijgen in deze Tour niet zoveel kansen, want zaterdag trekken we al de bergen in. Het wordt bloedheet op weg naar Montargis met temperaturen in de schaduw rond 33 graden bij de start en tot 35 graden aan de aankomst in Montargis. De lichte tegenwind zal de opdracht van de renners niet vergemakkelijken. Pittig begin Het begin van de rit is nog pittig, vooral wanneer we uit de vallei van de Marne tussen de champagnevelden naar boven klimmen. Al snel volgen de twee enige klimmetjes op het menu: Côte d'Orbais l'Abbaye na 18 km en Côte de Mécringes na 36,5 km. Tussendoor is er de eerste van drie tussenspurten. Wellicht vertrekt in het eerste uur weer een lange vlucht.
Late tussenspurt De finale van de etappe is dan weer biljartvlak en over lange brede wegen. Opvallend is dat op er op slechts 18 km van de streep nog een tussenspurt ligt. In Montargis wordt wellicht niet enkel gespurt voor de ritzege, maar ook voor het groen. Alessandro Petacchi, man in vorm met al twee zegeruikers, kan mits een derde overwinning het groen heroveren van Hushovd. Laat ons vooral Mark Cavendish niet afschrijven, want de Brit is gebrand op revanche. De aankomst in Montargis wordt voorzien rond 17.15u. (kh/dea)
Vorige week is Megan Fox in de grootste intimiteit getrouwd op Hawaï. Ondanks alle geheimdoenerij is de video van hun huwelijk nu al te zien op het net. Een Amerikaans tv-station kreeg de eer om beelden te schieten van deze exclusieve trouwpartij.
Op het filmpje is een stralende bruid te zien, in een jurk die zo weggeplukt lijkt uit een sprookje. Naast haar staat een even opgewekte echtgenoot, Brian Austin Green, én zijn zoon Kassius. Het ventje kan zich naar verluidt prima amuseren met zijn ravissante schoonmoeder.
Het stel leerde elkaar in 2004 kennen op de set van 'Hope & Faith'. Sindsdien zijn de tortelduifjes niet meer van elkaars zijde geweken. (svm)
Op een zwoele zomeravond kreeg Mediawatchers de tijd om uitgebreid kennis te maken met twee van de drie Romeos Davy Gilles moest helaas verstek laten gaan, maar Gunther Levi en Chris Van Tongelen maakten graag tijd voor dit ietwat chaotisch maar wel gezellig interview!
Chris en Gunther, jullie hebben voornamelijk een musicalachtergrond Gunther: Ik haat musical! Chris: Ik denk dat ik in de groep de persoon ben met de grootste musicalachtergrond. Davy uiteraard ook, maar die is er nu niet dus daar moeten we het niet over hebben (lacht). En Gunther Tja, hij doet het af en toe, maar eigenlijk haat hij musical.
Gunther, doe je dat om een beetje centjes bij te verdienen? Gunther: Ja, het is zo al moeilijk genoeg in onze branche We moeten een beetje vanalles doen om rond te komen (lacht). Chris: Neenee, we zijn eigenlijk echt ongelofelijk zot van musical Gunther: Ik niet!! Ik echt niet, ik doe dat eens graag om de twee of drie jaar, maar ik haat het echt naar musicals te moeten gaan kijken. Ppfff, nee Chris: Ik zou het ook niet meer constant willen doen.
Sommige musicalsterren kijken neer op De Romeos Chris: Wij zijn een populair genre en omdat die musicalmensen daar hun weg niet in vinden, kijken ze er gemakkelijk op neer. Zo keken de grote acteurs vroeger ook neer op Familie, maar nu willen ze er wel allemaal heel graag in spelen (lacht). Gunther: De mentaliteit is echt compleet anders en ik ben er niet zot van. Ik heb er geen ambras mee, en het is niet denigrerend bedoeld, maar t is mijn wereld niet, ik vind daar mijn draai niet in. Chris: Mensen nemen er zich nogal snel héél serieus.
En jullie dus niet? Chris en Gunther: Nee! (lacht)
Jullie zijn beiden acteurs. Moeten jullie voor De Romeos jullie acteertalent bovenhalen of komt dat uit jullie zelf? Gunther: Dat is ons ding, we zijn op het podium wie we echt zijn. We amuseren ons. Chris: Voila, we amuseren ons! Als er al eens een rol gespeeld wordt, is het omdat we altijd op Davy zijn kap willen zitten (lacht).
Die mens is hier niet en kan zich niet verdedigen, ocharme! Chris: Och, we zouden juist hetzelfde zeggen als hij hier zou zijn. Dat is een hele goeie vriend van ons. We missen hem echt, hoor! We hebben daarnet ook al een optreden gehad zonder hem en dat is niet leuk Hij is het zwarte schaap van de groep en nu moeten Gunther en ik op mekaars kap zitten, maar dat gaat niet. We hebben hem eigenlijk al willen bereiken om te laten weten dat Gunther en ik toch vanaf nu met zn twee willen verder gaan, zonder hem, maar hij neemt zijn telefoon niet op. Gunther: Hij zal een vermoeden hebben (lacht).
Hebben jullie zin om terug solo iets te doen? Gunther: Dat mag, maar het hoeft nu nog niet direct. En als ik het zou doen, zou het echt op een ver zijspoor zijn, maar echt een ver. Het zou puur zijn omdat ik het zelf eens leuk vind, maar niet om er full time mee bezig te zijn. Chris: Ik zou Duitse schlagers zingen. Gunther: Nee, dan zou ik iets doen wat puur mijn ding is en wat geen hond wilt kopen. Chris: Musical dus (lacht).
Met De Romeos zingen jullie uitsluitend covers. Geen behoefte om eigen nummers te schrijven? Gunther: Ppfff, moet dat? (lacht) Ik schrijf thuis nog wel nummers Chris: Ik schrijf Duitse schlagers!
Komaan Chris Gunther: Dat is dus niet om te lachen, dat is echt waar! Chris: Ja, dat is echt waar Maar met De Romeos hebben we niet de behoefte om eigen nummers te schrijven. Dat kan er nog wel van komen, hoor, maar voorlopig niet. Maar goed, we zullen morgen nog eens een liedje schrijven, speciaal voor u (lacht).
Vroeger kregen jullie zelf alle aandacht, stonden jullie als individu in de belangstelling Chris: Maar dat is niet tof, hoor, alleen op een podium. Gunther: Nee, dat is echt niet tof. Chris: Het gebeurt dat we nog eens alleen een job doen natuurlijk, zeker Davy. Terwijl wij opnames hebben voor Familie, zingt hij in de namiddag voor bejaarden Dat is zijn dagjob Maar saai! Dat is echt saai! Zo alleen op een podium wij kunnen mekaar eens vastpakken. Gunther: En lachen en zeveren. Chris: Als je alleen bent, moet je heel serieus tegen de mensen een uitleg proberen te doen. Dat is niet leuk!
Zijn jullie al eens van het podium gevallen? Gunther (lacht): Ik wel ja! Soms gebeurt dat wel eens (lacht). Chris: Hij had gevochten met een lichtrobot en kreeg hem niet in bedwang. Gunther: Maar t is lang geleden, hoor (lacht). Chris: Bij De Romeos ben ik nog nooit van het podium gevallen, maar ik had eens ergens een gastoptreden bij een concertband Ze kondigden mij aan, terwijl ik gewoon opzij in het publiek zat te kijken. Ik loop dus naar de stenen trap en echt ik sla daar op mijn sjokkedijzen Helemaal bedwelmd terug recht, en zo op het podium gekropen (lacht) En ja over musical gesproken het glazen schoentje van Assepoester!
Gevallen met het muiltje in je hand? Chris: Zoef, van de trap maar ik heb het schoentje niet laten vallen! Ik lag er zelf wel (tegen Gunther) Op de première van Assepoester (lacht). Gunther: Haha, echt? Chris: (lacht) Echt waar! En Fred Van Kuyk deed in zijn broek (tegen mij) Das Opa Fonkel he, Fred Van Kuyk.
Zijn jullie door de actie van Davy nu anders tegen de fans? Gunther: Wat bedoel je met actie?
Het kindje. Chris: Welk kindje?
Er is wel een kindje Gunther: Ja, Davy heeft een kindje. Chris: Sam! De dochter he, hoe oud is ze? 6 jaar? Gunther: Of 7 al, denk ik. Chris: Heeft hij nog acties gedaan?
Het schijnt van wel Chris: Ik weet daar niks van. Gunther: Ik was er niet bij.
Dus jullie houden nog heel veel van jullie fans? Gunther: Wat heeft dat met fans te maken? (lacht) Chris: Och zeg, als je niet af en toe op een fan mag zitten, ppfff (lacht). Nee, natuurlijk houden wij van onze fans en Davy heeft gewoon pech gehad, punt. Ik ben trouwens nog altijd niet zeker dat dat kindje van hem is, en dat meen ik. Maar Davy houdt ook nog ontzettend veel van zijn fans.
Krijgen jullie nu niet nog meer aanbiedingen van vrouwen? Gunther: Ja, dat is niet te doen, vrouwen zijn niet te doen! Chris: Het straffe is, en dat is geen zever wat ik nu ga vertellen al de rest ook niet trouwens (lacht) maar toen wij vorig jaar aan onze reeks optredens begonnen, hadden we net 3-4 weken niet gespeeld toen heel dat circus rond Davy begon. We hadden toen wel schrik hoe de mensen zouden reageren. Wel het was nog erger dan ooit! Geen schrik nodig geweest.
Dus jullie vinden het allemaal wel oke. Chris: Wij vinden dat goeie reclame voor ons! (lacht) Gunther: Davy mag nog zijn gang gaan (lacht). Chris: Ik ging dat nu zo niet gezegd hebben, maar ik treed Gunther toch volledig bij (lacht). (zangtalent)