Foto
Inhoud blog
  • Brochettes van zalm & zeewolf
  • Amandelkoekjes
  • Asperges met aardappelen en ham en ei.
  • Asperges à la grecque
  • Aardappel-spekpannetje
  • Curry met scampi
  • Aardbeienromanoff
  • Aardbei daiquiri
  • Aardappelomelet met paprika
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Chocolade- bananentaart
  • Chocolademousse
  • Coupe meringue
  • Cordon bleu
  • Lauwe salade van lamsfilet met peultjes
  • Zelf karamels met een koffiesmaakje maken
  • Zoete ravioli met sinaasappeldressing
  • Zuring
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Zweedse punch.
  • Goudbloem
  • Kiprollade met sesamzaadjes.
  • Gekruide lamsspiesjes
  • Zuurkool met twee hammetjes
  • Champagnedrank met perenlikeur.
  • Gemarineerde zeebaars
  • Brick met kip en persillade
  • Coco Punch
  • Harirasoep
  • Farfalle met kerstomaatjes
  • Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
  • Carpaccio van courgette
  • Beursjes met rivierkreeft
  • Fazant met witloof
  • Citroencakejes met polenta
  • Bloemkoolsoepje met pasta
  • Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
  • Flensjes met warmoes.
  • Mignonnette met mosterd
  • Mokka kaastaart.
  • Compote van herfstvruchten met meringue
  • Champignons met peterselie en citroen.
  • Granité van tomaten en meloen met gerookte zalm
  • Rijst met merguez en paprika
  • Brickkoek met Sambuca-room en aardbeien
  • Kipkroketjes met kerrie
  • Tong op Oostendse wijze
  • Bladerdeeg met rijst, gerookte zalm en venkel
  • Tequila sunrise
  • Rijst met gedroogde vruchten
  • Peperkoek
  • Minicakes met citroen
  • Dim sum met vis
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Kalkoen met koriander
  • Paling in ‘t groen
  • Ierse rundstoofschotel
  • kaasappeltjes
  • Gevulde kippenfilet met kaas.
  • Groente-kaasschotel
  • Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
  • Vanillepudding met frambozen.
  • Sake-haantje met prei.
  • Roergebakken tofu met pecannoten
  • Warme plattekaastaart
  • Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
  • Quiche met asperges.
  • Kippenlevertjes met prei.
  • Gegratineerd scampipannetje.
  • Vogelnestjes in tomatensaus
  • Vogelnestjes
  • Tong rolletjes gestoomd in de wok
  • Gewokte kip met paddenstoelen
  • Kalfstong in bladerdeeg.
  • Gemarineerde lamsbiefstukjes.
  • Garnaalbeignets
  • Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
  • Pizza met asperges en parmaham
  • Gefrituurde gamba met pittig slaatje
  • Kaasmousse met fruit
  • Mascarponetaart met aardbeien
  • Flensjes met aardbeienroom.
  • Laagjestaart met aardbeien en amandelen
  • Limoenparfait met aardbeien.
  • Asperges met lavendelvinaigrette.
  • Asperges met kalfsschnitzel.
  • Tongrolletjes met prei
  • Gegratineerde venkel met parmezaan
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Hertenbiefstukjes met wijnsaus
  • Kalfsmedaillons met veenbessensaus
  • Saffraancouscous met groente en gedroogde vruchten
  • Lauwe paddenstoelensalade.
  • Hubertusgebraad
  • Milkshake tutti frutti
  • Verfrissend meloendrankje
  • Snoek met bier en kruiden
  • Terrine met trio van chocolade
  • Pasteitjes
  • Mosselflappen
  • Chocoladegebak met kruiden en droge vruchten
  • Kipbeignets met citroen.
  • Moederdagcroissant
  • Tempura met vis en zeevruchten
  • Tempura van groenten
  • Pompoenbeignets
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Brochette van tongfilets in papillot
  • Zalmfilet met zuring
  • Tongfilet met cantharellen
  • Charlotte met appel
  • Chocolade délice
  • Biefstukjes met mandarijn/ gembersaus
  • Boontjes met kruimelgarnituur.
  • Bananenbeignets met kokosmelk
  • Fluweelzacht auberginesoepje
  • Artisjoktaart.
  • Amandelen
  • Bladerdeeg
  • Amandelbeignets met honingsaus
  • Zoetzuur konijn
  • Zwarte-Woudtaart
  • Andijvie met appelen en kip, vinaigrette met kippenlevers
  • Aspergesoep met zuring
  • Appel- aspergeslaatje met geitenkaas
  • Appelcake
  • Aspergeroomsoep.
  • Ardeens gebraad.
  • Compote van gestoomde vruchten
  • Baarsfilet met artisjokken en grijze garnalen.
  • Gestoofd lamsvlees met citroen
  • Balletjes in jagersaus of Luikse balletjes
  • Biscuitrol met aardbeiencrème.
  • Confituur van aardbeien en nectarines
  • Chocoladetaart
  • Maaltijdsoep
  • Maaltijdsoep met rijst en balletjes
  • Gerookte vissoep met mierikswortel
  • Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
  • Salade van sojascheuten, pompelmoes en mango
  • Aspergetaartjes
  • Asperges met zalm en soja
  • Tartaar van zalm met citrusvruchten
  • Slibtongetjes met lookcrème en verse tomaten.
  • Bosbessentaart.
  • Perentaart met pistaches.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Spaghetti, tomaat en rucola
  • Appel met gember
  • Blokjes everzwijn en spek op spiesjes
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Gevulde tomaten
  • Scampi met spitskool
  • Noedels met groenten en tofoe
  • Tijm
  • Marjolein
  • Boterbiscuitjes
  • Bouillabaisse
  • Zuiderse gevulde groenten
  • Citroen Melisse
  • Jamwieltjes
  • Drijvende eilandjes met passievruchten
  • Garnalensoep
  • Scampi met knoflook en tomaten
  • Paprika met visvulling
  • Risotto met scampi
  • Paprikasoep
  • Pittige kippenbouillon
  • Advocadomousse met gedroogde ham.
  • Abrikozenchutney
  • Bonenkruid
  • Advocaatcake
  • Aardbeienweetjes.
  • Aardbeipralines.
  • Aardbeientrifle.
  • Aardbeienparfait met pistaches
  • Aardbeienmousse
  • Aardbeienlikeur
  • Aardbeienijs met aardbeiensalade
  • Aardbeiengelei met vanillesaus.
  • Aardappelsalade met groene asperges en ham.
  • Aardappelcroustillons
  • Kaasstaafjes met selderiezout
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Geroosterde tonijn met bospaddestoelen en zurkel
  • Gerookt spek met bospaddenstoelen en zilveruitjes
  • Cobourg rolletjes
  • Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?
  • Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
  • Gemengde paddestoelen in olie
  • Gemarineerde champignons met koriander
  • Clafoutis met mango
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • virginia
  • claudette
  • Keuken

    recepten, tips, kruiden, fruit en artkels in verband met de keuken

    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse rundstoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    800 g rundkarbonaden- 3 eetlepels bloem- 1 liter Guiness- 4 dikke uien- 3 wortelen- 100 g boter- 2 eetlepels fijne mosterd- 1 eetlepeljenever- 1 kruidentuiltje- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels bruine suiker- 2 fijne sneden peperkoek- zout- peper

    Pel de uien en hak ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
    Wentel de blokjes vlees in de gezouten en gepeperde bloem.
    Bak de blokjes vlees goudbruin in de helft van de hete boter.
    Doe dit in een gietijzeren stoofpan en houd de blokjes daarna warm.
    Fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 min. onder voortdurend roeren.
    Leg de blokjes vlees en vervolgens de sneden peperkoek met mosterd op het bedje van uien.
    Voeg daarbij de jenever, de Guiness, het kruidentuiltje, zout, peper en, indien nodig, water zodat het vocht tot halfweg de ingrediënten komt.
     Dek af en zet 30 min. in een hete oven (th. 8 - 240° C) en voeg er vervolgens de schijfjes wortel bij.
    Zet de thermostaat lager op 6 (180° C) en laat nog 1 u30 stoven.
    Verwijder het kruidentuiltje, bestrooi de bereiding met de bruine suiker en laat 15 min. kleuren in een nog hete oven.
    Dien gloeiend heet op.

    10-06-2008 om 20:31 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaasappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 bouquet des Moines-kaasje- 1 dikke, zoete appel (bijvoorbeeld Jonagold of Jonagored)- 4 koffielepels vloeibare honing- boter

    Verdeel het kaasje horizontaal in 4 gelijke schijven (de korst mag eraan blijven).
    Schil de appel en verwijder klokhuis en pitten met een appelboor.
    Snij de appel ook in 4 gelijke schijven en bak ze snel aan in een nootje geklaarde boter.
    Leg op elke gebakken appelschijf een rondje kaas, overgiet met de vloeibare honing en zet 2 minuten onder de grill.

    10-06-2008 om 20:28 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kippenfilet met kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 dubbele kippenfifets- 100 g harde kaas (bijvoorbeeld Beauvoorde of Loo)- 4 dunne plakjes vers spek- boter- zout- peper.

    Saus:
    1 broccoli- 30 g boter- 1 eetlepel bloem- 1 00 g gemalen kaas- 3 dl melk- snuifje nootmuskaat

    Halveer de dubbele kippenfilets en snij elke portie horizontaal in (maar net niet helemaal door).
    Snij het spek en de kaas in reepjes en vul er de kippenfilets mee.
    Steek vast met een houten prikker, kruid de kippenfilets met zout (niet te veel als u gezouten spek gebruikt) en peper.
    Braad gaar en goudbruin in een flinke noot geklaarde boter.
    Reken zo'n 15 tot 20 minuten.
    Was de broccoli, verdeel hem in roosjes, blancheer ze 3 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken.
    Roer een béchamelsaus met de boter, de bloem en de melk.
    Voeg van het vuur de gemalen kaas bij en roer tot ze gesmolten is. Kruid naar smaak.
    Voeg de broccoliroosjes bij.
    Leg de kippenfilets naast elkaar in een ovenschotel en overgiet ze met de saus.
    Laat 10 minuten gratineren in de oven.
    Heerlijk met aardappelpuree of, origineler, met aardappelsoezen.

    24-05-2008 om 20:35 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente-kaasschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kleine courgette- 1 rode en 1 groene paprika- 250 g verse champignons- 4 dikke vleestomaten- 200 g blauwschimmelkaas (bij voorkeur roquefort)- olijfolie- peper

    Was de courgette en de paprika's, droog ze en snij de courgette in dunne plakjes en de paprika's in reepjes.
    Boen de champignons droog schoon, snij grote exemplaren in stukjes.
    Pel en ontpit de tomaten en verdeel ze in partjes.
    Roerbak de courgetteschijfjes en de paprikareepjes gedurende 3 minuten in een eetlepel hete olijfolie.
    Schik de groenten in een vrij diepe ovenschotel.
    Bak de champignons heel even aan in dezelfde pan en doe ze eveneens in de ovenschotel.
    Bedek alles met partjes tomaat en kruid met flink wat vers gemalen peper.
    Strooi tot slot de verkruimelde kaas over de groenten en zet de schotel 5 tot 10 minuten in de oven op175°C, tot de kaas lichtjes gesmolten is. Heerlijk met stokbrood.

    Tip:
    Voor de liefhebbers van een pittige blauwschimmelkaas is dit een delicatesse.
    Houdt u van een zachtere kaassmaak, dan kunt u eventueel grof geraspte gruyère of emmentaler nemen.

    24-05-2008 om 20:32 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 plakjes gerookte (Ganda)ham- 4 stukjes griet- 2 dl champagne- peper en zout- 4 plakjes paneermeel-amandelboter- 4 gestoomde pijpajuintjes- 2 dl bouillon-1,5 dl truffelsap-2 dl opgeklopte room- 1 el olijfolie

    De ham in de oven drogen en in stukjes breken.
    De vis in een vuurvaste schotel schikken en overgieten met de champagne. Gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven van 200°C laten garen.
    De bouillon opwarmen samen met de olijfolie en de helft van het truffelsap. Eventueel bijkruiden met peper en zout. De rest van het truffelsap onder de opgeklopte room roeren en koel bewaren.
    Op ieder stukje griet een plakje chapelure-amandelboter leggen. Onder de grill plaatsen en laten smelten.
    De vis in een voorverwarmd diep bord leggen, de bouillon errond lepelen en stukjes ham in de bouillon strooien. Afwerken met het gestoomde pijpajuintje en een gedroogd stukje ham. De truffelroom afzonderlijk serveren en aan tafel door de bouillon roeren.

    24-05-2008 om 20:29 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4-6 personen:
    4 blaadjes witte gelatine- ¼ l melk- 1 opengesneden vanillestokje- 4 zeer verse eierdooiers- 75 g suiker- 200 ml slagroom

    Voor de frambozensaus:
    300 g frambozen)3 el poedersuiker-2 el sinaasappellikeur

    1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en neem dan van het vuur. Neem het vanillestokje uit de pan.
    2. Klop de eierdooiers in een metalen kom met de suiker los. Zet de kom op een pan met kokend water en klop het mengsel met een garde in ca. 5 min. schuimig.
    3. Klop beetje bij beetje de vanillemelk door de eierdooiers tot het mengsel mooi romig is. Neem de kom van de pan. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de crème.
    4. Zet de crème koud tot hij begint op te stijven. Klop de slagroom stijf en spatel door de crème. Doe het mengsel over in een puddingvorm die bestand is tegen invriezen en zet 3-4 uur in de diepvries.
    5. Was de frambozen voorzichtig en zoek ze goed uit. Druk de frambozen door een fijne zeef boven een steelpan. Roer er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door.
    6. Verwarm de frambozensaus kort voor het serveren even op een laag vuur. Stort de vanillepudding op een bord en overgiet met de frambozensaus.

    Grootmoeders tip:
    Oma maakte deze vanillepudding vaak in allerlei variaties, Wij vonden dit dessert vooral erg lekker als ze 100 g fijngemalen hazelnoten roosterde en dit door de vanillepudding roerde. Maar ook haar sinaasappelpudding was onvergetelijk: ze gebruikte dan in plaats van het vanillestokje de geraspte schil en het sap van een sinaasappel. Ze voegde  de schil en het sap in stap 2 aan de eierdooiers toe.

    24-05-2008 om 20:26 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sake-haantje met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 3 personen:

    400 g ontbeende kippenborst- 2 preien- 3 eetlepels sojasaus- 2 eetlepels mirin- 2 eetlepels sake- 1 theelepel donkere sesam-olie- 1 theelepel maïsolie- 1 theelepel suiker- 2 cm verse gember (geschild, in plakjes)- 1 sinaasappel- ½ theelepel sesamzaadjes.

    Prik het vel van de dip hier en daar in. Kook de kip 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en dep goed droog.
    Vermeng de sojasaus met de mirin, sesamolie, sake, suiker en gember. Schep de saus op een vel aluminiumfolie, leg er de dip op de velkant op een vouw goed toe.
    Stoom de papillot 12 à 15 minuten en laat afkoelen.
    Snij de prei in stukken, stoof ze beetgaar in de maïsolie en breng op smaak met 1 à 2 theelepels sinaasappelsap. Laat doorwarmen.
    Neem de kip uit de papillot, verwijder het vel en verdeel in porties. Leg er de prei bij, nappeer met de saus en werk af met de sesamzaadjes en de sinaasappelschil.

    21-05-2008 om 21:03 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken tofu met pecannoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 preien in ringen - 2 theelepels sojasaus (of tamari) - 2 wortels, geschild en in luciferdunne reepjes gesneden - 225 g gerookte tofu, in blokjes van 2 cm - 100 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd - 3 stengels bleekselderij, in plakjes - 3 à 4 eetlepels gehakte pecannoten- 2 theelepels sesamolie - 2 theelepels geraspte sinaasappelschil - gemengde sla.

    1. Laat een grote wok heet worden, doe er wat water in en dan de prei en de sojasaus.
    2. Roerbak de preiringen een paar minuten en voeg dan de wortels toe met de tofu en de maïskolfjes.
        Verwarm alles 5 minuten.
    3. Roer de bleekselderij erdoor met de pecannoten, de sesamolie en het sinaasappelrasp.
        Serveer op een bedje van sla.

    21-05-2008 om 21:01 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme plattekaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een ondiepe bakvorm van 24 cm diameter

    Deeg:
    250 g bloem- 20 g gist- 1 ei- 1 dl melk- 25 g fijne suiker- 70 g boter- snuifje zout

    Kaasgarnituur:
    300 g plattekaas- 150 g fijne suiker- 4 eieren

    Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak een kuiltje, breek de gist in wat lauwe melk en giet dat erin. Breek er het ei in en strooi de suiker bij. Meng eerst met wat bloem, dan met de rest en kneed met de handen tot een glad deeg. Voeg tussendoor ook de boter in stukjes bij. Vorm een bol, dek af en laat rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. Kneed nog even door, rol uit en leg het in de bakvorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Laat nogmaals rijzen.
    Laat de plattekaas goed uitlekken. Meng kaas, eierdooiers en suiker tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de kaasmassa. Stort ze op de taartbodem en bak de taart in 20-30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 225°C.

    Tip:
    De plattekaas moet grondig uitlekken, anders wordt het mengsel te smeuïg.

    Ook lekker:
    Met een dunne laag appelmoes onder de kaas.

    21-05-2008 om 20:56 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gebraad blijft nog altijd een topper op het familiefeestmenu. Met dit originele garnituur en met pasta wordt het toch opeens helemaal anders!

    Voor 8 personen:

    Snij 4 cm verse, geschilde gemberwortel in plakjes.
    Pel 6 bosjes lente-uitjes, laat wat groen aan het witte knolletje.
    Bak 1,5 kg kalfsgebraad rondom rond goudbruin in geklaarde boter en/of olie.
    Hou het. vlees warm in aluminiumfolie.
    Laat in de vleespan 100 g boter smelten en bak daarin de uitjes en de gemberwortel 3 minuten op een vrij hevig vuur.
    Bestrooi ze met 2 eetlepels fijne suiker en laat karameliseren.
    Blus met 10 cl sherryazijn en 20 cl water.
    Kruid met 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, een vleugje nootmuskaat, peper en zout.
    Leg het vlees op de groenten.
    Dek half af en laat nog ongeveer 1 uur verder garen.
    Serveer met tagliatelle.

    12-04-2008 om 20:38 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met asperges.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 6 personen:
    250 g kruimeldeeg, 1 bos asperges, verse bieslook, 4 eieren, 50 gram parmezaanse kaas, 125 g light room, peper en een klein beetje zout.

    Pel de asperges en laat ze samengebundeld 15 minuten koken in lichtjes gezouten water.
    Laat ze uitlekken op een droge schone handdoek voordat u ze in stukjes van 3 à 4 cm snijdt.
    Wrijf een vorm in met boter, voeg er bloem en het deeg aan toe.
    Prik gaatjes in de bodemlaag van het deeg. Meng de ge klopte eieren met de room, de parmezaanse kaas, bieslook en peper.
    Leg de stukjes asperge op het deeg en voeg het mengsel er aan toe.
    Zet het geheel in de oven (thermostaat 7 of 180°C).
    U kunt de bieslook ook vervangen door koriander, kervel, enz.
    Opdienen met een slaatje van raketsla.

    12-04-2008 om 20:33 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenlevertjes met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 witte dunne preistronken - 50 g hoeveboter - 120 g kippenlevertjes

    Voor de vinaigrette
    1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel wijnazijn of citroensap - 2 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel notenolie - tuinkers

    1. Reinig de prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
        Laat een klontje boter smelten in een pot en laat hierin de prei op zacht vuur garen.
    2. Ontdoe de kippenlevertjes van vet en laat ze even in hete boter bruinen. Voeg ze daarna bij de prei om gedurende 6 à 8 minuten
        mee te garen, Breng op smaak met peper en zout
    3. Druk het prei/levermengsel in vormpjes en laat ze afkoelen in de ijskast.
    4. Voor de vinaigrette: meng met een garde de mosterd en het citroensap of de wijnazijn. Voeg in een dun straaltje en al roerend de olie toe.
    5. Druk de potjes uit op gekoelde borden.
        Krans de vinaigrette er omheen en garneer met een plukje tuinkers.

    12-04-2008 om 20:25 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd scampipannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht.

    Voor 4 personen:

    24 zeer grote of middelgrote scampi’s (diepvries)- 1 soepkop paprikareepjes- 1.5 soepkop tomatenblokjes- 3 eetl. olijfolie- 1 eetl. bloem- 1eetl. Boter- 100 g gemalen mozzarella- 100 g geraspte parmezaan- 1 ui- 1 knoflookteentje- 1.5 koffile. Provençaalse kruiden- paprika- peper en zout.

    - Leg de diepgevroren scampi’s 2 minuten in heet water zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog.
    - Meng de bloem met 1 eetlepel boter.
    -Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak er de scampi’s aan beide zijde goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
    -Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en snipper de ui en het knoflookteentje in. Roer om.
    -Doe de paprikareepjes in de pan en laat stoven. Kruid met Provençaalse kruiken.
    -Voeg er de tomatenblokjes bij. Laat opnieuw 2 à 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig, het mengsel, met het mengsel boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
    -Doe nu de scampi’s opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in inviduele ovenschaaltjes.
    -Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgen met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta
    - Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat dan eerst 10 minuten opwarmen in een oven van 200°C, alvorens ze te kleuren.

    12-04-2008 om 20:20 geschreven door Christiane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek



    Blog als favoriet !




    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2011
  • 03-2010
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 09-2005

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs