Tong en andere fijne vis gaan altijd bijzonder goed samen met ham (gekookt, rauw of gezouten)
Benodigdheden
- 6 courgettes
- 1 bosje peterselie
- 200 gram kerstomaten
- 100 gram ham of 8 plakken
- 8 tongfilets
- 1 kleine ui
- 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
- zout & peper
Bereiding Was de courgettes, snij er de uiteinden af en snij ze in fijne reepjes. Hak de peterselie fijn. Snij de tomaatjes in twee. Snij het vet van de ham. Leg een plak ham op elke tongfilet; rol ze beiden op en prik vast met een houten prikkertje. Hak de ui en bak deze even in een pan met de Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg de courgettes, zout en peper toe. Bedek de pan en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur. Roer af en toe. Voeg dan de vis en de tomaten toe en laat nog 5 minuten verder sudderen. Haal de pan van het vuur en strooi er de peterselie over en serveer.
Serveertips Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Variaties Heb je kappertjes bij de hand, dan kunt je die aan de courgettes toevoegen.
Bereidingstijd: 25 min. Aantal personen: 4 Soort keuken: Italiaans
bron: Life&Cooking
|