Ingredienten
- 1 pak mix voor pizzabodem (Honig)
- 2 eetlepels olijfolie
- bakpapier
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 40g pijnboompitten
- 5 takjes peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 200g rundergehakt
- 200g roerbakgroenten
- ½ pakje tomato fritto (Heinz)
- cayennepeper
- druppels citroensap
- Bereid 1 pak mix voor pizzabodem (Honig) met 250ml water en 2 eetlepels olijfolie, volgens de gebruiksaanwijzing
- Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Pel 2 uien en snij ze in ringen
- Pel 2 teentjes knoflook en snij ze in plakjes
- Rooster 40g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
- Was en hak 5 takjes peterselie
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin 200g rundergehakt rul
- Voeg de ui, knoflook en 200g roerbakgroenten (Super) toe aan het gehakt en bak ca. 4 minuten
- Roer ½ pakje tomato fritto (Heinz), pijnboompitten en de peterselie door het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper en een paar druppels citroensap
- Rol het deeg uit tot een grote ronde lap
- Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij. Maak de deegrand nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de rand goed aan
- Bak de pizza midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Gerechtsoort hoofdgerecht vlees Seizoen Winter Voor aantal personen 2 Bereidingstijd 20 minuten
|