Inhoud blog
  • Pompoentaart met noten
  • Key lime pie
  • Eigenzinnige pasta carbonara
  • Pikante kip
  • Advocaat
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekker thuis
    Koken met ons
    Ik ga regelmatig op zoek naar lekkere recepten zowel uit oma's tijd als meer recent. Ik was door omstandigheden mijn notities(gelukkig slechts tijdelijk) kwijt. Toen kreeg Sara het idee van deze blog... Zet zeker iets in ons gastenboek... SUCCES! Sara en Elke. Topblogs met recepten
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoentaart met noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Vulling:

    300 gr pompoenblokjes
    1 kaneelstok
    300 gr suiker
    stukje citroenschil
    1 dl water
    - samen 8 minuten koken
    - even laten afkoelen
    - kaneel uithalen
    - mixen
    - verder laten afkoelen
    5 eidooiers
    2 eieren
    - goed kloppen
    - bij het pompoenmengsel roeren
    8 walnoten 
    - noten fijnhakken
    - bij het pompoenmengsel roeren

    Deeg:
    Dit kan je zelf maken of een kruimeldeeg (koelvak) uit een pak gebruiken.

    Zelf maken doe je zo:
    200 gr bloem
    75 gr suiker
    75 gr boter
    1 ei
    - alles goed mengen
    - het mengsel in een beboterde vorm drukken
    - in het deeg prikken met een vork en 10 min blind bakken

    Het pompoenmengsel op het deeg gieten en 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden C.

    LEKKER!!!!Cool



    20-09-2013 om 19:57 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Key lime pie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Ingrediënten:
    De bodem:
    150 gram gezeefde bloem 
    125 gram koude boter
    1 el poedersuiker
    1 el ijswater

    De vulling:
    6 eidooiers
    1 blik gecondenseerde en gezoete melk 400 ml
    4 à 5 limoenen (Florida) van die kleine donkergroene ... 125 ml limoensap

    De topping:
    6 eiwitten
    175 gram witte basterdsuiker

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    - De bodem: de bloem, de boter, de poedersuiker en het ijswater mengen met de handen, door de warmte van je handen krijg je een binding. Maak er een bal van en laat een uur rusten in de koelkast.  Druk het deeg in een vorm van 24 cm Ø , prik er gaatjes in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op het deeg. Het papier bedekken met erwten of bonen en 15 minuten blind bakken. De erwten/bonen en bakpapier verwijderen en nog een keer 15 minuten in de oven. De bodem wat laten afkoelen en de vulling maken.

    De oven voorverwarmen op 180 °C.

    - De vulling: de eidooiers kloppen met het blik gecondenseerde melk , rasp 2 limoenen boven dit mengsel (enkel het groene... het witte gedeelte smaakt bitter) en voeg het sap van de limoenen  toe. Dit mengsel in de vorm gieten en 20 minuten bakken  op 180°C

    De oven op 150°C verwarmen.

    - De topping: mix de 6 eiwitten met de witte basterd suiker. Schep het stijve mengsel op de taart en maak pieken met een lepel. Nog een laatste keer voor 20 minuten de oven in tot het eiwitschuim een lekker bruin tintje heeft.

    Kies zeker de juiste limoenen anders wordt de taart groen en dat is niet de bedoeling Wink

    Smakelijk!!!

    06-09-2013 om 19:58 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenzinnige pasta carbonara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten 4 à 5 p, speciaal voor Sara:Laughing
    1/2 kg pasta
    500 ml kookroom
    300 gr spekblokjes
    1 doosje smeerkaas of 2 goudkuipjes
    2 blokjes kippenbouillon
    ongeveer 3 kopje water

    Bereidingswijze:
    kook de pasta gaar.
    kook de room laat de kaas erin smelten en voeg de bouillon en het water toe (let op dat het niet te waterachtig wordt).
    de gebakken spekblokjes erbij en de kindvriendelijke carbonara is klaar voor consumptie...



    Cool   Smakelijk!!! 

    04-09-2013 om 21:27 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten (4 à 5p):
    100 gr spekblokjes
    5 à 6 sjalotten
    6 teentjes look
    2 zoete punten 
    2 paprika's naar keuze
    bakje champignons
    4 kipfilets 
    tomatenpuree
    1flinke el bloem
    eventueel chilipepertjes naar eigen smaak
    350 ml kippenbouillon
    150 ml witte wijn
    room (mag light zijn)
    djintan (komijnzaad)
    ketoembar  (koriander)
    fajitakruiden (kan een zakje mix zijn maar dat bevat veel zout) 
    fajitakruiden maak je zelf zo:
    - 1 tl chilipoeder
    - 1 tl zout
    - 1 tl uienpoeder
    - 1 tl lookpoeder
    - 1 tl suiker (kan ook met tagatesse)
    - 1/2 tl komijn
    - 1/2 tl cayennepeper

    Werkwijze:
    In een grote kookpot de sjalotten stoven met de uitgeknepen knoflook. De kleingesneden zoete punten en paprika's bijvoegen en verder stoven op een laag vuurtje. Champignons in plakjes snijden en bij de groenten voegen.
    Ondertussen  in een pan de spekblokjes krokant bakken, als deze klaar zijn bij de groenten voegen. De kip in stukken snijden en aanbraden in wat boter of olie en bestrooien met de bloem. De kip wordt in de pot bijgedaan net zoals  het blikje tomatenpuree (de chilipepertjes) en de fajitakruiden.
    De pan, waar de kip in werd gebakken, wordt gedeglaceerd met de wijn en ook die mag in de pot, gevolgd door de kippenbouillon (warm).
    20 minuten laten pruttelen en binden en afwerken met djintan en ketoembar. De room naar smaak toevoegen en opdienen met rijst of brood.


    04-09-2013 om 21:13 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    Ingrediënten:
    200 ml alcohol (colruyt)
    10 eidooiers
    20 gr vanillesuiker
    1 blik geëvaporiseerde melk (nestlé)
    300 gr extra fijne suiker voor koude bereidingen

    Bereidingswijze:
    •  eigeel en suiker 10 minuten mixen
    •  geëvaporiseerde melk toevoegen en nog even mixen
    •  alcohol toevoegen en even mixen, je voelt de binding al ontstaan
    • in potten verdelen en dan het moeilijkste werk...
    • 3 dagen laten opstijven in de koelkast!!!
    Dit is ongeveer voor een liter.

    lekker voor zo maar ook in een heerlijke advokaattiramisu...Very Happy

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    4 vanillestokjes
    180g eigeel
    135g suiker
    300g room
    suiker om te karameliseren
    brander

    Werkwijze
    Doe alle ingrediënten in een kookpot,
    klop het dan met een garde tot het kookpunt bereikt is.
    Haal de kookpot van het vuur en verdeel het in de kommen.
    Laat het afkoelen op kamertemperatuur, dek het af met folie
    en laat verder afkoelen in de koelkast.

    Voor het opdienen, strooi er suiker over en karameliseer de suiker met een brander.


    Smakelijk! 

    01-09-2013 om 18:30 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisgemaakte marsepein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    250g gemalen amandelen
    250g bloemsuiker
    1 eiwit
    een paar druppels oranjebloesemwater

    Werkwijze
    ingrediënten mengen met blote handen

    eventueel bolletjes van maken en in een mengeling van cacao en bloemsuiker rollen (marsepeine patatjes)




    Smakelijk! 


    01-09-2013 om 18:15 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs