Ingrediënten:
- 8 grote bladeren van een savooiekool
- 1 ui
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 1 kleine steel prei
- 2 eetl. olie
- 0.25 l groentebouillon van 2 theel. bouillonpoeder
- 1 theel. fijngehakte verse tijm (of 0.5 theel. gedroogde tijm)
- zout en versgemalen peper
- 100 gram versgeraspte (jong)belegen Goudse kaas
- allesbinder
- 300 gram tagliatelle
- 1 teentje knoflook (voor de saus)
- 1 eetl. olie (voor de saus)
- 2 eetl. tomatenpuree (voor de saus)
- 1 pak gezeefde tomaten (voor de saus)
- 1 theel. groentebouillonpoeder

Voorbereiding: Snijd de dikke nerven van de koolbladeren vlak en blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten in ruim kokend water met wat zout. Laat ze op een keukendoek uitlekken. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette en de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes. Verhit de olie in een grote pan en laat de ui, de knoflook, de courgette, de paprika, de champignons en de prei fruiten tot de groenten beginnen te kleuren. Giet er de bouillon bij en roer er de tijm en wat zout en peper door. Laat de groenten beetgaar stoven en roer er de helft van de kaas door. Bind het vocht met allesbinder. Fruit voor de saus de knoflook glazig in de olie. Laat de tomatenpuree kort meefruiten. Roer er de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder door. Breng op smaak met wat peper.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200ºC. Vul de koolbladeren met het groentemengsel. Schep de tomatensaus met de eventueel overgebleven groenten in een ovenschaal. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in de saus, bestrooi met de resterende kaas en zet circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat uitlekken. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal, schep er de koolrolletjes met de saus op en serveer meteen.
Wijnadvies: Witte Bordeaux, witte Bergerac of Soave (10-12°C). Een fris geschonken Beaujolais past ook.
Gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Keukensoort: Nederlands
Bereidingstijd: 45 min.
|