Ingrediënten:
- 225-250 g macaroni,
- zout
- 2 rode paprika's, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden;
- 400-500 g gaar (gebraden) kippenvlees, zoals kippenrollade, in blokjes;
- 4 eetl. eenvoudige dressing;
- 1 eetl. fijngesneden bieslook;
- 1 kleine krop (gewone) sla, in stukjes gescheurd;
- 4 grote Hollandse (tros)tomaten, ontveld, in parten gesneden;
- 1 eetl. fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in
water waaraan wat zout is toegevoegd. Giet de pasta af. Spoel er vervolgens
zoveel koud water over tot de pasta is afgekoeld. Laat alles dan heel goed
uitlekken. Schep in een kom schelpjesmacaroni, paprika en kippenvlees door
elkaar. Strooi er bieslook over en voeg de dressing toe. Schep alles nogmaals
om. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de salade in het midden
erop. Strooi peterselie erover. Schik er tomatenpartjes rondom. TIP: geef
sneetjes licht geroosterd witbrood erbij.
|