Ingrediënten:
- 400 g varkensreepjes;
- zout
- versgemalen peper
- 1 theel. milde kerriepoeder;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie;
- 2 1/2 dl droge witte wijn, bijv. Chardonnay;
- 1 dl vocht uit blik of pot met perziken;
- 1 eetl. allesbinder;
- 2 eetl. zoete sojasaus, ketjap manis;
- 12 perzikhelften, uit blik of pot, uitgelekt, in reepjes gesneden.
Bereidingswijze: Maak het vlees droog en bestrooi het met het mengsel van
zout, peper en kerriepoeder. Verhit de olie en voeg het vlees bij gedeelten toe.
Bak alles 4-5 minuten onder voortdurend omscheppen. Schenk daarna zoveel
mogelijk olie uit de pan. Breng intussen de wijn in een pannetje aan de kook.
Schenk het over het vlees. Laat alles boven een matig afgestelde warmtebron 20
minuten zachtjes stoven. Voeg vervolgens het perzikvocht toe en breng alles
opnieuw aan de kook. Strooi allesbinder erover en roer alles krachtig door. Voeg
daarna sojasaus en naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe. Schep
daarna de perzikreepjes door het gerecht. Laat deze door en door warm worden.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. TIP: geef (basmati)rijst
apart erbij.
|