Ingrediënten:
- 250 g (pandan)rijst;
- zout;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie;
- 6 bosuitjes, in uiterst smalle ringetjes;
- 3 eetl. fijngesneden bieslook;
- 3 eetl. fijngehakte peterselie;
- 4 basilicumblaadjes, ragfijn gehakt;
- 6 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas;
- 4 kleine eieren hardgekookt, in plakjes
Bereidingswijze:
Kook de rijst, zoals op de verpakking is aangegeven, in ruim water waaraan
wat zout is toegevoegd. Laat de rijst op een zeef uitlekken, afkoelen en
opdrogen. Verhit de olie in een wok en schep er de bosuitjes door. Schep er na 1
minuut de rijst bij gedeelten door. Laat alles, onder voortdurend omscheppen
door en door warm worden. Strooi de tuinkruidenen de kaas erover en roer alles
met een grote(vlees)vork door. Verdeel de groene rijst over de voorverwarmde
borden. Schik de eieren erbovenop.
TIP: u kunt de gerechten garneren met in parten gesneden ontvelde Hollandse
(tros)tomaten.
|