Ingrediënten:
- ca. 200 g gekookte maïs, uit potje of blikje;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie;
- 300 g kipfilets, in smalle reepjes;
- 1 grote ui, gesnipperd;
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
- 2 eetl. tacokruiden;
- 2 eetl. jalapeno pepers, uit potje;
- 4 pruimtomaten, Red Fresh, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes;
- 2 rijpe avocado's, gehalveerd, pitten weggenomen, vruchtvlees in kleine
blokjes;
- ca. 200 g grofgeraspte jonge of jong belegen Goudse kaas;
- 4 grote tortilla's, uit een pak;
- 3 dl crème fraîche;
- zout;
- versgemalen peper
Bereidingswijze: Leg de
maïskorrels in een zeef en laat er een royale hoeveelheid koud water over
spoelen. Laat de maïs uitlekken. Verhit de olie en bak er onder voortdurend
omscheppen de reepjes kippenvlees en de ui in. Strooi na 6 minuten knoflook,
tacokruiden en pepers erover. Schep alles gedurende 1 minuut om. Voeg dan de
maïs, tomaten, avocado's en 100 gram kaas toe. Schep alles enkele malen om. Neem
de pan van de warmtebron. Verdeel het mengsel over de tortilla's. Rol de
tortilla's stijf op en leg ze, met de naad naar beneden gekeerd, dicht naast
elkaar in een met wat olie bestreken ovenvaste schaal. Bestrijk elke tortilla
met 2 eetlepels crème fraîche. Bestrooi de tortilla's met de resterende kaas.
Plaats de schaal in het midden van de reeds tot 220 °C voorverwarmde oven. Na
circa 18 minuten kunnen de tortilla's worden opgediend. Voeg aan de resterende
crème fraîche wat zout en peper toe. Klop de room tot deze dik en nog net
vloeibaar is. Geef de room in een sauskom erbij.
|