Ingredienten
- 1 ui
- 500g kipfilet
- 1 eetlepel boter
- 100g maïs (blik)
- zout
- peper
- 6 takjes koriander
- tarwe tortilla (8 stuks)
- 1 eetlepel kant en klare tomatensaus (ca. 100ml)
- 1 eetlepel hot peppersauce
- Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C)
- Pel en snipper 1 ui
- Snij 500g kipfilet in dunne reepjes
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten
- Voeg de kip toe en bak deze goudbruin
- Voeg 100g maïs (blik) toe, breng op smaak met zout en peper en haal het mengsel uit de pan
- Was 6 takjes koriander, hak deze grof en voeg ze toe aan het kipmengsel
- Bestrijk iedere tarwe tortilla (8 stuks) met 1 eetlepel kant en klare tomatensaus (ca. 100ml) en verdeel de kipvulling erover. Rol de tortillas op en leg ze in een ingevette ovenschaal
- Roer 1 eetlepel hot peppersauce door de rest van de tomatensaus en schenk deze over de tortillas en verwarm ze ca. 20 minuten in de oven.
Gerechtsoort hoofdgerecht vlees
Seizoen Winter
Voor aantal personen 4
Bereidingstijd 30 minuten
Tip: lekker met een frisse groene salade
|