Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  ericdemeyer
  www.bloggen.be/ericdem
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  01-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tasjesdief
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn moeder is haar sacoche mèt inhoud kwijt. Niet dat ze dat erg vindt want ze had hem toch niet meer nodig. De dader die haar het tasje afhandig heeft gemaakt is bekend. Het is een zekere V. Rouwenarts. Ze heeft er zelfs haar toestemming voor gegeven. Nee, ze is niet overleden of dement. In haar peervormig damestasje werden minibloemkooltjes ontdekt. Daarom moest het uit haar lichaam want dat zorgde alleen maar voor overlast .

  Vroeger kwamen de baby's uit echte bloemkolen die op het veld stonden. Tegenwoordig brengt de ooievaar ze aan huis. Dat is veel leuker. In het ziekenhuis heb ik er nog geen gezien. Mijn moeder verblijft namelijk op de afdeling gynaecologie en vroedkunde. Daar liggen nog meer sachocheloze dames. Ze krijgt nu een tijdelijk tasje dat met een slangetje aan haar buik vast zit. Als ze wil gaan wandelen moet ze haar sacoche mèt inhoud meenemen. Als die over enkele dagen leeg is, mag ze naar huis zonder sachoche. Dan is het 'in de sachoche' zoals ze hier zeggen.

  01-08-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Vrouwenarts, gynaecologie, sacoche, damestasje
  31-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Time-out
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is ruim tien weken geleden dat ik als correspondent mijn laatste artikel voor de Goednieuwskrant schreef. Nu zou ik meer tijd krijgen voor mijn gezinsleven en dat heb ik geweten! Als jonge oma mocht ik bijna elk weekend op mijn kleindochter passen. Kers op de taart was dat ze een weekje op vakantie kwam. Haar tante Freya was ook van de partij. Hoogtepunt was een middag waterpret aan De Plas. Kleine Lola van twee jaar had nog nooit gezwommen en ze gierde het uit van plezier tijdens het rondjes draaien en omhoog gooien uit het water. Moe en voldaan keerden we huiswaarts.
  De volgende ochtend had ik zowaar spierpijn in mijn rug. Tja, de enige spieren die bij mij veelvuldig worden gebruikt zijn mijn oogspieren en die van mijn vingers, om te lezen en te tikken. Ooit zei mijn leraar biologie dat, als je een ledemaat niet meer gebruikt, het ook zijn functie verliest. Ik kijk naar mijn vingers, bal ze tot een vuist en spreid ze weer open. Ik doe net of ik piano speel. Ze functioneren nog goed. Ik draag weliswaar een bril maar zoals mijn opticien opmerkte: "Je ogen zijn goed maar je hebt die glazen wel nodig".
  Wat je nodig hebt voelt voor elk persoon anders. Mijn echtgenoot is fervent sporter en zijn lijfspreuk is dan ook: "Een dag niet gesport is een dag niet geleefd."  Elke middag stapt hij in zijn ligfiets en toert over de Limburgse fietspaden om zo zwart als een mijnwerker weer thuis te komen. Het stof en zweet laten sporen na op zijn gezicht. Ik help hem zijn strakke fietskleding uit te trekken want dat zit letterlijk aan zijn lijf vastgezogen. Vervolgens laat hij  het bad vol lopen om een uurtje te chillen in het water en te recupereren.
  En wat doe ik ondertussen? Zo gauw hij de garage uit rijdt vlei ik me met een boek op de bank neer. Een uurtje maar, neem ik me voor. Na een half uur vallen mijn ogen dicht en is het uurtje twee uur geworden. Ik hou van de stilte maar het maakt me ook slaperig. Voor ik naar dromenland vertrek hoor ik het verkeer langs rijden en de kuikens piepen die een wandelingetje met de kloek over ons terras maken. De klok tikt genadeloos verder en dat doet me beseffen hoe snel een dag om is als je eenmaal de magische grens van vijftig jaar bent gepasseerd. Genieten en regelmatig de batterij opladen is de boodschap. Ik heb alvast twee vliegen in één klap.

  31-07-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Columns
  Tags:Time-out, correspondent, krant, De Plas
  24-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granola
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
  - 1 beker (250 ml) havermout
  - 1 beker gemengde noten, in stukken
  - 1/2 beker pompoenpitten
  - 1/2 beker zonnebloempitten
  - 1/2 beker gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en bessen
  - 4  eetlepels kokosvet
  - 1 eetlepel suikervrije appel-perenstroop
  - 3  eetlepels agavesiroop
  - zakje vanillepoeder

  Oven voorverwarmen op 170 graden (boven -en onderwarmte)
  Een bakplaat met bakpapier bekleden

  Bereiding:
  - Het kokosvet langzaam laten smelten in een pan en vervolgens de stroop en de siroop toevoegen.
  - Constant blijven roeren met een garde tot het een gelijkmatige emulsie wordt.
  - Het vuur afzetten.
  - De havermout, noten en pitten toevoegen en goed omroeren.
  - Alles uitspreiden over het bakblik.
  - 10 minuten in het midden van de oven laten bakken.
  - Alles omroeren en nog eens 10 minuten laten bakken.
  - De granola eruit halen en meteen het gedroogd fruit erdoor roeren .
  - Alles laten afkoelen en in een pot doen.
  - Hoeft niet in de koelkast als het binnen een paar dagen wordt opgegeten.

  Tip: als u gojibessen gebruikt is het aan te raden om ze 10 minuten te laten weken in gekookt water en ze dan droog te deppen.

  24-06-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Granola, cruesli, voedselzandloper
  23-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voedselzandloper en havermoutpap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen Kris Verburgh vorig jaar met zijn boek in de media kwam veroorzaakte dit een echte hype. Voor mij was de inhoud niks nieuws, wel een bevestiging voor wat ik jaren geleden al had gelezen in diverse boeken over gezondheidsdieëten. Alle auteurs gaven aan dat granen en melkproducten funest zijn voor onze gezondheid. Ook orthomoleculair dieëtiste Cora de Fluiter uit Nederland gaf haar boek Slim op uw juiste gewicht  vier jaar geleden al uit met dezelfde inzichten als Verburgh. Ook zij is de menig toegedaan dat we beter peulvruchten dan granen eten omdat ze veel meer vezels bevatten dan bruin- en volkorenbrood. Al na een paar dagen graanvrij eten verdwijnt het opgeblazen gevoel in de buik en je voelt je een stuk fitter. Na een week kan de broeksriem al een gaatje verder dicht getrokken worden..Melk moet en De witte motor zijn slogans van de industrie om hun afzetmarkt te behouden. Eieren slecht voor het cholesterolgehalte? Larie. Een ei is het meest complete voedingsmiddel. Zelfs chocolade snoepen is geoorloofd, maar dan wel de pure vorm vanaf 72 procent. Als je daar niet van houdt kan je beginnen met de minst bittere en het percentage geleidelijk opbouwen.
  De basis van een gezonde voeding is groenten en geen granen zoals de klassieke dieëtiek ons wil doen geloven. Granen leveren een overdosis aan suikers. 100 gram graan bestaat voor 75 procent uit koolhydraten. Die veroorzaken een continu hongergevoel en vermoeidheid wat tot obesitas leidt. De meeste groenten zitten tussen 1 en 10 gram per ons. Daar mogen we zoveel van eten als we op krijgen.  "Wat kunnen we dan wèl nog eten" is een veel gehoorde reactie van de doorsnee burger. Mensen, kom uit jullie comfortzone en durf het roer om te gooien. De denkbeeldige ijsberg die je moet ontwijken staat symbool voor welvaartsziekten. Nee, ik hoef geen 100 jaar te worden. Met 80 ben ik ook al dik tevreden maar dan wel zonder allerlei klachten en gebreken. Lees het boek van Kris en ga experimenteren met recepten. Op zijn website en Facebookpagina De voedselzandloper vind je tips en reacties. Ook ik zal mijn steentje bijdragen en u regelmatig  een  lekker én gezond recept voorschotelen. Kris zweert bij havermoutpap in plaats van brood maar dat krijg ik niet door mijn keel. Daarom heb ik gezocht naar een alternatief en dat is granola geworden. Het lijkt het meest op cruesli, een knapperige muesli. Ik kan er haast niet vanaf blijven en het is makkelijk mee te nemen als 'EHBO-kit' voor het geval er geen volwaardig voedsel in de buurt te krijgen is.

  Bijlagen:
  http://www.voedselzandloper.com   

  23-06-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:De voedselzandloper, Kris Verburgh, havermoutpap, granola
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe richting
  Pinksteren was mijn laatste werkdag als correspondent voor de Goednieuwskrant. In de toekomst wil ik artikels schrijven over zaken waarover weinig bekend is en waar ik de nodige onderzoeken voor moet doen. Ondertussen post ik kortere stukjes op mijn blog over dingen die me dagelijks bezig houden. Ik hoop de lezer hiermee ideeën voor een bewustere manier van leven aan te reiken.

  23-06-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidspaar Pellens-Verboven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  HOUTHALEN- Raf Pellens (28) uit Houthalen-Helchteren en Annelies Verboven (27) uit Lummen knielden vrijdag voor het altaar van de Sint- Trudokerk. De bruidegom is logistiek bediende bij Benvitec in Beringen en de bruid start een opleiding voor leerkracht. Ze hebben elkaar leren kennen bij het optreden van een bandje in Hasselt.”In de toekomst willen we ons huis verder afwerken en samen gelukkig oud worden”, zeggen de tortelduifjes.

  17-05-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Huwelijken
  Tags:Huwelijk, bruidspaar
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco wordt eerste Fair Tradeschool, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HELCHTEREN- 17/05/2013- Onder luid tromgeroffel van een jeugddjembégroep werd het Fair Tradefeest geopend in de polyvalente zaal van Don Bosco. Een 90-tal leerlingen had zich ingeschreven voor het pannenkoekenfestijn met Oxfam ingrediënten. Bijzonder waren de twee levende drank-en snoepautomaten. “Die hebben we zelf in elkaar geknutseld”, zeggen de jongens die erachter zitten. Via een draaischijf kunnen de snoepers aanwijzen wat ze willen hebben en door een opening wordt al het lekkers doorgegeven. Ook is er een mini Oxfammarkt. Vijfdejaars leerling Lenn Melotte verzorgt voor zijn internetradio MFY (Music for you) opnames die hij 's avonds uitzendt.

  Bezieler van de Fair Trade op school is Danny Evers. Om de titel van Fair Tradeschool te behalen moet hij minstens drie activiteiten rond eerlijke handel organiseren. “Voor de eerstejaars hebben we een Fair Trade-ontbijt gemaakt, met de tweedejaars bezochten we de wereldwinkel en dan nu het pannenkoekenfeest”, zegt Danny. Fier nam hij het officiële label in ontvangst.

  Bijlagen:
  http://www.fairtradegemeenten.be   

  17-05-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Don Bosco, Fair Tradeschool, Fairtradegemeenten
  10-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fons (66) en Guido (45) helpen rolstoeler Bert (56) elke maand met opruimen en hout zagen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- Er bestaat nog naastenliefde, al is dat tegenwoordig een unicum te noemen. Fons Vanbockrijck is zo'n uniek mens. Ook Guido Corthouts is altijd bereid tot helpen. Met z'n tweeën staan ze 's ochtends al vroeg bij Bert la Lau op de stoep met een aanhangwagen om hem van zijn overtollige spullen af te helpen die ze naar het containerpark brengen. Fons zag stapels planken in de tuin liggen en bood spontaan aan om al het hout te zagen. Gelukkig had Bert een zaagmachine maar met een handzaag zou Fons deze klus ook hebben geklaard. Een hele middag heeft hij planken, balken en boomstronken onder handen genomen. Tientallen kruiwagens met houtblokken sjouwde Fons naar binnen om ze netjes op te stapelen tot meer dan een kubieke meter. “Ik heb vroeger in de mijn gewerkt en ben al 22 jaar gepensioneerd”, vertelt Fons. “In een zwart gat ben ik niet gevallen, figuurlijk dan. Altijd had ik wel iets te doen. Gelukkig heb ik er geen stoflongen aan over gehouden want ik fiets ook heel graag. Met deze kleine houtvoorraad zit Bert er de komende winter in het begin al warmpjes bij maar we bezorgen hem nog meer. De volgende klus is onkruid verwijderen, zie ik.“

  Bijlagen:
  http://www.bertlalau.com   

  10-05-2013 om 17:31 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Hout zagen, containerpark
  04-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Czubin-Corrias, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 04/05/2013- Vanmiddag hoorden Jessica Corrias (27) en Peter Czubin (30), beiden uit Genk, de huwelijksklokken voor hun luiden . De bruid is kleuteronderwijzeres en geeft les bij basisschool Mater Dei in Genk. De bruidegom werkt op de ICT -dienst van de Khlim te Diepenbeek. Ze hebben elkaar zeven jaar geleden via vrienden leren kennen. “Eerst gaan we nog verder werken aan ons huisje en tuintje vooraleer we aan een groot gezin beginnen”, klinkt het. De bestemming van de huwelijksreis is nog onbekend.”We stappen in de auto en zien wel waar die ons brengt!”

  04-05-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Huwelijken
  Tags:Huwelijk, bruidspaar
  26-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalvoetballers Don Bosco nemen deel aan Salesiaanse Spelen, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 26/04/2013- Een groep van 32 jongens en 5 begeleiders vertrok met de touringcar naar Kroatië om deel te nemen aan de 23 ste editie van de Salesiaanse Spelen -Salesianen zijn de volgelingen van Don Bosco- Daar treffen ze andere jongeren van Don Boscoscholen voor vriendschappelijke sportwedstrijden .Voor de vijfde keer doet de school al mee. De reis ging dit keer naar Zagreb waar ze zich hadden ingeschreven voor de zaalvoetbalcompetitie. Twee kadettenploegen en twee scholierenploegen van telkens acht spelers werden ingezet. “ Onze jongens houden er een onvergetelijke ervaring aan over op sportief, menselijk en cultureel vlak”, zegt leerkracht Bram Lijnen. “Het is niet alleen een prijs pakken op deze Spelen wat telt maar ook de onderlinge vriendschapsbanden versterken, het ontdekken van andere (eet)gewoonten in een vreemd land en het contact met buitenlandse Don Boscoleerlingen.” Mathieu Spreeuwers en Jean Marra gaan voor de laatste keer mee als begeleider. De fakkel wordt volgend jaar overgenomen door Bram Lijnen, Dennis Moons en Maarten Reykers.


  Bijlagen:
  http://www.donboscohelchteren.be    

  26-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Salesiaanse Spelen, Don Bosco
  23-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor is eerste boekbaby, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 23/04/2013-Mieke Conings, de mama van Victor (6 mnd), kreeg op het consultatiebureau de eerste boekbabytas overhandigd. Er zat een liedjesboek met CD, een knisperboekje en een zakje met praatplaten in. Het gemeentelijk schoolopbouwwerk, de bibliotheek en Kind en Preventie willen zo de taalachterstand bij jonge kinderen wegwerken. “Omdat ik zelf in het onderwijs sta merk ik hoe belangrijk taalontwikkeling is”, zegt Mieke. “ Het begint al bij het spreken in je eigen moedertaal”. Samen met haar kindje kan ze deelnemen aan 'praatgroepen' die op verschillende plaatsen in de gemeente georganiseerd worden. Als de peuter 15 maanden is, krijgt ze een bon, waarmee ze in de bibliotheek een nieuwe draagtas kan afhalen. Daarin zit een pakket met aangepaste leesboeken waaruit de ouders kunnen voorlezen. Kinderen gaan op die manier van boeken houden. De praatplaten, de draagtassen en het eerste pakket van de boekbaby's financiert de Provincie Limburg en het Hart voor Limburg. Het tweede pakket neemt het gemeentebestuur voor haar rekening.

  Bijlagen:
  http://www.kindenpreventie.be    

  23-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Kind en preventie, boekbaby
  22-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal kinderfeest is 'Wild van water', HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 21/04/2013- Het internationale kinderfeest in het CC Casino werd zondag geopend met de piratendans op een nummer van K3 door de kinderen van basisschool De Mozaiëk. Ook stelden zij hun prachtige kunstwerken over water ten toon die zij gedurende het schooljaar hebben gemaakt. Er volgden nog optredens van dansgroepen onder leiding van meester Farouk, een gesprek tussen een stadsmeisje en een plattelandskind en een mimiekspel van twee jongens. Nieuw was de workshop babymassage. Beneden in de hal zweefde een op afstand bestuurbare grote haai door de ruimte. Buiten was het dolle waterpret met eendjes vissen, aquabubble en de brandweer in actie. De kids mochten met een flinke waterstraal een vijftal pilonnen omver spuiten. Bij de aquabubble was het dringen om een plaatsje. Om de beurt mochten de kinderen in een grote doorzichtige plastic bal klimmen die met lucht werd gevuld om vervolgens op het water van het kunststof zwembad te dobberen. “Deze attractie is nog niet zo lang op de markt”, zeggen de exploitanten. De kinderen vonden het geweldig. “Voor ons mocht het ritje wel langer dan vijf minuten duren”, klinkt het.

  Bijlagen:
  http://www.houthalen-helchteren.be/casino   

  22-04-2013 om 11:04 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Internationaal kinderfeest, CC Casino
  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstacademie Woord draagt nostalgische gedichten voor, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- Tijdens de voorstelling van 'Stop de tijd' in de trouwzaal van het NAC vielen enkele jonge dames op tussen het oudere publiek. Bezieler van het evenement Emiel Vanvoorden (72) had de afdeling Woord van de kunstacademie gevraagd om de presentatie op te luisteren met oude gedichten. Dat brachten Miriam (15) en haar zus Jasmine (19) El Farissi en Lieneke Neven (19) met verve ten gehore.”Wij zitten al vanaf het derde leerjaar op de academie”, zeggen de zussen. “Ik volg al vier jaar toneel”, aldus Lieneke. Tussendoor werden er Limburgse- en mijnwerkersliedjes gezongen door een vierkoppig mannenkoor. Ook volgde er nog een amusante one-womanshow in klederdracht over de taken van 'de voorschoot'. Er was een getuigenis van een inwoner die ontsnapte Russische dwangarbeiders had geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog en van een Oost-Duitse krijgsgevangene die hier destijds in de mijn had gewerkt. Emiel vertelde hoe sommige straten aan hun naam kwamen, over de afdieping van de mijnschacht, de verkeerde pastorij en de Slag bij Houthalen. Een 70-tal bezoekers had zich ingeschreven voor het evenement.

  21-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Erfgoeddag,Stop de tijd, NAC,
  20-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldhouwster Martha Lambrechts schrijft boek over het gehucht Tenrijt, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 20/04/2013- Beeldhouwster Martha Lambrechts (73) presenteerde haar boek 'Tenrijt in die tijd' tijdens de opendeurdag van heemkundekring De Klonkviool in de oude pastorie. Bezoekers konden er voor het eerst kennismaken met het vernieuwde archief waarbij de digitale ontsluiting een voorname rol speelt. “Ik heb er twee jaar aan gewerkt en heb ondertussen geen beeld meer gemaakt”, vertelt Martha. “ Mijn tocht door de wijk om verhalen van mensen te verzamelen heeft heel veel tijd gekost. Oude schoenendozen met foto's werden op het eind van zo'n gesprek boven gehaald die dan nog moesten worden uitgezocht.” Dank zij de financiële steun van Mijn Erfgoedcel is het een prachtig zwart-wit boek geworden met kleurrijke anekdotes die de oude bewoners zich herinneringen uit die tijd in Tenrijt. Het kunstzinnige oeuvre is voor 15 euro te verkrijgen bij de Heemkundekring. Zo is er weer een stukje plaatselijke geschiedenis toegevoegd en wordt dit bewaard voor het nageslacht. De oudste inwoonster van het gehucht Tenrijt, Roza 's Hertogen (91),werd ook nog even in de bloemetjes gezet door de schrijfster.

  Bijlagen:
  http://www.erfgoedcelmijnerfgoed.be    

  20-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Martha Lambrechts, Tenrijt in die tijd, Klonkviool
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidspaar Colson-Schreurs, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-20/04/2013- Estelle Schreurs (38) en Frank Colson (40) uit Lillo zijn om 14.30 uur in het NAC getrouwd. De bruid komt oorspronkelijk uit Genk en werkt in seniorenresidentie De Vierde Wand in Winterslag. De bruidegom zijn roots liggen in Zolder en hij is in dienst bij het electrotechnisch bedrijf AEW in Hasselt. “We hebben elkaar leren kennen na een avondje stappen”, klinkt het. Haar dochter Britt (12) en zijn dochter Ymke (11) vergezelden het paar. De huwelijksreis gaat naar Cyprus.

  20-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Huwelijken
  Tags:Huwelijk, bruidspaar
  19-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 Wijergidsen studeren af bij Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK), HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-OOST- 18/04/2013- In de Abdijhoeve op Kelchterhoef kregen 18 Wijergidsen hun getuigschrift uitgereikt. Opleider Marilène Vrolix van RLLK en enkele gastsprekers verzorgden de vijfdaagse specialisatiecursus voor natuur-en toeristische gidsen op telkens een andere locatie.De laatste lesdag namen de cursisten zelf het woord om de projecten, waar ze in groepjes aan hadden gewerkt , toe te lichten. “In 2004 was de afbakening van het gebied van de Wijers nog niet duidelijk”, zegt directeur Ilse Ideler. “ In Midden-Limburg liggen 1175 visvijvers verspreid over de gemeenten Houthalen-Helchteren( Kelchterhoef, Hengelhoef, Ten Haagdoornheide),Heusden-Zolder( Bolderberg-Viversel), Genk (De Maten), Zonhoven (De Teut- Platwijers)), Diepenbeek, Hasselt (Bokrijk-Kiewit) en Lummen . ”Om de natuurwaarden te versterken werken we samen met partners uit de recreatie, de landbouw, het toerisme, de jagersverenigingen en grootgrondbezitters”, vervolgt Ilse. “De Wijergidsen zijn onze ambassadeurs. Omdat onze ogen niet waarnemen wat we niet kennen, laten zij zien wat niet zichtbaar is.”


  Bijlagen:
  http://www.dewijers.be   

  19-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:RLLK, Wijergidsen
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed Charrat wint tekenwedstrijd van Bayer en UNEP, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 17/04/2013- In Technopolis Mechelen werden vandaag de winnaars bekend gemaakt van de tekenwedstrijd 'Water: bron van leven', een initiatief van Bayer en UNEP, het milieuprogramma van de Verenigde Naties. 962 kinderen tussen 6 en 14 jaar gaven hun visie op het belang van water. Cartoonist Lectrr, peter van de Bayer-tekenwedstrijd en jurylid koos de 25 winnende tekeningen. Mohammed Charrat (10) ging met de hoofdprijs naar huis. Hij tekende een vis die door een haai werd opgegeten. De winnaar kreeg een fonkelnieuwe laptop en zijn tekening krijgt een ereplaats in een speciale tentoonstelling die nog tot 31 mei in het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie loopt. Mohammed zit op school De Schakel en werd vergezeld van zijn familie. Hij heeft maar één woord nodig om zijn blijdschap uit te drukken:“Super!” Markus Arnold van Bayer:“We vroegen kinderen om na te denken over de toekomst van water, een belangrijke milieuproblematiek. Ik was niet alleen erg onder de indruk van het creatieve talent, maar ook van het begrip en inzicht van de jeugd.”

  Bijlagen:
  http://www.unep.org   
  http://wwww.bayer.be   

  17-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Bayer,UNEP, Technopolis, tekenwedstrijd
  15-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren restaureren bakhuisje van hoeve Jan op Kelchterhoef, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN-OOST- 08/04/2013- De VDAB is gestart met een kleinschalige bouwwerf om het bakhuisje van Hoeve Jan nieuw leven in te blazen. Bezieler is Luc Smeets, communicatieverantwoordelijke van de VDAB. Een viertal jongeren doen mee aan een werkervaringsproject onder leiding van Jef Mariën. Na een succesvolle renovatie van de bakovens van Herkenrode en Bovy is nu hoeve Jan aan de beurt.” De nieuwe oven wordt verhoogd naar 95 centimeter want nu zijn de mensen groter”, zegt Jef. “Hij wordt met zand gevuld en er worden Maaseikse klompstenen overheen gemetseld. Die zijn zeer hard. Dan gaat het zand eruit en moet de oven twee maanden drogen. De afdekking gebeurt met een mengsel van stro en leem dat als isolatie dient. Bij hitte zet de oven uit en worden de holle stropijpjes dichtgeduwd. Bij afkoeling gaan ze weer open. Het is een oude techniek die tegenwoordig weer populair is.” Metselaar Eric (23) heeft er zin in. “Tijdens de opleiding werken we met zand en klei . Hier werk ik voor het eerst met mortel want het moet wel blijven staan”, lacht hij.

  Bijlagen:
  http://www.facebook.com/luc.smeets   

  15-04-2013 om 12:40 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:VDAB, restauratie bakhuisje, hoeve Jan
  13-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Saltalamacchia- Paglusio, HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 13/04/2013-Vanmiddag dag hebben Yves Saltalamacchia (30) en Enza Pagliuso (26), beiden uit Genk, elkaar in het NAC eeuwige trouw beloofd. De Bruidegom is machine-operator en de bruid werkt bij een verzekeringsmakelaar. Enza was bevriend met de zus van Yves toen de vonk oversprong. Het koppel heeft een dochterje Lyana (14 mnd). “Misschien willen we nog een broertje of zusje voor haar”, klinkt het. De huwelijksreis gaat naar Kos, Griekenland.

  13-04-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Huwelijken
  Tags:Bruidspaar, Huwelijk
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sam en Michiel draaien plaatjes voor zieke Louise (3), HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HOUTHALEN- 05/04/2013-Iedereen had massaal gehoor gegeven om naar de benefietwedstrijd basketbal Limburg-Antwerpen te komen in sporthal Lakerveld. Deze werd gehouden voor het dochtertje van ex-profspeler Jochen Ceyssens (34) en zijn vrouw Femke Dezeure (31). Louise (3) lijdt sinds een half jaar aan een agressieve leukemie (AML) en wordt behandeld in Leuven. Daar is ook een afdeling Care 4 Kids om fondsen te werven voor onderzoek en behandeling van kinderkanker. “Het gaat niet alleen om Louise maar voor al die kinderen willen we iets doen”, klinkt het bij de organisatoren. “Sam is de beste vriend van mijn dochtertje”, zegt Jochen. “Ik had hem gevraagd of hij de bal wilde opgooien bij aanvang van de wedstrijd. Hij antwoordde dat hij dat wilde doen op voorwaarde dat hij met zijn vriend Michiel aan de draaitafel mocht staan.” In het voorprogramma konden ze zich onder deskundige leiding van DJ's Mr. Grammy en Delafino zich een heel uur lang uitleven. Bijna iedereen verscheen zo veel mogelijk in het roze, de lievelingskleur van Louise.“Het begon met een zin op Facebook. Het resultaat is meer dan 20.480 euro voor Care 4 Kids”, aldus een zeer gelukkige Jochen.

  Bijlagen:
  http://www.facebook.com/jochen.ceyssens   

  12-04-2013 om 16:03 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Care4kids, Jochen Ceyssens


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  paardjesuitpelt
  www.bloggen.be/paardje

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!