Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  bpsport
  www.bloggen.be/bpsport
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel interview Desiree
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Als je jezelf hebt gevonden,

  heb je het geloof niet meer nodig.”


  Desiree (47)  is press officer en haar hele leven staat in het teken van spirituele vorming.

  Reiki, voetreflexologie, voeding, emotionele balans, yoga, tai chi, meditatie en pelgrimsreizen

  naar Egypte en India staan op haar palmares.


  Je bent net terug van een pelgrimsreis en hebt je lange haar afgeschoren. Men zegt dat je zoiets doet op een cruciaal moment in je leven. Is dat bij jou ook zo?

  “Nee, in verschillende culturen is er een traditie van haren knippen. Als de nonnen hier in het klooster treden doen ze dat ook, maar dan niet zo kort. Op de kruin van ons hoofd zit een energiecentrum en in India wordt het haar daar weggeschoren om dat centrum meer open te laten komen.

  Waarom ben je naar India geweest?

  “Mijn trip naar India was in een spiritueel kader. Ik verbleef in een klooster in Uttar Pradesh. In het voorgebergte van de Himalaya, in Herakhan,  liggen de Kumahonheuvels. Dit gebied is bekend vanuit de oude religieuze geschriften, de Veda’s. Die zijn te vergelijken met onze Bijbel. De Veda’s hebben het over  Shiva en andere goden die daar leefden. Shiva  is voor hun een belangrijke spirituele leider die verbonden is aan deze streek. Ze hebben een veelgodendom. Shiva staat boven al die goden. Hij is als het ware God zelf. In onze geschiedenis hebben wij ook zo’n veelgodendom gehad, denk maar aan het oude Griekenland, Egypte  en  Rome.”

  Wat heb je daar precies gedaan?

  “s Morgens om vijf uur werd iedereen gewekt om een bad te nemen in de rivier, om zeven uur werden er in de tempel sanskriete liederen gezongen. In de voormiddag werden er specifieke rituelen en een vuurceremonie gehouden ter ere van de Goddelijke Moeder. ’s Middags was er een rustpauze en in de loop van de namiddag nam iedereen nog eens een bad  in de rivier. 's Avonds om zeven uur kwam iedereen weer samen in de tempel om sanskriete liederen te zingen en om tien uur was het bedtijd. De rivier daar in de bergen is het begin van de Ganges, de heilige rivier van India. Ze is er nog helder en zuivert alles wat je maar vraagt-fysiek, emotioneel en mentaal. Dat is de reden waarom ze voor de Indiërs heilig is. Ze is heel oud en de informaties van het water zijn pure intelligentie.”

  Moet ik dan denken aan het Hindoeïsme ?

  “Nee, ik hang geen enkele godsdienst aan. Ik ben wel katholiek opgevoed en ik weet ook wel iets van verschillende godsdiensten maar ik beschouw mezelf als universeel. Ik probeer mijn weg daarin te vinden.”

  Jij bent dus op zoek naar je eigen waarheid net als zoveel andere mensen?

  “De oorsprong van alle godsdiensten is hetzelfde.  Vanaf het moment dat er een godsdienst werd gecreëerd ging dat gepaard met dogma’s en manipulatie van de massa. Het diende om de bevolking  in de hand te houden. Er werd politiek bedreven onder het mom van religie om dat te rechtvaardigen. Denk bijvoorbeeld aan  le roi soleil- de koning die zogezegd van godswege op aarde was. Volken worden tegen elkaar opgezet en dat is spijtig. Dat heeft niks meer met spiritualiteit te maken maar met macht.”

  Heb jij wel eens een spirituele ervaring gehad?

  “Het hele leven is spiritualiteit. Het gaat erom je ik-gevoel te beleven in de dualiteit. Het slechte heeft altijd een belangrijke plaats gehad in de geschiedenis maar er komt verandering in. In de aanloop naar 2012 gaat de aarde door een ontwikkeling, een transformatie waar de mens met andere concepten  gaat leven. Oude paradigma’s zoals  de kerk van Rome, de ttraditionele geneeskunde, de huidige politiek  en het economische stelsel werken niet meer. De planeet is aan  het opwarmen, onze gezondheid gaat achteruit, het zuiden wordt uitgebuit, de natuur vernietigd en het milieu vergiftigd. Er zijn nieuwe concepten nodig om als mensheid te kunnen overleven.

  Spiritualiteit staat los van elk geloof en werkt intuïtief. Het is een gave waar iedereen mee geboren is. Religie werd geschapen om God te vinden, maar als je die gevonden hebt is de religie niet meer nodig. Er staat niks tussen jou en het goddelijke. Men heeft in de geschiedenis religie altijd gebruikt om macht uit te oefenen. Toen bijvoorbeeld  het Romeinse Rijk ten val kwam, werden de politieke structuren vervangen door de kerk van Rome. De Katholieke Kerk is het Romeinse Rijk dat nog steeds bestaat, zij het onder het mom van de kerk. De functie van keizer is gewoon veranderd in paus. De rest is hetzelfde gebleven. Alle wegen leiden nog steeds naar Rome. De macht van het huidige Romeinse Rijk reikt verder dan ooit.Keizer Benedictus heeft tentakels tot in de verste uithoeken van de wereld.

  Is spiritualiteit communiceren op een hoger niveau?

  “De Japanse professor Masaru Emoto nam overal ter wereld watermonsters , bevroor het en nam foto’s van de ijskristallen. Als hij vriendelijke woorden op het water plakte waren de ijskristallen mooi en symmetrisch. Het Lourdeswater leverde bijzonder mooie kristallen op. Met het chloorhoudend water uit Tokyo lukte het hem niet om kristallen te krijgen, wel nadat er een gebed was opgeplakt.

  Als het water reageert op een intentie, hoe zit het dan bij ons? Wij bestaan immers voor negentig  procent uit water. Met kwantumfysica zijn we op de goede weg. Alles reageert op elkaar en alles is één op energetisch niveau. Einstein zei: alles is energie, er komt nooit energie bij en er gaat nooit energie verloren. Het neemt alleen een andere vorm aan.”

  Positieve ontwikkelingen zijn nu al wereldwijd  te bespeuren en heeft ook met spiritualiteit te maken.

  “Mensen organiseren zich via internet. De hele wereldbevolking staat met elkaar in verbinding. Solidariteit is het begin. Avaaz is een sociale organisatie die  petities laat tekenen tegen bepaalde wetten of toestanden. Klokkenluider Wiki Leaks brengt de waarheid aan het licht. Green Peace voert acties voor het behoud van de natuur. Overal komen goede projecten van de grond. Het is niet meer te stoppen."

            

  09-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Geloof, jezelf vinden, pelgrimsreizen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindwerk Journalistiek, tijdschriftartikel inleiding
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Spirituele revolutie is in volle gang

  Iedereen op zoek naar zijn eigen waarheid

   

  Drie vrouwen vertellen over hun spirituele weg die ze hebben afgelegd.

  Wie gelooft er nog en in wat? We zijn massaal op zoek naar iets dat de leegte in ons moet opvullen. De spirituele revolutie is in volle gang en dat heeft te maken met het nieuwe aquariustijdperk dat in 2012 ingaat. Er is een wildgroei aan ‘paranormaal begaafden’ en spirituele leiders die hun diensten aanbieden aan de zoekende mens. Wie ziet hier door de bomen het bos nog?Allemaal beweren ze dat er meer is tussen hemel en aarde.

  09-04-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Spiritualiteit, aquariustijdperk
  27-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.153 cursisten van asielcentrum krijgen getuigschrift Nederlands, HBvL

  HELCHTEREN- “Are you ready”? Met deze woorden sprak centrummanager Kenneth Arkesteyn gisteren de volle feestzaal in het asielcentrum toe waar 153 cursisten luid in koor “yeah!” riepen.  Als echte studenten die hun bul krijgen zaten ze fier met hun ‘academic cap’  te wachten op de proclamatie van hun attesten Nederlands.

  De eerste cursiste die op het podium werd geroepen was Sapkota Kamala (20) uit Nepal. “Ik ben blij today” , zegt ze. Het lukt nog niet helemaal. “Wat ik met het geleerde Nederlands ga doen? Ik kan mezelf introduce en ik kan naar de supermarket”. Het Engels sluipt er toch telkens weer in. Sapkota is nochtans de primus van de klas. “ Tweehonderd lesuren gedurende acht weken zijn ook erg kort om een taal te leren. Bovendien moeten ze helemaal vanaf nul beginnen zonder enige voorkennis. Ze vinden het moeilijk maar ze zijn erg gemotiveerd”, vindt  docente Sara Bulens van TIKB. Bij haar was er slechts één van de zeventien leerlingen  gebuisd. Nagenoeg de hele klas had schitterende punten. Zo ook Ahmed Tanbir (26) uit Bangladesh: “Onze lerares is very good’, lacht hij. “Ze kochten van hun weinige geld zelfs voor mij een cadeau om hun dankbaarheid te tonen. De dames hebben  een jasje en een bijpassend collier uitgezocht”.

  Voor er kon worden deel genomen   aan de cursus moesten de aspirant-cursisten eerst een test afleggen om te bepalen in welke klas ze zouden geplaatst worden. Dan volgde er een engagementsverklaring die ze ondertekenden. Voor eventueel gemiste uren zouden compensatieklussen worden opgelegd. Aan het project werkten mee: CVO TIKB Houthalen,  Centrum voor basiseducatie Limino, CVO Heusden-Zolder en het Huis van het Nederlands.

  27-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Asielzoekerscentrum, Helchteren, Nederlands
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allroundkapsalon n’HAAR Jill’ , PG HBvL

  PRAKTISCH

  Lillosteenweg 4, Lillo, 011-760415

  jillkupers@hotmail.com

  OPENINGSUREN: di : 9-19u, wo+do: 9-21u, vr: 8-19u, za: 8-17u

  Enkel op afspraak

  Zondag en maandag  gesloten

   

  PAS GEOPEND

  Allroundkapsalon n’HAAR Jill’      

  Jill Kupers

  “Biokleuringen Essensity en Schwarzkopf @workteam”

  HOUTHALEN-HELCHTEREN

  Jill Kupers (29) wist al van jongs af aan dat ze kapster wilde worden. “Eerst heb ik geoefend op mijn poppen, later op mijn vriendinnen. Na  twee jaar studie voor sociaal assistent heb ik resoluut gekozen voor het kappersvak en ben die opleiding gaan volgen. Intussen heb ik acht jaar ervaring opgedaan in enkele vooraanstaande kapsalons in de regio”, zegt Jill.

  “Twee jaar geleden ben ik in Lillo komen wonen. De helft van de benedenverdieping van ons huis hebben we verbouwd tot kapsalon.  Vanaf de straat  moet men eerst een aantal meters  het erf op rijden. Er is voldoende parkeer gelegenheid. De vroegere eigenaar was een koper- en glas-in-loodkunstenaar.  Zijn werk  hebben we trachten te behouden. Dat is nog steeds te zien aan de voordeur en het etalageraam. Op mijn flyers en visitekaartjes komen zijn ontwerpen terug . Het kappersvak is ook creatief maar intensief omdat je ondertussen goed moet kunnen luisteren naar de klant. Beroepsgeheim en discretie staan bij mij hoog in het vaandel.

  Als lid van het Schwarzkopf @work -en UBK-coachingteam  geef ik meerdere workshops in verschillende disciplines bij andere kapperszaken. Uiteraard gebruik ik een uitgebreid assortiment  Schwarzkopfproducten.  Zo tracht ik de klant van a tot Z verder te helpen.  In de boeken ‘Essential Looks’ die ik gebruik, staan de nieuwste kapsels gelinkt aan de laatste mode.
  Voordeel is dat mijn engagement ook kan doorvloeien naar de klant, aangezien ik alle nieuwe trends en elk facet van het vak beheers. Onlangs  heb ik nog een cursus haarvlechten gevolgd, om mijn specialiteit ‘opsteken’ – van bruidkapsels bijvoorbeeld- aan te kunnen scherpen.

  Voor mensen met een allergie of probleemhuid gebruik ik biokleuringen van Essensity.  In plaats van ammoniak wordt hier bijenwas genomen.

  Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt  en het is prettig om van huis uit te werken.  Dames, heren en kinderen kunnen bij mij terecht. Op zaterdag doe ik geen kleuringen omdat  dan vaak mijn vaste klanten komen.”


  23-03-2012 om 17:35 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Kapsalon 'n Haar Jill
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileumeditie Nacht van de Geschiedenis verwelkomt 165 liefhebbers van erfgoedwandeling, HBvL

  HELCHTEREN- Voor de 10 de  'Nacht van de Geschiedenis' van het Davidsfonds op dinsdag 20 maart hadden zich 165 mensen ingeschreven. Deze  erfgoedwandeling in Helchteren-Dorp was tevens de  achtste en  laatste editie van ‘Wijk in de Kijker’.  “Helchteren dankt zijn naam aan de abten van Sint-Truiden die hier 14 eeuwen geleden grond verwierven en er later kasteel Ter Dolen- of De Dool- op bouwden”, aldus Cecile Barbay van de bibliotheek.

   “Het nationaal thema is deze keer drank,  zegt Raymond Ceyssens van het Davidsfonds.“Dat hebben we gelinkt aan Kasteelbrouwerij Ter Dolen. Zes gebrevetteerde gidsen nemen elk een groep onder hun hoede die tussen 17 en 19 uur vertrekt”. Bij de start van de vier kilometer lange wandeling vertelden deze dat Helchteren  haletra – jeneverbes- betekent. Tijdens de wandeling werd er op diverse plaatsen halt gehouden. Deelnemer Stijn van Dingenen uit Houthalen-Oost: “ Ik vind het altijd erg zinvol om aan zulke wandelingen deel te nemen,  je leert er je gemeente echt door kennen. We kregen  bijvoorbeeld het oude houten beeld van Sint- Trudo in de gelijknamige kerk te zien. Een kans die je niet vaak krijgt. De pastoor vertelde dat het ooit werd gestolen en teruggevonden op een... vlooienmarkt in Nederland.”

  Straatnamen                                                                                                                                     

  “Maar we kregen ook te horen waarom de Peerdekerkhofstraat  zo heet. Vroeger liep deze straat over in een dal met een beekje. Gesneuvelde of overleden paarden werden dan de helling afgerold, vandaar de naam. Leuk was ook het verhaal over de straat de Leemskuilen. In dit gebied werd decennia geleden leem ontgonnen om bakstenen van te maken waar de huizen in Helchteren mee gebouwd werden. “

  Heeborrel
  “Onderweg kwamen we heel wat boeiende mensen tegen. Bij de heer Thys ontdekten we een garage vol oude rijkswachterspullen. Een unieke collectie! We proefden er ook de lokale drank, de Heeborrel. Even verderop in de Bosstraat zagen we een chocolatier aan het  werk. Pure ambacht, een uitgegroeide hobby. Leuk om te zien hoe de heerlijke paaspralines gemaakt worden. 
  Het is telkens weer een zinvolle wandeling die je met andere ogen naar een aantal dingen doet kijken. Gebouwen krijgen plots een eigen verhaal mee, straatnamen vertellen de geschiedenis  en er wordt je een inzicht gegeven in het ontstaan van het dorp, de wijk. En vooral dat laatste boeit me enorm, kortom een heel toffe leerrijke geschiedenisles op... mensenmaat. Heel tastbaar, heel toegankelijk”.

  Bij terugkeer op Ter Dolen stond een frisse pint klaar en kon men het boekje Helchteren-Dorp: van jeneverbes tot gerstenat (2012) kopen dat ook verkrijgbaar is bij de bibliotheek.


   

   

  23-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Davidsfonds Houthalen-Helchteren, Kasteelbrouwerij Ter Dolen
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeer Kennedytunnel stilgelegd voor handbiker Bert la Lau, HBvL

  ANTWERPEN/HOUTHALEN-Bert la Lau uit Lillo, die wedstrijdcommissaris bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG) is, testte  op maandag 5 maart het parcours van de 'Ten Miles 2012 Antwerpen'. Voor de eerste keer zullen hier op 22 april ook handbikers aan deelnemen. Deze race geeft het startsein  van het 'Open Vlaams Handbikecircuit  2012'. Om eventuele knelpunten tijdig te signaleren  hebben afgevaardigden van ABC sport , Golazo en de VLG  ’s avonds tussen acht en tien uur de Kennedy- en Waaslandtunnel  kunnen in- en uitrijden. In de Kennedytunnel legden de wegenbouwers  één buis stil voor het verkeer terwijl de onderhoudswerken verder gingen. “Dit gaf toch wel een euforisch gevoel om zo alleen met mijn handbike in die grote en normaal  zeer drukke tunnel te rijden”, aldus la Lau. ”Het is een pittig parcours maar goed te volbrengen voor competitiehandbikers. Er is afgesproken dat zij een gemiddelde snelheid van minimaal twintig kilometer per uur moeten kunnen rijden. Indien de lopers  tragere handbikers passeren worden deze laatsten  uit de wedstrijd gehaald om de veiligheid te waarborgen. Voor de recreatieve G-sporters is er een vijf kilometerwedstrijd gepland. We hopen op veel deelnemers zodat dit evenement een traditie kan worden”.  Inschrijven is al mogelijk  bij koen.stas@apbsport.provant.be of info@vlg.be  en  bert_lalau@telenet.be  12-03-2012 om 11:17 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:Bert la Lau, G-sport, ABC sport, Golazo, Ten Miles 2012 Antwerpen
  11-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSJ ruimt zwerfvuil in Lillo op, HBvL

  HOUTHALEN- De meisjes van KSJ Houthalen hebben de zondagnamiddag  besteed aan het opruimen van zwerfvuil. Afvalintercommunale Limburg.net en de gemeente  hielden de 4de editie van de grootschalige zwerfvuilactie Straat.net. Het levert hun vereniging 15 euro per opgeruimde kilometer op. De Lillosteenweg en de zijstraten worden onder  handen genomen “Met het geld kunnen we onze kas spekken “,  zegt Caro Berx (21). “We gaan binnenkort op weekend en dan hebben we wat extra geld.“ Zij heeft de leiding over een groep meisjes van 14 en 15 jaar. Er zijn nog drie  groepen onderweg met elk een ander e route die ze op het  stratenplan volgen.“Het is niet normaal hoeveel er wordt neergesmeten”, klinkt het. “We zijn met ons zessen nog maar een uur bezig en hebben al zeven volle zakken met afval. “ In totaal werden in Lillo 24 zakken opgehaald waarvan 12 aan de Lillosteenweg .

  Bijlagen:
  http://www.hbvl.be/limburg/houthalen-helchteren/extern-ksj-ruimt-zwerfvuil-in-lillo-op.aspxhttp://   

  11-03-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:Zwerfvuilactie
  12-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Mensen krijgen een rustig gevoel als ze hier binnen komen”, PG - HBvL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  PAS GEOPEND                       
  Brasserie Fratelli
  Ivan en Piero Russo
  “Mensen krijgen een rustig gevoel als ze hier binnen komen”
  HOUTHALEN-HELCHTEREN
  Zoals de naam al doet vermoeden zijn het twee Italiaanse broers die in de nieuwe brasserie de scepter zwaaien. Ivan (32) en Piero (31) smeedden  tijdens hun puberjaren al plannen om samen een horecazaak op te starten als de tijd er rijp voor zou zijn. Na 15 jaar ervaring in de sector staat nu het licht op groen.
  “Wie naar Mc Donalds gaat moet langs onze brasserie passeren en de volgende keer komen ze misschien naar ons,”zegt Ivan. “Een goede vriend van ons heeft dit gebouw neergezet met de bedoeling om er een zaak te beginnen maar hij durfde de stap niet te zetten. Dat was voor ons het moment om toe te happen. We hebben elk ons parcours afgelegd.  Ik heb altijd als garçon gewerkt en Piero als kok.” Als referentie wil Piero meegeven dat hij in de Barrier al een staat van dienst heeft  en aan  zijn vroegere baas een goede vriend heeft over gehouden. “Rik Vandersanden is dan ook mijn mentor,” verkondigt hij trots. De vrouwen van de broers worden er niet bij betrokken.“We doen het helemaal alleen”, klinkt het.  Het interieur is strak en modern maar toch gezellig. De hoofdtinten zijn grijs en zwart met  fuchsiakleurige accenten. Er zijn 50 zitplaatsen en nog eens 13 aan de toog. Beneden wordt een ruimte met 30 stoelen ingericht voor verhuur. In de zomer zal het terras met 70 zitplaatsen klaar zijn. Wie denkt alleen Italiaans voorgeschoteld te krijgen heeft het mis. Ook alledaagse Belgische kost staat op het menu. “ Naast pasta’s serveren we ook tapas, snacks, kinder-en vegetarische gerechten, salades, vlees, gevogelte en vis, alsook zoetigheden en desserts”, zegt Piero. ” De planning is om met seizoens-en streekgebonden producten en wereldse suggesties te gaan werken. “In de weekends kan men het beste reserveren want dan zit het hier goed vol”, raadt Ivan aan.

    PRAKTISCH
    Groenstraat 1/1,  Houthalen,  011-758664
    www.brasseriefratelli.be, info@brasseriefratelli.be
    OPENINGSTIJDEN
    Vr-za-zo: vanaf 10 u
    Di t/m do: 10 u- 23.30 u
    Ma: gesloten
                            

  12-02-2012 om 16:53 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Brasserie Fratelli
  03-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mia Winters krijgt 750 ste gratis gezinskaart van het Wild- en Wandelpark Molenheide, HBvL
  HOUTHALEN- Beheerder Rik Verding van het Wild-en Wandelpark Molenheide mocht aan Mia Winters (62) uit Lillo de gratis gezinskaart met nummer 750 overhandigen. “Ik moet nog een 200-tal kaarten uitdelen”, zegt Rik. “De overige doen de bestuursleden en er liggen er nog in de boskantine en aan het loket. Er is massaal gereageerd op mijn oproep wie  gratis gezinskaarten wilde hebben. Mijn telefoon stond niet stil en ook mijn mailbox puilde uit. Eergisteren heb ik 25 kilometer te voet in Helchteren afgelegd om ze rond te brengen. De meeste aanvragen komen uit Houthalen-Oost. Dat wilde ik per fiets doen maar het was veel te gevaarlijk met al dat ijs op het fietspad  en toen heb ik maar de auto genomen. Ik fiets dagelijks en dan kan ik er zo’n 40 per dag afleveren.” Mia Winters vindt het fijn om elk weekend te wandelen. “Mijn man en ik zijn in een wandelclub”, verduidelijkt ze .”Met onze kleinkinderen van 10, 7 en 3 jaar gaan we graag naar het wildpark”.
  03-02-2012 om 16:15 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Wild-en Wandelpark Molenheide, Rik Verding
  15-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische dictatuur drijft jonge ouders tot wanhoop, Gezond Nu -Zorgvuldig?!
  "Heb je wel eens het gevoel dat je je kind iets zou kunnen aandoen?"
  Deze zin trof mijn jongste dochter, die pas moeder was geworden, als een mokerslag. De woorden werden uitgesproken door een maatschappelijk werker van het Atrium ziekenhuis Heerlen. Na een zware bevalling op 5 juli 2011, die uiteindelijk met een keizersnee eindigde, kon mijn schoonzoon zijn dochtertje in de armen sluiten. Lola kwam gezond ter wereld. Later bleek dat het kindje van alles mankeerde. Eenmaal thuis bleef ze maar huilen en steeds werden de jonge ouders door het consultatiebureau en het ziekenhuis met een kluitje in het riet gestuurd.
  De mededeling volgde dat ze nog moesten wennen aan een baby, een ritme moesten zoeken of dat het kindje wel een huiluurtje zou hebben. Daar gaat het toch niet om? Luisteren is een kunst. Het ergste is dat zij  niet serieus genomen werden. Als ouder voel je instinctief aan dat er iets scheelt met je baby. Als je dan na weken, zelfs maanden leuren met je kind eens eindelijk bij een kinderarts in het ziekenhuis terecht komt wordt het pas een echte nachtmerrie."Opname ter observatie", heet het dan. Van enig medeleven voor de ouders is al helemaal geen sprake. Geen troostende of opbeurende woorden. Een maatschappelijk werker verschijnt op het toneel die meteen met de deur in huis valt en insinueert: "Heb je wel eens het gevoel dat je je kind iets zou kunnen aandoen?" Over vooringenomenheid gesproken. Omdat een huilende baby een mens kan slopen wordt er al meteen vanuit gegaan dat elke huilbaby aan gevaar blootstaat in het gezin. "Ze kunnen de situatie niet aan en hebben psychologische begeleiding nodig", klinkt het. Mijn schoonzoon is ondernemer en verkeerde niet in de luxe positie om elk moment van de dag bij zijn kind in het ziekenhuis te kunnen zijn. Dat werd wel verwacht van mijn dochter. Een eis die ze mijns inziens niet konden stellen vermits zij haar man parttime hielp in zijn bedrijf. Er moest immers brood op de plank komen. Het werd dan zo uitgelegd alsof ze hun kind niet graag zagen en er alles aan moesten doen om een band te kweken. Als je dan  niet meewerkt aan de procedure wordt er een zorgmelding geplaatst bij Bureau Jeugdzorg en heb je niks meer te zeggen over je eigen kind. Het enige dat je als ouder wilt is dat je baby geen pijn meer heeft, toch?

  ZOL Genk
  De ultieme manier om haar kind daar weg te halen was om de baby voor een second opinion naar het Belgische ziekenhuis in Genk te brengen. Vanaf de eerste dag dat ze daar was constateerde men reflux, iets waar ze in Heerlen na twee weken observatie nog niet achter waren. Ook werd bekend dat ze een koemelkallergie had. Het enige dat het Nederlandse ziekenhuis had ontdekt was spruw en dan ook nog in een later stadium. Als de ouders van in het begin gehoor hadden gekregen was hun een hoop stress bespaard gebleven. Mijn schoonzoon diende een klacht in tegen het Heerlense ziekenhuis. Daarop werd hij uitgenodigd voor een gesprek. Zij erkenden dat er fouten waren gemaakt, ook tijdens de bevalling en het kraambed. Mijn dochter kreeg een groot boeket bloemen toegestuurd. Lola is nu een half jaar oud en ontwikkelt zich goed. Dank zij de medicatie voor de reflux en speciale anti-allergische flesvoeding huilt ze nog maar zelden.

  15-01-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Huilbaby, refux, spruw, koemelkallergie
  24-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24-12-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Kerstmis, Nieuwjaar, feestdagen
  12-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Action is het mekka van winkelend publiek, KG/ HBvL

  HOUTHALEN-  De Nederlandse supermarktketen in huishoudartikelen- Action-  opende haar deuren op 8 december in het voormalige pand van de Hubo aan De Vloot 2. Het is geduldig wachten tot er een parkeerplaats vrij komt want het publiek stroomt massaal toe. Van ’s morgens tot ‘s avonds is het er een drukte van belang. Dit filiaal is net zoals Blokker, Kruidvat, Zeeman, Free Record Shop, Schoenenreus en Hubo de volgende Nederlandse winkel in onze gemeente.

  Filiaalmanager Sabine Stieglitz is dan ook uiterst tevreden met de toeloop. “Iedereen vindt wel iets van zijn gading. Niemand gaat hier met lege handen naar buiten. We hebben duizenden verschillende producten op een oppervlakte van 1300 vierkante meter. Ons assortiment loopt uiteen van huishoud-en kantoorspullen tot cosmetica, food, speelgoed, textiel, glas, porcelein en aardewerk. Doe-het-zelf-,decoratie-en seizoensartikelen hebben we ook. Dagelijks worden we bevoorraad met 45 tot 55 rolcontainers. Door de week werken we met 15 fulltimers per dag in vier shifts. In het weekend zijn we met twintig, waarvan het merendeel jobstudenten. De Actions schieten als paddestoelen uit de grond. Om de zeven weken wordt er een nieuw filiaal geopend. Dat zorgt voor werkgelegenheid. Deze  dependance bedient ook de gemeenten Heusden-Zolder, Koersel, Beringen en Tessenderlo.” Klanten van de nabij gelegen Aldi en Q-life mopperen dat hun parkeerplaatsen worden ingenomen. “Na de eerste rush zal de drukte wel minder worden”, reageert een personeelslid van de supermarkt. Klant Carlien Nijs komt uit Heusden-Zolder en bezoekt voor de eerste keer een Action.“Via een collega hoorde ik van deze winkel. In Genk ben ik nooit geraakt. Dit is voor mij dichterbij. Ik ben zonder lijstje naar binnen gegaan en kom met een volle kar buiten. Het aanbod is enorm en goedkoop.Vooral het knutselgerief voor de kinderen vind ik interessant maar eigenlijk heb ik van alles gekocht, ook cadeautjes en kerstkaarten.”  12-12-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Action, supermarktketen
  09-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ludo en Mia vormen zangduo Teen en Tander, HBvL

  HELCHTEREN- Ludo Vandebergh (58) en Mia Van Roey (56) traden vandaag op tijdens het herfstfeest van Okra in CC De Roepsteen.  Het duo noemt zich Teen en Tander en brengt vooral  Nederlandstalige meezingliedjes, maar ook Engels- en Franstalige behoren tot hun repertoire. Tijdens de Ter Dolen Fietshappening zongen  ze hoofdzakelijk Engelse teksten voor  het overwegend jongere publiek. Het openingsnummer  bij OKRA ‘Hij speelde accordeon’ was meteen een schot in de roos. Met ingehaakte armen schommelde het oudere publiek  aan de tafels heen en weer en twee dames waagden zelfs een dansje . ” Ludo is een echte entertainer en een podiumbeest”, zegt zijn vrouw Mia ." Vroeger hebben we tien jaar een zangkoor gehad. Nadat de kinderen de deur uit waren hebben we, op aandringen van vrienden, de draad weer opgepakt. Dat is nu bijna vijf jaar geleden.  We luisteren ook buurt-en straatfeesten en gouden en diamanten  bruiloften op. We blijven in de omgeving maar als we eens wat verder moeten optreden maken we er een uitstapje van. Er niets mooiers dan mensen blij maken met muziek. We spelen het meest voor ouderen in homes en zijn present op de talrijke feestjes van OKRA, KWB, KAV, KVLV, Ziekenzorg en Gehandicapten. Ouderen  hebben zeker het recht om hun oude dag zo gezellig mogelijk te slijten met de liedjes van vroeger,”klinkt het.

  Info en boekingen: ludovandebergh3@hotmail.com, 011-52 22 81, 0488-81 93 99

  09-12-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Zangduo Teen en Tander
  18-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CERA schenkt 5000 euro aan VLG voor aanschaf electronische tijdmeting

  HOUTHALEN- G-topsporter Bert la Lau en Cera-adviseur  Kris Debruyne tekenden  een overeenkomst voor de donatie van 5000 euro. Dit bedrag schenkt Cera  voor de aanschaf van een electronisch tijdmetingsysteem dat zal gebruikt worden bij wedstrijden van het G-wielrennen. Cera is een coöperatie van een half miljoen vennoten, ontstaan uit de KBC Groep. Zij investeren in maatschappelijke projecten op regionaal, nationaal en internationaal vlak. Vorig jaar heeft  zij  617 aanvragen goedgekeurd die aan de voorwaarden voldeden. Gemiddeld steunt zij zo’n 400 goede doelen per jaar. Bert la Lau is commissielid van de groep Paracycling en diende namens de VLG de aanvraag in. De jury was het unaniem eens over de noodzaak  van zo’n tijdmetingssysteem.”Als we de G-sport naar een hoger niveau willen tillen moeten we professioneler uit de hoek komen”, meent la Lau die nog heeft deelgenomen aan de Paralympics van 1992 in Barcelona. In 2010  en 2011 werd hij Belgisch kampioen in zijn categorie.

  18-10-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:Cera, VLG, Bert la Lau
  10-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Check en dubbelcheck, opiniestuk

  Vandaag kreeg ik het Limburgs Dagblad van onze noorderburen in handen. Daarin stond een artikel over een Hoensbroeks gezin dat overvallen werd door een politiemacht omdat er in hun huis een wietplantage zou zijn. De hoofdagent stormde vorige week dinsdag even voor half tien met vier agenten het huis binnen en liep meteen door naar boven. "We komen voor die wietplantage op zolder", brulde hij. Alleen de oudste dochter Stephanie was thuis en was overdonderd door al dit geweld. Klein detail- dit huis had helemaal geen zolder en evenmin een kelder- waar de vermeende wiet wellicht verstopt was. Dan maar naar de kruipkelder en vervolgens was het schuurtje aan de beurt waar de vangst twee fietsen en vier tuinstoelen bedroeg.
  Voor de deur stonden vijf politiewagens, een auto van het energiebedrijf  en een busje om de planten en gloeilampen in te laden.De plaatselijke slotenmaker was opgetrommeld en de hele straat was afgesloten. De goede naam van de familie Van den Broek was om zeep. Eerherstel? Vergeet het maar. Alleen een " sorry" van de dienstdoende hoofdagent kon er vanaf. De politie liet weten "de hele situatie te betreuren"  en volgens de woordvoerster "komt het wel vaker voor dat alles ergens op wijst, maar er uiteindelijk niets aan de hand blijkt" en daar moet je het als brave burger dan mee doen.
  Journalisten moeten hun informatie twee keer natrekken vooraleer zij hun artikel publiceren. Als er dan toch nog onrechtmatigheden in staan volgt daarop een rectificatie. Het gezin in kwestie is onterecht te schande gemaakt en heeft recht op publieke excuses van de politie.

  10-10-2011 om 17:17 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Welzijn
  Tags:wietplantage, politie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat blijft over voor journalisten? LinkedIn

  Krant, radio en TV zitten in de overgang, maar er blijft toch nog werk
  .

  Bijlagen:
  toekomst_journalistiek.pdf (362.9 KB)   
  http://www.bdrp.nl   

  10-10-2011 om 14:23 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:massamedia, nieuwsconsumenten, beroepsjournalisten
  03-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schots- en scheeffuif voor jarige Jean-Marie (40)
  03/10/2011
  HELCHTEREN- In CC De Roepsteen hadden familie en vrienden van Jean-Marie Noben voor een wel heel bijzonder verjaardags feestje  gezorgd. Bijna iedereen had aan de oproep gehoor gegeven om in iets scheefs, iets Schots of in een kilt te komen opdagen. Als Fintra-ondernemer was Jean-Marie vorig jaar met zijn bedrijf in Schotland en kocht daar een kilt. In deze outfit was hij ook present op zijn eigen feestje. Bijpassende live  folkmuziek van Botswing maakte de sfeer compleet. Wielervereniging Cycling4Helchteren, waar Jean-Marie lid en sponsor van is, verscheen uniform in hun clubshirt met daaronder een rode ruitjesrok, gehuurd bij een carnavalswinkel. Grapjes  en hilariteit alom. “Voor degene die  het nog niet weten: Jean-Marie houdt zich voornamelijk bezig met geld tellen, paardrijden en lekker eten”, stond op de uitnodiging te lezen. ” Het merendeel van de feestvierders zal na afloop ook wel scheef huiswaarts keren”, grapte de jarige.


  Bijlagen:
  http://www.botswing.com   

  03-10-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Jean-Marie Noben, Fintra, CC De Roepsteen Helchteren, Botswing
  31-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weg geweest
  Mijn blog wordt binnenkort geüpdated. Door omstandigheden heb ik een tijdje verstek moeten laten gaan. Nog even geduld...

  31-08-2011 om 14:30 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorte Lola la Lau

  Bijlagen:
  http://www.jamesjetlagmuurschilderingen.nl   

  05-07-2011 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Familieberichten
  Tags:Geboorte, Lola la Lau, Plag
  22-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hometrainer laat lampen in huis branden, fictief artikel i.o.v. Syntra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bewegingsenergie levert groene stroom

  Hometrainer laat lampen in huis branden

  HASSELT- 500 kilometer fietsen per week op de hometrainer levert  genoeg stroom om ons huis van licht te voorzien. Voorwaarde is een goede conditie of een ‘estafetteploeg’ om aan de benodigde hoeveelheid kilowatt te komen. Via een naafdynamo bij de as van het wiel wordt de opgewekte electriciteit naar een stroomgenerator geleid en opgeslagen.
  Een naafdynamo heeft een laag toerental nodig om stroom op te wekken, ideaal dus voor de mindere sportievelingen onder ons. Bijkomend positief aspect is de vetverbranding in het lichaam die we daarmee realiseren door de duurtrainingen op een laag tempo. Handbiker Bert la Lau verenigt het nuttige met het aangename. “Terwijl ik fiets kijk ik TV of luister naar de radio. Ik neem één dag rust per week en dan moet ik toch voor voldoende voorraad zorgen anders zitten we in het donker”, grapt hij. Leen van Gijsel, communicatieverantwoordelijke van Green vzw wil met de technische scholen een plan uitwerken om fitnesscentra op deze manier voor hun eigen  stroom  te laten zorgen.” We moeten echt radicaal onze wijze van energievoorziening omgooien en dan redt je het niet met een paar initiatieven hier en daar”, zegt Greenpeacewoordvoerster Femke Bartels. “De oplossing voor de toekomst zal liggen in een mix van energiebesparing en toename van het gebruik en de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen”.

  Ecologische voetafdruk

  De natuurlijke rijkdommen van de aarde raken uitgeput maar vooralsnog zitten we niet zonder. Een veel groter probleem is de CO2-uitstoot bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Volgens de milieuorganisatie WWF (World Wildlife Foundation) is de stijgende koolstof-voetafdruk in de voorbije 50 jaar verelfvoudigd. We hebben 50 procent meer nodig dan de aarde kan aanmaken. De Belg staat op de vierde plaats van grootverbruikers met 8 hectare grond per persoon. Tegen 2020 moet Europa zijn energievoorziening voor bijna 21 procent op een duurzame manier produceren. Zweden spant de kroon met ruim 50 procent. België gaat voor 13 procent. ‘Consuminderen’ is dus de boodschap.

  22-02-2011 om 20:52 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Groene stroom, hometrainer, ecologische voetafdruk


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  boeketje
  www.bloggen.be/boeketj

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!