Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    evertsuitlaatklep
    www.bloggen.be/evertsu
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmer Yannick Vandeput debuteert op de Paralympics tijdens 100 m rugslag, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Yannick (17) met zijn ouders Michel en Inge en zus Yana (15)

    Klik op de foto voor een vergroting


    HOUTHALEN-15/09/2012- Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen mochten ook mentaal gehandicapten aan de Paralympics deelnemen. Yannick Vandeput (17) debuteerde er op de 100 m rugslag. “Ik heb autisme en een mentale beperking”, vertelt Yannick. “ Vijf jaar geleden ben ik met topsport begonnen. Ik train nu eenentwintig uur en volg drie uur kinesitherapie per week ”, vertelt hij. “Daarnaast ga ik nog naar school en heb één dag per week stage. Dan help ik kleuters en doe wat secretariaatswerk. In mijn weinige vrije tijd hou ik van computeren, lekker eten, een beetje luieren en muziek beluisteren.” Na de andere disciplines zoals de 200 m crawl en de 100 m schoolslag werd Yannick in de reeksen uitgeschakeld. Hij evenaarde er wel zijn persoonlijke records. “Het was een geweldige ervaring met 17.000 toeschouwers maar ik ben gewoon nog niet sterk genoeg”, geeft hij toe. Hij heeft nu zijn hoop gevestigd op de volgende spelen in Brazilië, maar eerst neemt hij nog deel aan de wereld-en Europese kampioenschappen.

    17-09-2012 om 12:06 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:G-Sport
    Tags:Zwemmer Yannick Vandeput, Paralympics
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D.E.M.O. wordt na 50 jaar ' Koninklijk Paradekorps', HBvL

    HOUTHALEN-OOST- 15/09/2012-In hun oefenlokaal bij basisschool De Griffel kreeg voorzitter Guido Hoekx het ingelijste document aangereikt waarop hun muziekvereniging vanaf 12 september de naam 'koninklijk' mag voeren. Tevens werden de muzikanten Jef Creemers en Freddy Jajor gehuldigd omdat zij al 50 jaar lid zijn. Het Koninklijk Paradekorps 'Door Edele Muziek Ontspanning vzw' telt een dertigtal leden. “Eigenlijk zouden we veertig muzikanten willen hebben “, zegt dirigent Armand Steyfkens. “Dat is het ideale aantal om mee te doen met een taptoe. Je kunt ons niet vergelijken met een fanfare of een harmonie. Bij ons moet je tijdens het bespelen van het instrument ook een show geven en passen instuderen. Graag zouden we dan ook de jeugd hiervoor warm willen maken en ons oubollige imago afwerpen. Wij oefenen hier elke dinsdagavond en zondagochtend voor wie een kijkje wil komen nemen.” Tijdens de tentoonstelling kon je onder andere zien hoe de vijf kostuums geëvolueerd zijn.






    17-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Koninklijk Paradekorps DEMO
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Theys-Eevers, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- Voor Joeri Theys (32) uit Helchteren en Mieke Eevers (27) uit Zonhoven luidden vandaag de klokken van de Sint-Trudokerk . De bruidegom verdient de kost als compressie-perser bij Datwijler in Alken en de bruid is verpleegkundige in het Sint-Elisabethrusthuis in Hasselt. Robin (7) is het zoontje van Joeri en begeleidde het paar. “We hebben vroeger op dezelfde school gezeten. Vier jaar geleden zagen we we elkaar terug op café en toen is de vonk overgeslagen”, vertelt Joeri. De huwelijksreis gaat naar Rhodos.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Aerts-Bervoets, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- Davy Aerts (30) uit Helchteren en Carolien Bervoets (28) uit Beringen traden vandaag voor het altaar van de Sint-Jan Bergmanskerk in 't Sonnis. Davy verdient de kost als telecomingenieur en Carolien is actuaris bij KBC Verzekeringen. Ze hebben elkaar leren kennen via een nicht van Davy die bij Carolien op de middelbare school zat. “We hebben gebouwd in Helchteren en wonen er graag”, klinkt het. “In de toekomst willen we verder doen zoals we nu bezig zijn.”

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Kennes-Van der Perre, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOUTHALEN- Birgit Van der Perre (24) en Robrecht Kennes (31) beloofden elkaar vandaag eeuwige trouw in de Sint-Antoniuskerk van Lillo. Birgit is zorgkundige in een rusthuis en Robrecht werkt als technicus bij Telenet. Ze hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen in jeugdhuis Jezabel en sinds vorig jaar wonen ze samen. "We willen ons huis verder verbouwen zodat onze toekomstige kinderen een leuke plek hebben om te spelen", klinkt het. De huwelijksreis gaat naar Gran Canaria.

    08-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Kouws-Bongiorno, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOUTHALEN- Alessia Bongiorno (19) uit Houthalen en Jonathan Kouws (23) uit Weelde gaan sinds vandaag als getrouwd koppel door het leven.De bruid is winkelbediende bij de GB in Houthalen-Oost en de bruidegom werkt bij groente-en fruithandel Konings in Zonhoven. In de toekomst willen ze genieten van elkaar en sparen voor een leuk huisje. "De huwelijksreis is een verrassing", zegt Jonathan. "Het is héél lang vliegen maar ik heb de ideale locatie gevonden."

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelsportvereniging SUST krijgt als eerste in Limburg eigen omloop, HBvL
    HOUTHALEN-31/08/2012-Wandelclub Samen Uit Samen Thuis uit Lillo heeft haar eigen parcours gekregen. Start is in de Korte Kolderstraat waarna het vijf kilometer lange traject door het bos slingert. "Toen we vijfentwintig jaar bestonden waren we al vragende partij", zegt penningmeester Roger Bleux. "Zeven jaar later komt dit plots als een verrassing ", reageert voorzitster Paula Gijbels. "We zijn dan ook blij met dit initiatief van de gemeente en BLOSO. Deze afstand kan iedereen goed aan. Wij laten wandelaars, die van buiten onze gemeente komen, alle mooie plekken in  Houthalen zien. Nu staat de heide in bloei. We krijgen zelfs wandelaars uit Oostenrijk. Zelf gaan we ook regelmatig naar het buitenland zoals Duitsland en Tsjechië. We genieten dan van de cultuur in Dresden en Praag. Onze vereniging telt 185 leden en op al die jaren mochten we al 160.000 bezoekers ontvangen." Dat zijn gemiddeld 5000 wandeltoeristen per jaar.




    Bijlagen:
    http://www.wsv-sust.be   

    05-09-2012 om 14:15 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:SUST, Lillo
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurvereniging Gruppo Abruzzese krijgt eigen buurthuis, HBvL

    HOUTHALEN-OOST- 31/12/2012- Het voormalige chirolokaal in de Snepstraat dat al jaren leeg stond, krijgt een nieuwe bestemming. Leden van de cultuurvereniging Gruppo Abruzzese knappen het op met steun van de gemeente. “ Wij wilden absoluut een lokaal en hebben er jaren over onderhandeld”, zegt secretaris Remo D’Amario. ” Vrijwilligers zijn van ’s morgens tot ’s avonds in de weer. Zelfs onze voorzitter Mario Carota, die als enig bestuurslid overdag nog werkt komt ’s avonds helpen. We hebben gelukkig heel wat vaklui in onze gelederen. Het hele dak is al vernieuwd en we hebben het ernaast gelegen pand van de Chiro ook gelijk meegedaan. De muren zijn opnieuw opgetrokken en de leidingen van water, electro en verwarming zijn vervangen.” Houthalen telt 1700 Italianen . “Het is belangrijk dat iedereen zijn cultuur erkent en bewaart”, zegt burgemeester Alain Yzermans. Het kloppend hart van deze wijk staat nu op het vroegere Pater Toonplein.





    Bijlagen:
    http://www.gruppoabruzzese.com   

    05-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Gruppo Abruzzese
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulenberg wint eerste wijkenkamp in Kwalaak, HBvL
    HOUTHALEN- 26/08/2012- Wijkwerking Kwalaak vierde haar dertigjarig bestaan met de eerste wijkenkamp waar De Hutte, Kwalaak, Meulenberg, het Centrum, Laak en Helchteren aan deel namen. Op het sportveld achter wijkcentrum De Bennewed in de Binnenvaartstraat streden zes ploegen met elk zes deelnemers om de eer bij het skilopen, konijnen schieten, koord trekken, paal klimmen en pinanti. "Dit is een mooie gelegenheid om de andere wijkwerkingen te leren kennen", zegt voorzitter Georges Diliën. "Kijk over je muur is het thema van deze vijfkamp en dat vatten we ook zo op. In de toekomst willen we samen meer ondernemen en kijken wat we van elkaar kunnen leren." Vic Lijnen bracht een dag eerder zijn tweede boek Kwalaak vanaf 1940 uit, twee jaar na zijn eerste werk Kwalaak zoals het vroeger was. Vanwege de regen werden er meer pauzes gehouden maar het plezier was er niet minder om. Meulenberg kaapte de eerste prijs weg, gevolgd door de Hutte en Kwalaak. Helchteren en Laak deelden de vierde plaats en het Centrum eindigde als vijfde.




    Bijlagen:
    http://www.bennewed.be   

    02-09-2012 om 22:11 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Kwalaak, Meulenberg, wijkenkamp
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Beertens-Zizi, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOUTHALEN- Debora Zizi (29) uit Houthalen  en Emanuel Beertens (30) uit Genk knielden voor het altaar van de Sint-Martinuskerk in het centrum. Internet bracht hun samen en inmiddels hebben ze twee dochtertjes Yelena (5) en Maureen (7 mnd). Sinds zeven jaar baten ze koffiehuisje Klavertje Vier uit. "In de toekomst willen we van ons gezinnetje en van het leven genieten", zegt het dolgelukkige paar. De huwelijksreis gaat naar Nederland voor een weekje Center Parcs.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Linsingh-Declerck, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOUTHALEN- Liesbet Declerck (24) en Jurgen Linsingh (28) gaven elkaar het jawoord in de O.L.Vrouw van Banneuxkerk in Houthalen-Oost. Liesbet is leerkracht lichamelijke opvoeding en Jurgen verdient de kost als veiligheidsadviseur bij Abesco in Tienen. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens het tafeltennissen. "We wonen al een jaar samen en in de toekomst gaan we een huisje bouwen in Helchteren", zegt het paar.

    01-09-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenn (17) en Eda (17) maken radioprogramma’s voor de jeugd op MFY , HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HECHTEREN- 26/08/2012- Lenn Melotte (17) en Eda Tanriverdi (17) zijn sinds 1,5 jaar programmamakers van ‘Music for You’, een internetzender voor jongeren. Ze hielden een opendeurdag  in de tuin van Lenn zijn ouderlijk huis in de Kazernelaan. Voor deze gelegenheid werd de studio van de kelder naar boven verhuisd. Er stond zelfs een podium waar artiesten als Lisa Castelli, Apple Juice en Meet the Fockers konden optreden.”Ik pruts graag aan computers en ik hou van muziek”, zegt de Don Boscostudent. “Via Radionomy heb ik een account aangemaakt en toen is de bal aan het rollen gegaan. Eda ken ik al van de lagere school en ik heb haar gevraagd of ze mee wou doen. Zij legt de contacten, zorgt voor de PR en doet de interviews. We hebben zelfs al een uitzending van Wim Oosterlinck mogen bijwonen. Wat ik het beste radioprogramma vind? De ochtendshow van Peter van de Veire op Studio Brussel.  Ons radiostation heeft een hoog MNM- en QMusicgehalte.  Voor ons is het belangrijk dat we ons eigen ding kunnen doen. Elke vrijdagavond zenden we live uit.”  De opendeurdag was, ondanks het slechte weer, een schot in de roos met een 250-tal bezoekers

    Bijlagen:
    http://www.mfy.be    

    27-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Internetradio MFY, Lenn Melotte, Eda Tanriverdi
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsterras ‘La Reine Sucree’ is retro-gezellig





    Bijlagen:
    http://www.lareinesucree.be   

    25-08-2012 om 16:02 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Fiets-en wandelterras, La Reine Sucrée, Lillo
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsterras ‘La Reine Sucree’ is retro-gezellig, HBvL

    HELCHTEREN- 10/08/2012-  Reine Zwakhoven is vorig jaar gestart met een fietsterras aan haar woning op de Vijfeindestraat 102 in Lillo. De uit Borgerhout afkomstige binnenhuisarchitecte besloot om het na twintig jaar over een andere boeg te gooien. “ Mijn passie is koken en bakken en ik praat graag met mensen’, zegt Reine. “Ik vind het ook heel belangrijk dat mijn gasten bij elkaar aan tafel gaan zitten en een babbeltje slaan. Daarom heb ik de lange houten tafels en banken voor in de boomgaard, waar een zestigtal mensen aan kunnen zitten , zelf ontworpen. Alles is gemaakt van gereycleerd materiaal want het moet ecologisch zijn. Achteraan staat een partytent waar veertig mensen onder kunnen.”

    Zelf staat ze ook altijd klaar voor een praatje in retrojurkje met bijpassende schoentjes. Op haar dienblad prijken kopjes en schoteltje van wit melkglas met oranje en gele bloemetjes. “Daar heeft ze verschillende kringloopwinkels voor af gelopen”, zegt schoonzus Margot die al de hele middag met haar kleinkinderen hier vertoeft. Die amuseren zich op de schommels in het speeltuintje. Alles hier ademt de sfeer van de jaren zestig en zeventig uit, zelfs het kleinste kamertje.


    Gemengd publiek

    “Bèrke woont op 500 meter afstand en komt drie keer per week een paar pintjes drinken. De alleenstaande gepensioneerde zoekt hier de huiselijke gezelligheid. Een andere oudere man van negentig wandelt elke week van de Heizoldstraat naar hier voor een kop koffie en een stuk appeltaart. Op een dag had hij zijn dochter bij zich want die wou graag weten wat dat voor een café was waar haar vader over praatte (lacht). Ik had eens een reünie van dertig personen tijdens een picknick. Daarvan kende ik er zes van die al eens geweest waren. De anderen, allemaal vijftigers uit Houthalen, woonden in een straal van twee kilometer. De Lillonaren komen tot hier gewandeld. Een paar dames uit Hasselt kwamen op aanraden van een vriendin. Drie fietsers uit Peer zien me graag terug omdat ik de tijd neem om met hun te praten. Het is wel leuk om zo ontdekt te worden.“ Een fietser uit Zwartberg met zijn hondje in een mandje stapt af. De viervoeter krijgt meteen een bak water .Ook voor hem wordt goed gezorgd.


    Onthaasten

    “Ik vind het fijn om mensen te laten genieten van de kleine dingen. Mijn hele persoonlijkheid heb ik hierin gelegd. Zelf kamperen we graag en we hebben in de zomer een tent opstaan in een aangrenzend stuk tuin. Een keer heb ik er een moeder met haar zoontje in laten slapen want de gastenkamer was nog niet klaar . Daar heb ik ook een plek voor een kampvuur en een picknickplaats.” Het enige wat je hier hoort is het gekraai van hun twee hanen en het gekakel van de zeven kippen die zorgen voor een vers eitje bij het ontbijt. Die worden ook verwerkt in haar zelfgemaakt gebak met eigen fruit. Zo gauw je van het fietspad, tussen knooppunt 308 en 316, bij Reine het erf op komt waan je je in de jaren Stillekens.





    Bijlagen:
    http://www.lareinesucree.be   

    25-08-2012 om 15:46 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Fiets- en wandelterras, La Reine Sucrée, Lillo
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edith Meers showt het ambacht kantklossen tijdens kunstmarkt, HBvL

    HOUTHALEN- 19/08/2012- Voor het vierde jaar op rij organiseerde Gioia vzw de kunst-en hobbymarkt in de Koetsstraat. Mieke Augusti en haar partner  Yvon Smets, die zelf kunstschilder  is, zijn de drijvende krachten en hebben weer een dertigtal deelnemers  kunnen strikken. Een deel van de opbrengst gaat deze keer naar poezenopvangcentrum De Zwarte Kat vzw. Standhoudster Edith Meers uit Houthalen werkt geconcentreerd aan haar kantklosstuk waar wel honderd klosjes aanhangen. Een vitrinedoos laat verschillende klosjes zien die over de hele wereld worden gebruikt.  “Ik zit voor de eerste keer op een dergelijke markt omdat ik dit oude ambacht terug in de belangstelling wil brengen”, zegt Edith. “Toen ik als kind eens in Brugge was fascineerde dit me zo erg dat ik later cursussen ben gaan volgen en dat doe ik nu al jaren bij het CVO in Genk. Een  stukje kant van een halve centimeter kost me een uur werk maar het is heel rustgevend. Ik kan me er elke dag uren mee bezighouden. Nu geef ik deze kennis door aan mijn kleindochter van dertien.”






    20-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Kunst-en hobbymarkt, kantklossen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franca Donadeo van wijkcentrum De Hutte onthult mozaïekbank, HBvL

    HOUTHALEN-OOST-  15/08/2012- Het 30-jarig bestaan van wijkcentrum De Hutte ging niet onopgemerkt voorbij. “De eerste inwoners in de Hutte kwamen er in 1840  en waren keuterboertjes”, begint ex-voorzitter Frans De Weyer zijn presentatie met gegevens uit het boek van ‘t Cabaljon. “Met de opkomst  van de mijnindustrie in 1920 is de bevolkingsgroei in een stroomversnelling gekomen. Toen werd er nog gebuurt aan de keukentafel. Nu uchtert  onze 55-plusclub in dit buurthuis. Het Sint-Maartensvuur is 12 jaar geleden vervangen door Halloween vanwege de  vele huizen die er nu staan. De eerste wijkwerking dateert al van 1963 en in 1982 werd ons wijkcentrum gebouwd met 50.000 BF steun van sponsors.” Er ontstonden diverse hobbyclubs  maar voetbalclub  FC De Hutte was toch  het meest spraakmakend .”Van de Nederlanders hebben we nooit  verloren”, klinkt het. Buiten mocht huidige voorzitster Franca Donadeo de gouden strik om de mozaïekbank verwijderen samen met enkele vrijwilligers  die eraan gewerkt hebben. De figuren stellen de huidige hobbyclubs voor zoals kaarten, fietsen, dansen, kegelen en voetballen, en. De initialen zijn van de vier voorzitters die er geweest zijn . CF is Custermans François, VW is Verstegen Willy,  DWF is De Weyer Frans en DF ben ikzelf”, verduidelijkt Franca.





    20-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Wijkcentrum De Hutte
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quentin (4) heeft vrije baan met zijn tractor in speelstraat Steenbergwijk, HBvL

    HELCHTEREN 09/08/2012 - Over de hele straat Steenbergwijk slingert speelgoed rond en dat mag ook want van 6 tot 19 augustus zijn de kinderen hier de baas. De jongens Simon (2,5), Tymen (9), Matisse (6) en Quentin (4) amuseren zich met step, fiets en tractor. Verderop staat een groepje buurtbewoners met elkaar te praten. Aan het begin en einde van de straat is een hek met verboden toegang geplaatst. “ Desondanks zijn er individuen die zich er niet aan storen”, zegt Alexandra Beumer die samen met Evi Geuns een oogje in het zeil houdt. “Ze wonen hier niet en komen met de auto naar de glasbak. Die staat op het grasveldje en dat vinden wij gevaarlijk voor de kinderen want die kunnen zich bezeren aan errond liggend glas .”  De straat verjongt stelselmatig en via de jeugd komen de bewoners  ook meer buiten. ’s Avonds spelen de vaders een partijtje voetbal met hun zonen . “Zo leren we elkaar beter kennen en het nodigt uit om meer initiatieven te ontplooien”, klinkt het.






    16-08-2012 om 12:01 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Speelstraat, Steenbergwijk
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw jeugdhuis De Zool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de foto voor een vergroting van het interieur in het café.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Jeugdhuis De Zool
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdvereniging De Zool viert 12de verjaardag in nieuw gebouw, HBvL

    HELCHTEREN 04/08/2012-  Bij de heropening van het oude gemeentehuis van Helchteren mocht  het bestuur van jeugdhuis De Zool de bezoekers verwelkomen op de receptie en de rondleiding. Katrijn Gijbels (23) is het enige vrouwelijke bestuurslid en houdt zich goed staande tussen de overige 19 mannelijke leden. “Ik ben er sinds een jaar bij “, vertelt ze. “We zijn een grote vriendengroep en lid van de Chiro.” De nieuwe Zool oogt fris, strak en modern en heeft beneden een café en een feestzaal gescheiden door een wand. De twee bestuursleden  Sander en Thijs tekenen samen met jeugdconsulent Dries Vandebeeck de overeenkomsten. De plaatselijke kunstenares Linde Hermans ontwierp het monument voor het nieuwe gebouw, een investering van een miljoen euro. Boven zijn de klaslokalen voor de teken-en muziekacademie die in september in gebruik worden genomen.  “Vanavond moeten we werken”, zegt het bestuur.” Op de fuif wordt binnen muziek gedraaid voor de jeugd en buiten treden bands op voor de ouderen.”






    12-08-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Jeugdhuis De Zool,
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportstraat verwelkomt Jacko Soors na pelgrimtrail van 3095 kilometer

    HELCHTEREN  04/08/2012 -De hele Sportstraat was zaterdag versierd om hun held Jacko Soors te verwelkomen na een afwezigheid van vier maanden. Zo lang heeft zijn voettocht naar Santiago de Compostela heen en terug geduurd. Na 67 dagen  was de eerste blaar zichtbaar- niet aan zijn voeten maar aan zijn hand- door de wandelstok. Op dag 92 kwam hij in het pelgrimsoord aan na veel slecht weer te hebben getrotseerd. Desondanks nam hij na enkele dagen rust het besluit om toch te voet huiswaarts te keren. De laatste 15 kilometer legde hij af met zijn GR5-wandelvrienden. “Ik had wel op een paar mensen gerekend, maar dit was buiten alle verwachting, een kippenvelmoment”, zegt Jacko. Een kleine 100-tal sympathisanten vormde het ontvangstcomité. “Na 126 dagen slaap ik weer eens met mijn vrouw naast mij.” Bruingebrand en vermagerd door dit avontuur kan Jacko op een onvergetelijke ervaring terugkijken. ”De sportfiguur van het jaar is nu wel gekend”, klinkt het .


    Bijlagen:
    http://jackocompostela.wordpress.com   

    10-08-2012 om 22:37 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Jacko Soors, pelgim, Santiago de Compostela


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aranil
    www.bloggen.be/aranil

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs