De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne voor 10 pers.

    Ingrediënten :    500 gr lasagnebladen ( let erop dat je blaadjes neemt die niet voorgekookt moeten worden, dit staat op de verpakking )

                              Voor 1 liter  kaassaus :  40 gr boter + 60 gr vloeiende bloem

                                                                      1 liter halfvolle melk

                                                                      peper, zout, muskaatnoot

                                                                      250 gr gemalen kaas

                              Voor  1.5 liter bolognaisesaus   5 dikke wortelen

                                                                                     3 dikke uien

                                                                                     750 gr gemengd gehakt

                                                                                     200 gr tomatenpuree ( concentraat )

                                                                                     750 ml passata

                                                                                     3 teentjes knoflook

                                                                                     spagettikruiden ( vb. verstegen , amora )

                                                                                     1 liter water

                               400 gr spinazie

                               150 gr gemalen kaas

    Bereiding :     Maak de saus :  De groenten wassen en in stukjes snijden.

                                                     Stoof de groenten aan in een stoofpot.

                                                     De tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken.

                                                     De passata toevoegen en het water.

                                                     Voeg de spagettikruiden toe.

                                                     Breng de saus aan de kook en laat verder koken tot de groenten gaar zijn.

                                                     Bak het vlees apart gaar en voeg toe aan de saus.

                                                     Mix dan de saus  en breng verder op smaak.

                           Maak de kaassaus : Smelt de boter en voeg de bloem toe.

                                                           Blijf goed roeren tot het geheel er droog uitziet.

                                                           Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus krijgt.

                                                           Voeg de helft van de gemalen kaas toe en roer heel goed.

                                                           Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                           Voeg de spinazie toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.

    Afwerking :     Een vuurvaste schotel inboteren, de bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, een laag lasagneblaadjes, een laag kaassaus, ....

                            Blijf afwisselen tot je ingrediënten op zijn.

                            Eindig steeds met een laag bolognaisesaus.

                            Doe de andere helft van de gemalen kaas erover.

                            Laat de lasagne gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20'.

    TIP:  Je kan ook lasagne maken van andere combinaties.

             Vb. dezelfde saus maar zonder het vlees, vis,...

                    fijn gesneden kippereepjes, champignons lichtjes gestoofd, kaassaus,......

                    kaassaus, spinazie, schijfjes ei,....

                    tomatensaus, geroosterde courgette en aubergine, ....

    Keuze in overvloed om zelf je lasagne te maken.

    Smakelijk !

                                                    

    28-05-2016, 17:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van gerookte zalm met witte chocoladedressing voor 10 pers.

    Ingrediënten :    400 gr gerookte zalm

                              1 appel

                              2 stronkjes witloof

                              150 gr rucola

                              peper

    Dressing :   3 eetlepels water

                        25 gr witte chocolade

                        1 sjalotje

                        1 lepel mosterd

                        wasabipasta

                        4 eetlepels azijn

                        150 ml arachide olie

                        zout

                        zwarte peper

    Bereiding :     Dressing    Verwarm het water in een kookpannetje.

                                              Neem de pan van het vuur  en los er de fijngehakte witte chocolade in op.

                                              Laat afkoelen en doe het geheel in de blender.

                                              Voeg alle ingrediënten toe, behalve de olie, en draai alles volledig glad.

                                              Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een gebonden dressing ontstaat en breng het geheel op smaak met zout.

                                              Als de dressing iets te dik is kan je nog een klein beetje water toevoegen.

                                             

                          Maak een slaatje van de gesneden witloof, de fijn gesneden appel en de rucola.

                          Meng er een heel klein beetje van de dressing onder.

    Afwerking :    Verdeel de salade over de borden.

                            Beleg de salade met de gerookte zalm en overgiet met de dressing.

                            Maal er een beetje zwarte peper over.

    Dit is een heerlijk salaatje. Vooral de dressing gaat in de smaak vallen !

    Smakelijk !

    28-05-2016, 16:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof in gerookte zalm met roomkaas

    Ingrediënten :       250 gr mascarponekaas

                                 1.5 blokje visbouillon

                                 6 grote sneden gerookte zalm

                                 6 stronken witloof

                                 150 gr grijze garnalen

                                 200 ml room ( 20% )

                                 150 ml witte wijn

                                 gemalen kaas

                                 peper, zout en muskaatnoot

      Bereiding :       Verwarm de oven voor op 200°C.

                               Stoof de witloof beetgaar in een beetje boter en bevochtig een beetje met water.

                               Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in.

                               Voeg de room toe en roer goed.

                               Schep er de mascarpone onder en laat deze goed smelten.

                               Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

                               Indien nodig kan je de saus indikken.

                               Rol ieder stronkje witloof in een plakje gerookte zalm.

                               Leg de rolletjes in een ovenschotel en overgiet met de saus.

                               Bestrooi met de gemalen kaas en zet 30' in de oven.

                               Strooi er de garnalen over en dien op.

    Een heerlijke vernieuwde versie van witloofrolletjes met ham en kaassaus.

    Smakelijk !

                              

                              



    28-05-2016, 16:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    26-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van roze garnalen en pompelmoes voor 10 pers.

    Ingrediënten :     500 gr roze jumbo garnalen

                               4 roze pompelmoezen

                               1 potje dille

                               200 ml room ( 20% )

                               peper, zout en fleur de sel

    Bereiding :     Schil 3 pompelmoezen met een scherp mes en snij alle witte vliesjes los.

                           Maak de partjes los door de partjes uit de vliesjes te snijden.

                           Verdeel de garnalen samen met de pompelmoes over de schaaltjes.

                           Bestrooi met een beetje fleur de sel.

                           Maak het dille roomsausje : spoel de dille, dep droog en haal er de blaadjes af.

                           Pers de 4de pompelmoes uit en giet het sap in een kom.

                           Voeg de room, de dille, peper en zout toe.

                           Klop alles goed op.

                           Verdeel het dille roomsausje over de garnalen en de partjes pompelmoes.

                           Dien koel op.

    Dit is een heel fris voorgerechtje.

    Smakelijk !

                          

    26-05-2016, 19:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met rijst en spinazie voor 4 pers.

    Ingrediënten :      50 gr cashewnoten

                                300 gr zilvervliesrijst

                                200 gr rode currypasta

                                600 gr pompoenblokjes

                                250 ml kokosmelk

                                450 gr verse spinazie

                                peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

                           Rooster de cashewnoten zonder olie.

                           Bak de rode currypasta 1'  op een laag vuur.

                           Voeg de pompoenblokjes en de kokosmelk toe en laat dit 8' zachtjes koken .

                           Scheur nu de spinazie klein boven de pan en roer goed.

                           Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als je de saus nog verder wil verdunnen.

                           Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                           Hak de noten grof.

                           Verdeel de rijst en de pompoencurry over de borden.

                           Bestrooi met de noten.

    TIP : Als je dit niet graag eet op vegetarische wijze doe er dan kort gebakken scampi's onder.

    Heerlijk gerechtje dat bij iedereen in de smaak gaat vallen !

    Smakelijk !

                          

       

    26-05-2016, 16:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met rijst en spinazie voor 4 pers.

    Ingrediënten :      50 gr cashewnoten

                                300 gr zilvervliesrijst

                                200 gr rode currypasta

                                600 gr pompoenblokjes

                                250 ml kokosmelk

                                450 gr verse spinazie

                                peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

                           Rooster de cashewnoten zonder olie.

                           Bak de rode currypasta 1'  op een laag vuur.

                           Voeg de pompoenblokjes en de kokosmelk toe en laat dit 8' zachtjes koken .

                           Scheur nu de spinazie klein boven de pan en roer goed.

                           Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als je de saus nog verder wil verdunnen.

                           Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                           Hak de noten grof.

                           Verdeel de rijst en de pompoencurry over de borden.

                           Bestrooi met de noten.

    TIP : Als je dit niet graag eet op vegetarische wijze doe er dan kort gebakken scampi's onder.

    Heerlijk gerechtje dat bij iedereen in de smaak gaat vallen !

    Smakelijk !

                          

       

    26-05-2016, 16:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pastaschelpen met groentensaus voor 5 pers.

    Ingrediënten :      500 gr gemengd gehakt

                                3 paprika's

                                1 courgette

                                3 teentjes knoflook

                                2 uien

                                100 gr zongedroogde tomaten in olijfolie

                                250 gr mozarella

                                125 gr Griekse youghurt ( 1 potje )

                                500 gr conchiglioni ( grote pastaschelpen )

                                1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                                2 koffielepels basilicum

                                2 koffielepels oregano

                                2 koffielepels tijm

                                peper en zout

     Bereiding :        Bak de uien en de geplette knoflook glazig.

                               Voeg de gesneden paprika en de helft van de klein gesneden courgette toe.

                               Doe de tomatenblokjes erbij en het water.

                               Kruid met peper, zout, oregano en de basilicum.

                               Laat 15' sudderen.

                               Meng het gehakt met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten, de youghurt en de rest van de courgette.

                               Kruid het gehakt met peper, zout en de tijm.

                               Vul de pasta schelpen ( niet gekookt )  met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal.

                               Giet de tomatensaus erover en leg de schijfjes mozarella erop.

                               Laat het geheel bakken gedurende 40' in een voorverwarmde oven van 180°C.

    TIP Nog lekkerder  als je deze schotel een dag op voorhand maakt zodat de saus goed in de pasta kan dringen.

    Zeer lekker !

                              


    26-05-2016, 16:29 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische lasagna met spinazie en tomatensaus voor 6 pers.

    Ingrediënten :       500 gr quorn

                                 2 eetlepels Provençaalse saus

                                 3  teentjes knoflook

                                 800 ml tomatenblokjes

                                 500 gr mascarpone

                                 500 gr verse spinazie

                                 1 pak lasagne blaadjes  vb. barilla, verse lasagneblaadjes, ...... deze nooit voorkoken !

                                 100 gr geraspte pecorino

                                 peper en zout

    Bereiding :      Bak de quorn met de Provençaalse kruiden en de geplette look.

                            Giet de tomatenblokjes erbij en laat het geheel sudderen.

                            Voeg hier 250 gr mascarpone aan toe.

                            Bak de spinazie in een pan met olijfolie en kruid dit met peper en zout.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Neem een ovenschotel en boter deze goed in.

                            Giet een laag tomatensaus op de bodem en bedek met de lasagne blaadjes, een laag saus, de spinazie.

                            Blijf dit afwisselend doen tot alle ingrediënten op zijn.

                            Eindig met een laag lasagne blaadjes.

                            Leg hier 250 gr mascarpone op en strooi hier veel pecorino kaas over.

                            Bak de lasagne 20'.

    Heerlijk gewoon, je proeft zelfs niet dat dit een vegetarische versie is !

    Smakelijk !

                           

    25-05-2016, 17:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle appeltaart

    Ingrediënten :     125 gr zelfrijzende bloem

                               4 eetlepels suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               3 eetlepels olie

                               3 eetlepels halfvolle melk

                               1 ei

                               2 appelen  ( vb. jonagold , geschild en in schijfjes gesneden )

                               suikerlaagje :  80 gr boter

                                                       2 eetlepels suiker

                                                       1 ei

    Bereiding :     Meng de bloem, de suiker, 1 ei, de olie en de melk tot een glad deeg .

                           De taartbodem inboteren en inbloemen.

                           Doe het deeg in de vorm en met de spatel openwrijven.

                           Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

                           Leg ze dakpansgewijs op het deeg.

                           Smelt de boter met de suiker. Neem van het vuur.

                           Als de boter niet te heet is roer je een eitje eronder.

                           Lepel  over de taart en bak 25' in de oven.

    Smakelijk !


                           


    25-05-2016, 12:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep - linzensoep

    Ingrediënten :     1 blik linzen ( bruine, rode , ... )

                               3 uien

                               3 wortelen

                               3 teentjes knoflookteentjes

                               1 blik gepelde tomaten

                               1 koffielepel currypoeder

                               4 liter groenten bouillon  ( 4 liter water + 8 blokjes groenten bouillonblokjes )

                               boter of olijfolie

    Bereiding :      Snij de uien, de look en de wortelen in stukjes en stoof deze in boter of olijfolie.

                            Voeg de currypoeder toe.

                            Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed met koud water.

                            Voeg de linzen bij de groenten.

                            Doe de tomatenblokjes er ook bij en roer het geheel goed onder elkaar.

                            Voeg de groenten bouillon toe en laat het geheel 30' zachtjes koken.

                            Mix de soep en breng ze verder op smaak zo nodig.

    TIP : Je kan er vleesballetjes bij doen voor de liefhebbers of eventueel ook afwerken met een beetje kokosmelk.

    Dit is een heerlijke soep boordevol vitamines.

    Smakelijk !

    25-05-2016, 11:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel - perentaart

    Ingrediënten :     1 vel bladerdeeg

                               100 gr fijne suiker

                               120 gr goed ongezouten boter op kamertemp.

                               140 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr amandelpoeder

                               100 ml halfvolle melk

                               2 eieren

                               1 vanillestok

                               2 peren vb. doyenne'

     Afwerking :   2 soeplepels suiker

                           amaretto

                           50 gr amandelschilfers

    Bereiding :      Klop de suiker met de boter tot een luchtig geheel.

                            Voeg de melk, de eieren en het binnenste van de vanillestok toe.

                            Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit bij het mengsel.

                            Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                            Doe het deeg op de taartbodem.

                            Schil en snij de peren in 4 stukken en leg deze met de bolle kant op het deeg.

                            Meng de suiker met  de amandelschilfers en doe er een geutje amaretto bij.

                            Leg dit bovenop de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.

    Smakelijk !

                           

                            


                           


       

    25-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash voor 5 pers.

    Ingrediënten :      1,2 kg rundsstoofvlees

                                5 sjalotten

                                3 wortelen

                                1 rode paprika

                                1 blikje tomatenpuree ( 40 gr )

                                1 blik gepelde tomaten ( 400 gr )

                                200 ml rode wijn

                                200 ml rundsfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                                1 koffielepel paprikapoeder

                                peper en zout

    Bereiding :       Snij de wortelen in stukjes, de paprika in reepjes en snij de sjalotten fijn.

                             Kleur het vlees in een kookpot met boter tot alle vleesblokjes goudbruin zien.

                             Voeg de groenten toe, de tomatenpuree, de wijn en laat dit even opkoken.

                             Doe er dan de rundsfond en de tomaten bij.

                             Kruid het geheel met de paprikapoeder, peper en zout.

                             Laat alles ongeveer 1.5 tot 2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is.

                             Bind de saus nog even als dit nodig is.

    Heerlijk bij frietjes natuurlijk maar kan ook met rijst, pasta, kroketten,...

    Smakelijk !

                            

                               

                                

    23-05-2016, 12:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsblanquette voor 5 pers.

    Ingrediënten :      1 kg kalfsstoofvlees

                                 6 wortelen

                                 250 gr Parijse champignons ( de bruine champignons )

                                 2 uien

                                 1 eidooier

                                 2 eetlepels vloeibare bloem

                                 200 ml room ( 20% )

                                 peper en zout

                                 laurier, tijm en rozemarijn

    Bereiding :      Kuis de wortelen, borstel de champignons en snij in schijfjes.

                            Snij de uien fijn.

                            Bak het stoofvlees tot het vlees goudbruin ziet.

                            Strooi er de bloem over en meng alles goed onder elkaar.

                            Overgiet met water tot het vlees onder staat.

                            Kruid dan met peper en zout.

                            Voeg de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe en breng aan de kook.

                            Doe de wortelen en de uien erbij en laat 30' sudderen op een klein vuurtje.

                            Voeg dan de champignons toe.

                            Laat alles verder stoven tot het vlees gaar is.

                            Kruid terug met peper en zout zo nodig en verwijderen de kruiden.

                            Klop de eidooier los met de room.

                            Roer dit vlak voor het opdienen door de blanquette en laat dit nog enkele minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.

    TIP :  Lekker met rijst, pasta, frietjes, kroketten, ....

    Smakelijk !.

                           

                           

    23-05-2016, 11:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met Sint-jacobsvruchten voor 5 pers.

    Ingrediënten :      20 sint-jacobsvruchten

                                300 gr risotto rijst

                                50 gr geraspte parmezaan

                                2 soeplepels olijfolie

                                100 ml witte wijn

                                500 ml groentebouillon  ( 500 ml water + 1 blokje groentebouillon )

                                2 fijn gesneden uien

                                3 fijn gesneden knoflookteentjes

                                peper en zout

                                boter

    Bereiding :        Stoof de uien en de knoflook aan in een beetje boter.

                              Kruid met peper en zout.

                              Giet er de wijn bij en breng aan de kook.

                              Voeg de rijst toe, roer goed en laat die het vocht opnemen.

                              Breng de groentebouillon aan de kook.

                              Overgiet de rijst met de een beetje bouillon en roer goed.

                              Blijf dit herhalen tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.

                              Als de rijst gaar is haal je deze van het vuur.

                              Voeg de parmezaan toe en een beetje boter en meng het geheel goed door elkaar.

                              Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de sint-jacobsvruchten 1 minuut aan beide zijden.

                              Leg de sint-jacobsvruchten op de risotto.

    TIP : Je kan dit gerechtje ook geven als voorgerecht. Pas dan de  ingrediënten aan. 

    Smakelijk !


    23-05-2016, 11:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van rundsvlees met krab en soyamayonaise voor 10 pers.

    Ingrediënten :     300 gr krabvlees

                               300 gr carpaccio van  rundsvlees

                               olijfolie

                               100 gr jonge sla ( masclun )

                               balsamico crème

    Soya mayonaise  : 3 eidooiers

                                  1 eetlepel mosterd

                                  200 ml olie

                                  2 eetlepels sojasaus

                                  worchestersaus

                                  peper en zout

                                  citroen

    Bereiding :      Maak een stevige mayonaise  ( recept zie sauzen )  met de eidooiers, de mosterd en de olie.

                            Roer er op het einde een beetje worchestersaus, sojasaus en citroensap door.

                            Breng op smaak met peper en zout .

                            Meng enkele eetlepels mayonaise door het krabvlees.

                            Leg het rundsvlees op een plasticfolie die lichtjes ingeolied is.

                            Schep wat krabvlees in het midden van het rundsvlees en rol dit stevig op ( met de plasticfolie aan de buitenkant ).

                            Laat de rolletjes 15' opstijven in de diepvries.

    Afwerking :     Leg een carpaccio rolletje in het midden van een bord.

                            Garneer met de jonge salade.

                            Trek een streepje soya mayonaise en een streepje balsamico crème op het bord.

    Dit is een overheerlijk voorgerechtje waar iedereen fan van is.

    Smakelijk !

                           

                                   

    Bereiding :     

    22-05-2016, 18:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paëlla voor 10 pers.

    Ingrediënten :      1 braadkip

                                6 grote tomaten

                                4 uien

                                4  teentjes knoflook

                                3 rode paprika's

                                100 ml olijfolie

                                500 gr inktvisringen

                                30 scampi's

                                1 capsule saffraanpoeder

                                1 kg mosselen

                                500 gr rijst ( voor paëlla )

                                1.5 liter kippenbouillon ( 1.5 liter water + 3 kippenbouilllonblokjes )

                                cayennepeper, peper en zout

                                250 gr erwtjes

                                200 gr gepelde grijze garnalen

                                2 eetlepels gehakte peterselie

    Bereiding :       Verdeel de kip in 10 stukken en wrijf ze in met peper en zout.

                             Pel de tomaten en snij in blokjes.

                             Pel de uien en de look en snij ze fijn.

                             De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

                             Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.

                             Gaar de kip verder in de oven.

                             Fruit de ui en de knoflook en voeg hier de tomatenblokjes en de paprika aan toe.

                             Snij de inktvis in fijne ringen, schep ze door de inhoud van de pan en bestrooi met de saffraan.

                             Maak de mosselen schoon en kook ze gaar.

                             Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg de andere helft op het laatste moment op de paëlla.

                             Doe de rijst bij het mengsel, giet de kippenbouillon erover en breng het geheel op smaak met peper, zout en de cayennepeper.

                             Laat het geheel verder sudderen totdat de rijst gaar is ( +/- 15' ).

                             Schep de erwtjes en de scampi's erdoor en laat nog eens 10 ' sudderen.

                             Verdeel de kip over de paëlla en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.

    Heerlijk en niet zo moeilijk !

    Smakelijk !

    22-05-2016, 18:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons

    Ingrediënten :    10 grote champignons

                              4 eetlepels halfvolle melk

                              4 eetlepels fijn gesneden sjalot

                              2 eetlepels paneermeel

                              2 teentjes knoflook

                              2 eetlepels fijn gesneden peterselie

                              100 gr gemengd gehakt

                              2 schijfjes serranoham

                              olijfolie

                              2 eetlepels citroensap

    Bereiding :      Kuis de champignons en verwijder de steeltjes.

                            Hak de steeltjes fijn en doe ze in een kom.

                            Doe de melk en het paneermeel erbij en laat dit 10 ' weken.

                            Voeg de sjalot, de look , peterselie, gehakt en de fijn gesneden ham erbij.

                            Meng alles goed door elkaar en laat het geheel afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

                            Vul de champignons met een koffielepel van het mengsel.

                            Besprenkel de champignons met een beetje olijfolie.

                            Bak de champignons in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

    Smakelijk !

    22-05-2016, 17:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis voor 10 pers.

    Ingrediënten :    4 wortelen

                              200 gr knolselder

                              2 uien

                              75 gr boter

                              1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )

                              1/2 l witte wijn

                              bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                              500 gr koolvis

                              500 gr kabeljauwhaasje

                              500 gr scampi's

                              2 sneden wit brood

                              400 ml room ( 20 % )

                              4 eidooiers

                              sap van 1 citroen

                              1 bussel peterselie

    Bereiding :     Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.

                           Verhit de boter en fruit de groenten kort.

                           Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.

                           Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.

                           Doe de scampi's er ook bij.

                           Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.

                           Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.

                           Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.

    TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.

    Smakelijk !

                             

    22-05-2016, 17:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta salade met kip en tomaat voor 10 pers. ( koud gerecht )

    Ingrediënten :      300 gr penne

                                3 tomaten

                                1 bosje lente uitjes

                                500 gr kipfilet

                                olijfolie

                                peper, zout en currypoeder

                                100 gr pijnboompitten

                                100 gr rucola ( notensla )

    Marinade     1 koffielepel Ras El Hanout ( mengeling van 5 kruiden: koriander, komijn, gember, kurkuma  en kardemon )

                         1 ei

                         30 ml balsamico azijn

                         1 koffielepel mosterd

                         75 ml olijfolie

    Bereiding :     Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel dan af met koud water.

                           Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

                           Snij de lente uitjes in ringen.

                           Snijd de kipfilet  in reepjes en bak deze goudbruin.

                           Breng op smaak met peper, zout en beetje currypoeder.

                           Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.

                           Klop  voor de marinade de ras el hanout, het ei, mosterd en de balsamico azijn onder elkaar.

                           Doe er langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen kloppen.

                           Doe de kippenreepjes, de marinade, de tomatenblokjes en de lente uitjes voorzichtig dooe de pasta.

                           Werk af met de pijnboompitten en de rucola salade.

    Lekkere pastasalade !

    Smakelijk !

                          

                       

    22-05-2016, 17:23 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidensaus voor 10 pers.

    Ingrediënten :     125 gr zure room

                                1 eetlepel gehakte peterselie

                                1 eetlepel gehakte kervel

                                1 eetlepel fijn gesneden bieslook

                                fijn geraspte schil van 1  citroen

                                peper en zout

    Bereiding :      Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met het citroensap en peper en zout.

    TIP : Zeer lekker sausje voor de scampi's of bij vis naar keuze.

    Smakelijk

    22-05-2016, 17:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs