De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsblanquette voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :      1 kg kalfsstoofvlees

                                 6 wortelen

                                 250 gr Parijse champignons ( de bruine champignons )

                                 2 uien

                                 1 eidooier

                                 2 eetlepels vloeibare bloem

                                 200 ml room ( 20% )

                                 peper en zout

                                 laurier, tijm en rozemarijn

    Bereiding :      Kuis de wortelen, borstel de champignons en snij in schijfjes.

                            Snij de uien fijn.

                            Bak het stoofvlees tot het vlees goudbruin ziet.

                            Strooi er de bloem over en meng alles goed onder elkaar.

                            Overgiet met water tot het vlees onder staat.

                            Kruid dan met peper en zout.

                            Voeg de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe en breng aan de kook.

                            Doe de wortelen en de uien erbij en laat 30' sudderen op een klein vuurtje.

                            Voeg dan de champignons toe.

                            Laat alles verder stoven tot het vlees gaar is.

                            Kruid terug met peper en zout zo nodig en verwijderen de kruiden.

                            Klop de eidooier los met de room.

                            Roer dit vlak voor het opdienen door de blanquette en laat dit nog enkele minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.

    TIP :  Lekker met rijst, pasta, frietjes, kroketten, ....

    Smakelijk !.

                           

                           



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs