Ingrediƫnten : 1 kg kalfsstoofvlees
6 wortelen
250 gr Parijse champignons ( de bruine champignons )
2 uien
1 eidooier
2 eetlepels vloeibare bloem
200 ml room ( 20% )
peper en zout
laurier, tijm en rozemarijn
Bereiding : Kuis de wortelen, borstel de champignons en snij in schijfjes.
Snij de uien fijn.
Bak het stoofvlees tot het vlees goudbruin ziet.
Strooi er de bloem over en meng alles goed onder elkaar.
Overgiet met water tot het vlees onder staat.
Kruid dan met peper en zout.
Voeg de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn toe en breng aan de kook.
Doe de wortelen en de uien erbij en laat 30' sudderen op een klein vuurtje.
Voeg dan de champignons toe.
Laat alles verder stoven tot het vlees gaar is.
Kruid terug met peper en zout zo nodig en verwijderen de kruiden.
Klop de eidooier los met de room.
Roer dit vlak voor het opdienen door de blanquette en laat dit nog enkele minuten doorkoken terwijl je blijft roeren.
TIP : Lekker met rijst, pasta, frietjes, kroketten, ....
Smakelijk !.
|