Ingrediƫnten : 20 sint-jacobsvruchten
300 gr risotto rijst
50 gr geraspte parmezaan
2 soeplepels olijfolie
100 ml witte wijn
500 ml groentebouillon ( 500 ml water + 1 blokje groentebouillon )
2 fijn gesneden uien
3 fijn gesneden knoflookteentjes
peper en zout
boter
Bereiding : Stoof de uien en de knoflook aan in een beetje boter.
Kruid met peper en zout.
Giet er de wijn bij en breng aan de kook.
Voeg de rijst toe, roer goed en laat die het vocht opnemen.
Breng de groentebouillon aan de kook.
Overgiet de rijst met de een beetje bouillon en roer goed.
Blijf dit herhalen tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.
Als de rijst gaar is haal je deze van het vuur.
Voeg de parmezaan toe en een beetje boter en meng het geheel goed door elkaar.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de sint-jacobsvruchten 1 minuut aan beide zijden.
Leg de sint-jacobsvruchten op de risotto.
TIP : Je kan dit gerechtje ook geven als voorgerecht. Pas dan de ingrediƫnten aan.
Smakelijk !
|