De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met Sint-jacobsvruchten voor 5 pers.

    IngrediĆ«nten :      20 sint-jacobsvruchten

                                300 gr risotto rijst

                                50 gr geraspte parmezaan

                                2 soeplepels olijfolie

                                100 ml witte wijn

                                500 ml groentebouillon  ( 500 ml water + 1 blokje groentebouillon )

                                2 fijn gesneden uien

                                3 fijn gesneden knoflookteentjes

                                peper en zout

                                boter

    Bereiding :        Stoof de uien en de knoflook aan in een beetje boter.

                              Kruid met peper en zout.

                              Giet er de wijn bij en breng aan de kook.

                              Voeg de rijst toe, roer goed en laat die het vocht opnemen.

                              Breng de groentebouillon aan de kook.

                              Overgiet de rijst met de een beetje bouillon en roer goed.

                              Blijf dit herhalen tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.

                              Als de rijst gaar is haal je deze van het vuur.

                              Voeg de parmezaan toe en een beetje boter en meng het geheel goed door elkaar.

                              Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de sint-jacobsvruchten 1 minuut aan beide zijden.

                              Leg de sint-jacobsvruchten op de risotto.

    TIP : Je kan dit gerechtje ook geven als voorgerecht. Pas dan de  ingrediĆ«nten aan. 

    Smakelijk !




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs