Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt
3 paprika's
1 courgette
3 teentjes knoflook
2 uien
100 gr zongedroogde tomaten in olijfolie
250 gr mozarella
125 gr Griekse youghurt ( 1 potje )
500 gr conchiglioni ( grote pastaschelpen )
1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )
2 koffielepels basilicum
2 koffielepels oregano
2 koffielepels tijm
peper en zout
Bereiding : Bak de uien en de geplette knoflook glazig.
Voeg de gesneden paprika en de helft van de klein gesneden courgette toe.
Doe de tomatenblokjes erbij en het water.
Kruid met peper, zout, oregano en de basilicum.
Laat 15' sudderen.
Meng het gehakt met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten, de youghurt en de rest van de courgette.
Kruid het gehakt met peper, zout en de tijm.
Vul de pasta schelpen ( niet gekookt ) met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal.
Giet de tomatensaus erover en leg de schijfjes mozarella erop.
Laat het geheel bakken gedurende 40' in een voorverwarmde oven van 180°C.
TIP Nog lekkerder als je deze schotel een dag op voorhand maakt zodat de saus goed in de pasta kan dringen.
Zeer lekker !
|