Ingrediënten : 250 gr mascarponekaas
1.5 blokje visbouillon
6 grote sneden gerookte zalm
6 stronken witloof
150 gr grijze garnalen
200 ml room ( 20% )
150 ml witte wijn
gemalen kaas
peper, zout en muskaatnoot
Bereiding : Verwarm de oven voor op 200°C.
Stoof de witloof beetgaar in een beetje boter en bevochtig een beetje met water.
Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in.
Voeg de room toe en roer goed.
Schep er de mascarpone onder en laat deze goed smelten.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Indien nodig kan je de saus indikken.
Rol ieder stronkje witloof in een plakje gerookte zalm.
Leg de rolletjes in een ovenschotel en overgiet met de saus.
Bestrooi met de gemalen kaas en zet 30' in de oven.
Strooi er de garnalen over en dien op.
Een heerlijke vernieuwde versie van witloofrolletjes met ham en kaassaus.
Smakelijk !
|