Ingrediƫnten : 1,2 kg rundsstoofvlees
5 sjalotten
3 wortelen
1 rode paprika
1 blikje tomatenpuree ( 40 gr )
1 blik gepelde tomaten ( 400 gr )
200 ml rode wijn
200 ml rundsfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )
1 koffielepel paprikapoeder
peper en zout
Bereiding : Snij de wortelen in stukjes, de paprika in reepjes en snij de sjalotten fijn.
Kleur het vlees in een kookpot met boter tot alle vleesblokjes goudbruin zien.
Voeg de groenten toe, de tomatenpuree, de wijn en laat dit even opkoken.
Doe er dan de rundsfond en de tomaten bij.
Kruid het geheel met de paprikapoeder, peper en zout.
Laat alles ongeveer 1.5 tot 2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is.
Bind de saus nog even als dit nodig is.
Heerlijk bij frietjes natuurlijk maar kan ook met rijst, pasta, kroketten,...
Smakelijk !
|