Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg
100 gr fijne suiker
120 gr goed ongezouten boter op kamertemp.
140 gr zelfrijzende bloem
200 gr amandelpoeder
100 ml halfvolle melk
2 eieren
1 vanillestok
2 peren vb. doyenne'
Afwerking : 2 soeplepels suiker
amaretto
50 gr amandelschilfers
Bereiding : Klop de suiker met de boter tot een luchtig geheel.
Voeg de melk, de eieren en het binnenste van de vanillestok toe.
Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit bij het mengsel.
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
Doe het deeg op de taartbodem.
Schil en snij de peren in 4 stukken en leg deze met de bolle kant op het deeg.
Meng de suiker met de amandelschilfers en doe er een geutje amaretto bij.
Leg dit bovenop de taart.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.
Smakelijk !
|