De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel - perentaart

    Ingrediënten :     1 vel bladerdeeg

                               100 gr fijne suiker

                               120 gr goed ongezouten boter op kamertemp.

                               140 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr amandelpoeder

                               100 ml halfvolle melk

                               2 eieren

                               1 vanillestok

                               2 peren vb. doyenne'

     Afwerking :   2 soeplepels suiker

                           amaretto

                           50 gr amandelschilfers

    Bereiding :      Klop de suiker met de boter tot een luchtig geheel.

                            Voeg de melk, de eieren en het binnenste van de vanillestok toe.

                            Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit bij het mengsel.

                            Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                            Doe het deeg op de taartbodem.

                            Schil en snij de peren in 4 stukken en leg deze met de bolle kant op het deeg.

                            Meng de suiker met  de amandelschilfers en doe er een geutje amaretto bij.

                            Leg dit bovenop de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.

    Smakelijk !

                           

                            


                           


       



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs