De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne voor 10 pers.

    Ingrediënten :    500 gr lasagnebladen ( let erop dat je blaadjes neemt die niet voorgekookt moeten worden, dit staat op de verpakking )

                              Voor 1 liter  kaassaus :  40 gr boter + 60 gr vloeiende bloem

                                                                      1 liter halfvolle melk

                                                                      peper, zout, muskaatnoot

                                                                      250 gr gemalen kaas

                              Voor  1.5 liter bolognaisesaus   5 dikke wortelen

                                                                                     3 dikke uien

                                                                                     750 gr gemengd gehakt

                                                                                     200 gr tomatenpuree ( concentraat )

                                                                                     750 ml passata

                                                                                     3 teentjes knoflook

                                                                                     spagettikruiden ( vb. verstegen , amora )

                                                                                     1 liter water

                               400 gr spinazie

                               150 gr gemalen kaas

    Bereiding :     Maak de saus :  De groenten wassen en in stukjes snijden.

                                                     Stoof de groenten aan in een stoofpot.

                                                     De tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken.

                                                     De passata toevoegen en het water.

                                                     Voeg de spagettikruiden toe.

                                                     Breng de saus aan de kook en laat verder koken tot de groenten gaar zijn.

                                                     Bak het vlees apart gaar en voeg toe aan de saus.

                                                     Mix dan de saus  en breng verder op smaak.

                           Maak de kaassaus : Smelt de boter en voeg de bloem toe.

                                                           Blijf goed roeren tot het geheel er droog uitziet.

                                                           Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus krijgt.

                                                           Voeg de helft van de gemalen kaas toe en roer heel goed.

                                                           Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                           Voeg de spinazie toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.

    Afwerking :     Een vuurvaste schotel inboteren, de bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, een laag lasagneblaadjes, een laag kaassaus, ....

                            Blijf afwisselen tot je ingrediënten op zijn.

                            Eindig steeds met een laag bolognaisesaus.

                            Doe de andere helft van de gemalen kaas erover.

                            Laat de lasagne gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20'.

    TIP:  Je kan ook lasagne maken van andere combinaties.

             Vb. dezelfde saus maar zonder het vlees, vis,...

                    fijn gesneden kippereepjes, champignons lichtjes gestoofd, kaassaus,......

                    kaassaus, spinazie, schijfjes ei,....

                    tomatensaus, geroosterde courgette en aubergine, ....

    Keuze in overvloed om zelf je lasagne te maken.

    Smakelijk !

                                                    



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs