Ingrediënten : 1 braadkip
6 grote tomaten
4 uien
4 teentjes knoflook
3 rode paprika's
100 ml olijfolie
500 gr inktvisringen
30 scampi's
1 capsule saffraanpoeder
1 kg mosselen
500 gr rijst ( voor paëlla )
1.5 liter kippenbouillon ( 1.5 liter water + 3 kippenbouilllonblokjes )
cayennepeper, peper en zout
250 gr erwtjes
200 gr gepelde grijze garnalen
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding : Verdeel de kip in 10 stukken en wrijf ze in met peper en zout.
Pel de tomaten en snij in blokjes.
Pel de uien en de look en snij ze fijn.
De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.
Gaar de kip verder in de oven.
Fruit de ui en de knoflook en voeg hier de tomatenblokjes en de paprika aan toe.
Snij de inktvis in fijne ringen, schep ze door de inhoud van de pan en bestrooi met de saffraan.
Maak de mosselen schoon en kook ze gaar.
Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg de andere helft op het laatste moment op de paëlla.
Doe de rijst bij het mengsel, giet de kippenbouillon erover en breng het geheel op smaak met peper, zout en de cayennepeper.
Laat het geheel verder sudderen totdat de rijst gaar is ( +/- 15' ).
Schep de erwtjes en de scampi's erdoor en laat nog eens 10 ' sudderen.
Verdeel de kip over de paëlla en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.
Heerlijk en niet zo moeilijk !
Smakelijk !
22-05-2016, 18:16 geschreven door Christel 
|