Ingrediƫnten : 400 gr gerookte zalm
1 appel
2 stronkjes witloof
150 gr rucola
peper
Dressing : 3 eetlepels water
25 gr witte chocolade
1 sjalotje
1 lepel mosterd
wasabipasta
4 eetlepels azijn
150 ml arachide olie
zout
zwarte peper
Bereiding : Dressing Verwarm het water in een kookpannetje.
Neem de pan van het vuur en los er de fijngehakte witte chocolade in op.
Laat afkoelen en doe het geheel in de blender.
Voeg alle ingrediƫnten toe, behalve de olie, en draai alles volledig glad.
Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een gebonden dressing ontstaat en breng het geheel op smaak met zout.
Als de dressing iets te dik is kan je nog een klein beetje water toevoegen.
Maak een slaatje van de gesneden witloof, de fijn gesneden appel en de rucola.
Meng er een heel klein beetje van de dressing onder.
Afwerking : Verdeel de salade over de borden.
Beleg de salade met de gerookte zalm en overgiet met de dressing.
Maal er een beetje zwarte peper over.
Dit is een heerlijk salaatje. Vooral de dressing gaat in de smaak vallen !
Smakelijk !
|