Gebruik steeds een bodem van biscuit om je opbouw van de taart te maken .
Ingrediënten : 750 ml volle melk
350 ml volle room ( 40% )
250 gr suiker
8 eidooiers
6 gelatineblaadjes
koffie extract of oploskoffie gezet met koffie ( goed sterk toevoegen anders teveel smaakverlies door de room )
Bereiding : Laat de gelatine weken in koud water.
Breng de melk aan de kook.
Klop de suiker met de eidooiers tot een witte massa.
Voeg de kokende melk hieraan toe.
Meng de gelatine hieronder en voeg het koffie extract toe.
Laat het geheel afkoelen en spatel er dan de half opgeklopte room onder.
Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.
Giet hier de bavarois op.
Zet de vorm in de koelkast om verder op te stijven.
Maak de zijkanten los met een warm mes en doe de springvorm open.
Smaakt heerlijk !
TIP : Voor de handigen onder ons kan je ook één grote bavarois maken met de 3 soorten bavarois in lagen.
Neem dan een grote springvorm en beleg deze met de biscuit.
Start met een laag chocolade, een laag mokka en je eindigt met de vanille bavarois.
Versier dan met chocolade !
Dat is dan een echt pronkstuk.
Succes ermee !
10-05-2016, 14:33 geschreven door Christel 
|