De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse flantaart ( recept van mijn collega Kristel )voor 1 taart

    Ingrediënten  zanddeeg :    500 gr zelfrijzende bloem

                                               250 gr goede ongezouten boter

                                               250 gr suiker

                                              3 eieren

                                              snuifje zout

                           flan  :      375 ml halfvolle melk

                                          90 gr suiker

                                          4 eieren

                                          1 pakje vanillesuiker

                                          snuifje zout

    Bereiding :      Doe de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood en maak er een stevig deegje van.

                            Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.

                            Rol het deeg uit en bekleed je bakvorm hiermee.

                            Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en het snuifje zout.

                            Klop ondertussen de eieren op tot schuim.

                            Giet de kokende melk op de eieren en klop dit nog eventjes op.

                            Vul de taartvorm en plaats dan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25' afhankelijk van je oven.

    TIP : Je kan met deze heerlijke flantaart een " flan bresiliënne " maken.

             Klop hievoor 250 ml volle room ( 40% ) op.

             Doe de room bovenop de flan en strijk het mooi glad.

             Strooi hier 100 gr bresiliënne nootjes op.

    Smakelijk !


                               

    14-05-2016, 15:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu voor 6 pers.

    Ingrediënten :     250 gr suikervrije koekjes ( speculaas, amandelkoekjes )

                               500 gr mascarpone

                               150 ml sterke koffie

                               4  eidooiers

                               2 eiwitten

                               75 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                               50 ml Amaretto  ( dit is keuze natuurlijk want deze likeur bevat wel suiker )

                               50 gr cacaopoeder

    Bereiding :       Klop de Tagatesse, de eidooiers, 3 eetlepels koffie en eventueel de Amaretto als je dit wenst tot een luchtige massa.

                             Voeg de mascarpone toe en schep deze onder het mengsel.

                             Klop het eiwit zeer stijf en schep het voorzichtig eronder.

                             Neem een glazen schaal.

                             Leg op de bodem de in koffie gedrenkte koekjes.

                             Schep hier een laag mascarponecrème over.

                             Wissel af koekjes - mascarponecrème - koekjes - tot alles opgewerkt is.

                             Eindig met de mascarponecrème.

                             Laat verder opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.

                             Voor het opdienen met de cacaopoeder bestrooien.

    Heerlijk, je proeft het verschil niet !



    14-05-2016, 14:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit Beurretaart voor 5 pers.

    Ingrediënten :    125  gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                              310 gr goede ongezouten boter

                              3 pakjes Petit Beurre koekjes

                              100 gr fondant hagelslag

                              200 ml sterke koffie

                              1 klein buisje vanille extract

    Bereiding :      Meng de Tagatesse  met de boter tot een mooie witgeklopte massa en klop hierin ook het vanille extract.

                            Neem een glazen kom.

                            Dep de koekjes even in de koffie en leg deze op de bodem van de schaal.

                            Smeer er een laagje botercrème op.

                           Wissel af koekjes - botercrème - koekjes - botercrème - ........ tot alles opgewerkt is.

                           Eindig steeds met de botercrème en strooi hier de hagelslag op.

    Gezonder zondigen bij de koffie :) !

    Smakelijk !

                          

    14-05-2016, 14:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur ( recept voor 5 potjes )

    Ingrediënten :   1 kg vruchten naar keuze ( vb. pruimen, aardbeien, kersen, abrikozen, perziken, kersen, bosbessen, frambozen,..... )

                             250 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                             40 gr ( 2 zakjes )  PEC plus van Imperial   


    Bereiding :     Was, kuis en snij het fruit.

                           Doe het fruit in een kookpot en meng dit goed met de PEC plus.

                           Breng dit aan de kook en voeg de Tagatesse toe.

                           Laat het geheel nog enkele minuten doorkoken.   

                           Vul de confituurpotjes tot 1 cm van de rand.

                           Laat de potjes omgekeerd afkoelen en plaats ze in de diepvries.

                           Neem 1u voor gebruik de confituur uit de diepvries.

    TIP : Deze confituur is ook lekker bij natuur youghurt.

    Succes en smakelijk !           


                 

    14-05-2016, 14:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Carbonara voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr spaghetti

                                5 eieren

                                400 gr pancetta

                                2 sjalotten

                                2 teentjes knoflook

                                200 ml room

                                peper en zout

                                1 eetlepel olijfolie

                                100 gr vers gemalen kaas ( vb. parmezaan, pecorino, .... )

    Bereiding :      Kook de spaghetti beetgaar met een beetje olijfolie.

                            Bak de pancetta knapperig ( zonder vetstof want pancetta bevat reeds veel olie ).

                            Snipper de sjalot en de knoflook en fruit  in een beetje olijfolie.

                            Klop de eieren en de room los en roer deze door de gekookte spaghetti.

                            Schep de spaghetti in een kommetje en doe hierover de krokant gebakken pancetta.

                            Werk af met een beetje vers gemalen kaas.

    Smakelijk!


                               


    13-05-2016, 17:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochetten met scampi's ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :      250 gr rijst naar keuze ( witte, wilde , volkoren, .... )

                                3 teentjes look

                                olijfolie

                                250 gr gerookt spek

                                250 ml volle room ( 35% )

                                450 gr verse spinazie

                                1 bolletje mozarella

                                5 schijfjes chorizo salami

                                30 scampi's

                                peper en zout

    Bereiding :       Ontdooi de scampi's, pel ze en ontdoe ze van het darmkanaal als dit nog niet gedaan is.

                             Steek 6 scampi's op een satéstokje en  bestrooi ze met curry, paprikapoeder en olijfolie.

                             Laat ze afgedekt marineren in de koelkast.

                             Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

                             Verwarm de olijfolie en fruit hierin de geplette look met de spekblokjes.

                             Voeg de spinazie toe en roer goed.

                             Doe er de room en de in blokjes gesneden mozarella kaas onder.

                             Als laatste doe je de klein gesneden gebakken chorizo eronder.

                             Meng de gekookte rijst hieronder en breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                             Bak de scampibrochetten  in de pan aan iedere zijde 3 minuten.

                             Neem een diep bord en doe hierin de groenten rijst.

                             Leg de scampibrochette hierop.

    Heerlijk !

    Laat het smaken !

    TIP : Dit gerechtje kan je ook als voorgerecht geven  maar dan neem je een spies met 3 scampi's.


                               

    13-05-2016, 17:08 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade ( recept van onze oma )

    Ingrediënten :    350 gr krabvlees

                               3  hard gekookte eieren

                               peterselie

                               5 gepelde tomaten 

                               citroensap

                               mayonaise

                               sla

    Bereiding :    Was de sla en leg deze op de bodem van een glazen kommetje.

                          Schil de tomaten, snij ze in 4, doe de pitjes eruit en snij in kleine blokjes.

                          Meng het krabvlees met de geplette gekookte eieren en doe hier mayonaise onder en het citroensap.

                          Maak met een ijsschep bolletjes van de krabsalade en leg deze op de sla.

                          Leg hierop de tomatenblokjes en werk de krabsalade af met de fijn gehakte peterselie.

    TIP : De krabsalade is ook heerlijk op de boterham !

    Smakelijk !

                         


                              

           

    13-05-2016, 16:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodsalade voor 5 pers.

    Ingrediënten :    500 gr kerstomaten

                              3 teentjes knoflook

                              50 gr kappertjes

                              100 gr zwarte ontpitte olijven

                              100 gr groene ontpitte olijven

                              1 blikje ansjovis

                              5 dikke sneden brood

                              balsamico azijn

                              olijfolie

                              peper en zout

    Bereiding :      Snij de tomaten en de olijven in stukjes.

                            Meng dit met de gehakte knoflook, de fijn gesneden  ansjovis en de kappertjes.

                            Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.

                            Zet dit minstens 1 uur in de koelkast.

                            Rooster het brood en bestrijk het met een beetje olijfolie.

                            Snij het brood in dikke blokjes en meng dit in door de salade.

                            Verdeel de salades over de borden en besprenkel het geheel met een beetje balsamico.

    Lekker en hartelijke salade  !

    Smakelijk !

    13-05-2016, 16:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis van fruit ( plaat gebak )

    Ingrediënten :     600 gr fruit  naar keuze ( vb. perziken, abrikozen, pruimen, krieken,....  )

                               40 gr zelfrijzende bloem

                               350 ml volle melk

                               100 gr fijne suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               2 eieren

                               25 gr boter

    Bereiding :     Verwarm de oven voor op 180°C.

                           Smeer een diepe ovenschaal in met boter.

                           Leg het fruit naar keuze in de schaal.

                           Verwarm de melk in een pannetje. Smelt de boter ook in een pannetje.

                           Meng in een kom de gezeefde bloem en de helft van de suiker.

                           Doe er één voor één de eieren onder en roer tot je een glad deeg hebt.

                           Schenk er beetje bij beetje de lauwe melk bij en blijf krachtig roeren.

                           Doe er de gesmolten boter onder.

                           Doe het beslag over het fruit.

                           Zet 30' in het midden van de oven. Strooi er dan de rest van de suiker over.

                           Laat nog 15' verder bakken.

                           Als de clafoutis uit de oven komt bestrooi deze dan meteen met vanillesuiker !

    Heerlijk !

                          

                          

    12-05-2016, 17:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie walnoten cake ( recept van onze oma )

    Ingrediënten :     50 ml oploskoffie   ( 10 gr Nescafé oplossen in 170 ml warm water )

                               380 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr suiker :  60 gr kandijsuiker

                                                        60 gr blonde suiker

                                                        80 gr fijne suiker

                               2 eieren

                               1 buisje vanille extract

                               150 ml koolzaadolie

                               80 gr geplette okkernoten

    Bereiding :      Doe de bloem in een kom.

                            Voeg hier de suiker, de olie, vanille extract en de koffie aan toe en roer heel goed onder elkaar.

                            Doe dan de 2 eieren erbij en meng goed tot de eieren volledig opgenomen zijn in het deeg.

                            Meng hier de okkernoten goed door.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm.

                            Bak de cake gedurende 50 à 60' afhankelijk van de oven.

      

    Heerlijke nostalgische cake voor bij de koffie !                     


    12-05-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Brûlee voor 10 pers.

    Ingrediënten :     120 ml volle melk

                               500 ml room ( 40% )

                               9 eidooiers

                               100 gr suiker

                               1 vanillestokje

                               bruine suiker

    Bereiding :      Breng de melk, de room,  het vanillestokje en de helft van de suiker samen aan de kook.

                            Klop de suiker en de eidooiers op tot een luchtig geheel.

                            Giet de kokende massa over de opgeklopte eidooiers.

                            Vul je vuurvaste kommetjes tot 1 cm van de rand.

                            Zet de kommetjes in een diepere bakplaat waar je water in doet zodat de kommetjes hier instaan ( au bain marie ).

                            Bak de crème brûlee in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende 45'.

                            Laat afkoelen in de koelkast.

                            Bestrooi ze daarna met bruine suiker en laat dit kort onder de grill smelten.

                            Serveer dadelijk.

    Smakelijk !


    12-05-2016, 12:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolbuiscuit met sinaasappel

    Ingrediënten :     90 gr zelfrijzende bloem

                               220 gr suiker

                               3 eieren

                               3 eiwitten

                               4 eidooiers

                               30 gr amandelpoeder

                              200 gr sinaasappelconfituur

                             

    Bereiding :     Bekleed een diepere bakplaat met bakpapier.

                           De eidooiers en de eieren met de helft van de suiker opkloppen tot een luchtig beslag.

                           De eiwitten heel stijf opkloppen en de andere helft van de suiker toevoegen.

                           De opgeklopte eiwitten onder het luchtig beslag spatelen.

                           Spatel dan de bloem en de amandelpoeder onder het geheel.

                           Strijk het deeg uit op de bakplaat.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8'.

                           Leg de biscuit omgekeerd en laat goed afkoelen.

                           Smeer de biscuit in met de sinaasappelconfituur en rol direct heel stevig op.

                           Snij in stukken en strooi er eventueel wat bloemsuiker over.

    Super lekker gebak bij de koffie !

    Smakelijk !


                                                         :                        


    12-05-2016, 11:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coulis van aardbeien

    Ingrediënten :    500 gr aardbeien

                              200 gr suiker

                              2 gelatineblaadjes

                              50 gr pistache nootjes

    Bereiding :        De aardbeien wassen, de steeltjes wegnemen en mixen in de blender.

                              Breng het geheel met de suiker aan de kook.

                              Laat de gelatine 10' weken in koud water.

                              Voeg dan de gelatine al roerend toe bij de aardbeien.

    Serveertip :      Giet de coulis in een diep bord.

                             Leg hierin 2 bolletjes vanille ijs.

                             Bestrooi het geheel met de gehakte pistachenootjes.

    TIP :  Je kan ipv aardbeien ook ander fruit nemen vb. frambozen, bramen,....

    Heerlijk en feestelijk dessertje !


    10-05-2016, 17:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitgebak met crème au beurre ( voor 1 taart )

    Ingrediënten :    voor de biscuit  135 gr zelfrijzende bloem

                                                           135 gr suiker

                                                           4 eieren

                              

                               voor de crème au beurre   :  880 gr fijne suiker

                                                                             220 ml water

                                                                             7 eieren

                                                                             1 kg koude boter ( goede ongezouten boter )

    Bereiding :     Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte massa.

                           Spatel er vervolgens de bloem  voorzichtig onder.

                           Giet het beslag in een beboterde en bebloemde vorm.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

                           Maak ondertussen de crème au beurre.

                           Laat de suiker en het water  5' koken.

                           Klop 7 eieren op in de Kenwood met de klopper.

                           Voeg de suikersiroop straalsgewijs toe en blijf goed kloppen tot het geheel lauw aanvoelt.

                           Roer er beetje bij beetje de boter in blokjes onder.

    Doe de afgekoelde biscuit uit de vorm.

    Snij de biscuit mooi middendoor.

    Smeer de crème au beurre op de onderzijde en leg de bovenzijde er terug op.

    Werk de biscuit volledig verder af met de crème au beurre en versier naar je fantasie.

    Heerlijk bij de koffie !

    Smakelijk !



                            

    10-05-2016, 16:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerwafels

    Ingrediënten :    750 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              100 ml volle melk

                              20 gr suiker

                              40 gr verse gist

                              1 kg bloem

                              10 eieren

                              snuifje zout

                              750 gr parelsuiker (  suiker nemen die niet smelt bij het bakken )

    Bereiding :     Boter smelten en laten afkoelen.

                           Verwarm de melk lichtjes op en los hierin de suiker en de gist op.

                           Splits de eieren.

                           Klop de eidooiers op in de afgekoelde gesmolten boter.

                           Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.

                           Giet er eerst de boter met eidooier in, daarna de melk met de gist.

                           Meng het deeg goed en doe er het zout in.

                           Blijf goed mengen.

                           Meng de parelsuiker heel goed onder het deeg.

                           Klop de eiwitten heel stijf en schep deze voorzichtig door het deeg.

     TIP :  Gebruik voor deze wafels een wafelijzer met grote ruiten ( of als je dat hebt een ijzer speciaal voor suikerwafels ).

     Smakelijk !

    10-05-2016, 16:31 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas ( mijn favoriete recept )

    Ingrediënten :    1 kg zelfrijzende bloem

                              650 gr donkere kandijsuiker

                              500 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              3 gr kaneelpoeder

                              4 eieren

                              100 gr amandelschilfers

    Bereiding :    Maak dit deeg klaar in de Kenwood met de spiraalklopper.

                          Meng de boter met de kandijsuiker.

                          Voeg de eieren één voor één toe.

                          Voeg vervolgens de bloem en het kaneelpoeder toe.

                          Als laatste meng je voorzichtig de amandelschilfers hieronder.

                          Laat het deeg 1 nacht rusten in de frigo.

                          Weeg bolletje af van 65 gr.

                          Rol de bolletjes af tot staafjes van 8 cm lang.

                          Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw ze een beetje plat.

                          Klop een ei los met een eetlepel water en smeer met een borsteltje de speculaas in.

                          Bak de speculaas af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20' afhankelijk van je oven .

    Overheerlijke speculaas !

    Smakelijk !


     

                 

    10-05-2016, 16:08 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu

    Ingrediënten :     500 gr mascarpone

                               100 gr bloemsuiker

                               50 ml amaretto

                               4 eidooiers

                               2 eiwitten

                               2 pakken boudoir koekjes

                               enkele tassen koffie

    Bereiding :     Klop de eidooiers , de bloemsuiker op tot een wit luchtig beslag.

                           Meng hier goed de amaretto door.

                           Voeg hier de mascarpone aan toe en klop het geheel goed op.

                           Klop de eiwitten heel stijf op en meng dit als laatste door het beslag.

                           Neem een glazen schaal en beleg deze met in koffie gedrenkte boudoir koekjes.

                           Leg hierop een laag mascarponecrème.

                           Vervolgens een laag gedrenkte koekjes, mascarpone,....  tot alles opgewerkt is.

                           Laat de tiramisu goed opstijven in de koelkast.

                           Poeder dan af met de bloemsuiker en de cacaopoeder.

    TIP :  Je kan ook een tiramisutaart maken als je dit liever hebt.

              Leg dan de koekjes op de bodem van de vorm en zet koekjes tegen de zijkant.

              Leg dan ook afwisselend de mascarponecrème en de koekjes tot alles verwerkt is.

              Zet de vorm ook in de koelkast om op te stijven.

              Poeder af met bloemsuiker en cacaopoeder.

              Voorzichtig ontvormen en snijden zoals een taart.

    Smakelijk !

                          

    10-05-2016, 15:57 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macronskens ( rotskes ) 45 stuks

    Ingrediënten :    45 gr zelfrijzende bloem

                              500 gr suiker

                              190 gr bloemsuiker

                              465 gr gemalen kokos

                              340 ml eiwit


    Bereiding :        De suiker, de bloemsuiker, de eiwitten en de kokos mengen op een zacht vuurtje tot het geheel lauw is.

                              Laat het 1 uur rusten.

                              Meng er dan de bloem  voorzichtig onder .

                              Bekleed een bakplaat met bakpapier.

                              Vul een spuitzak en spuit mopjes op het bakpapier.

                              Bak de  rotskes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10'.

    Dit is een recept voor véél rotskes maar bak dit aantal maar want ze zijn super lekker !                                            

    10-05-2016, 15:19 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spritskoekjes

    Ingrediënten :    450 gr zelfrijzende bloem

                              250 gr suiker

                              150 gr eieren

                              250 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              2 gr zout

    Bereiding :       Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de spiraalklopper anders zijn je koekjes te hard !

                             Maak de boter mals en klop deze op samen met het zout en de suiker.

                             Voeg er één voor één de eieren aan toe.

                             Spatel als laatste de bloem erdoor.

                             Bekleed een bakplaat met bakpapier.

                             Vul een spuitzak tot de helft met het deeg.

                             Met een gekarteld spuitbuisje spuit je rozetten ( ronde koekjes ) , de vorm van spritskoekjes,....

                             Op de rozetten kan je naar wens een geconfijte kers aanbrengen.

                             Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10'.

                             Dompel de spritskoekjes voor de helft in chocolade.

    Heerlijk bij de koffie en echt niet moeilijk !

                            

    10-05-2016, 15:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkabavarois ( voor 1 taart )

    Gebruik steeds een bodem van biscuit om je opbouw van de taart te maken .

    Ingrediënten :    750 ml volle melk

                               350 ml volle room ( 40% )

                               250 gr suiker

                               8 eidooiers

                               6 gelatineblaadjes

                               koffie extract of oploskoffie gezet met koffie ( goed sterk toevoegen anders teveel smaakverlies door de room )

    Bereiding :      Laat de gelatine weken in koud water.

                            Breng de melk aan de kook.

                            Klop de suiker met de eidooiers tot een witte massa.

                            Voeg de kokende melk hieraan toe.

                            Meng de gelatine hieronder en voeg het koffie extract toe.

                            Laat het geheel afkoelen en spatel er dan de half opgeklopte room onder.

                            Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                            Giet hier de bavarois op.

                            Zet de vorm in de koelkast om verder op te stijven.

                            Maak  de zijkanten los met een warm mes  en doe de springvorm open.

    Smaakt heerlijk !

    TIP : Voor de handigen onder ons kan je ook één grote bavarois maken met de 3 soorten bavarois in lagen.

              Neem dan een grote springvorm en beleg deze met de biscuit.

              Start met een laag chocolade, een laag mokka en je eindigt met de vanille bavarois.

              Versier dan met chocolade !

              Dat is dan een echt pronkstuk.

    Succes ermee !

             

             

    10-05-2016, 14:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs