De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse flantaart ( recept van mijn collega Kristel )voor 1 taart

    Ingrediënten  zanddeeg :    500 gr zelfrijzende bloem

                                               250 gr goede ongezouten boter

                                               250 gr suiker

                                              3 eieren

                                              snuifje zout

                           flan  :      375 ml halfvolle melk

                                          90 gr suiker

                                          4 eieren

                                          1 pakje vanillesuiker

                                          snuifje zout

    Bereiding :      Doe de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood en maak er een stevig deegje van.

                            Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.

                            Rol het deeg uit en bekleed je bakvorm hiermee.

                            Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en het snuifje zout.

                            Klop ondertussen de eieren op tot schuim.

                            Giet de kokende melk op de eieren en klop dit nog eventjes op.

                            Vul de taartvorm en plaats dan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25' afhankelijk van je oven.

    TIP : Je kan met deze heerlijke flantaart een " flan bresiliënne " maken.

             Klop hievoor 250 ml volle room ( 40% ) op.

             Doe de room bovenop de flan en strijk het mooi glad.

             Strooi hier 100 gr bresiliënne nootjes op.

    Smakelijk !


                               



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs