Ingrediënten zanddeeg : 500 gr zelfrijzende bloem
250 gr goede ongezouten boter
250 gr suiker
3 eieren
snuifje zout
flan : 375 ml halfvolle melk
90 gr suiker
4 eieren
1 pakje vanillesuiker
snuifje zout
Bereiding : Doe de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood en maak er een stevig deegje van.
Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.
Rol het deeg uit en bekleed je bakvorm hiermee.
Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en het snuifje zout.
Klop ondertussen de eieren op tot schuim.
Giet de kokende melk op de eieren en klop dit nog eventjes op.
Vul de taartvorm en plaats dan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25' afhankelijk van je oven.
TIP : Je kan met deze heerlijke flantaart een " flan bresiliënne " maken.
Klop hievoor 250 ml volle room ( 40% ) op.
Doe de room bovenop de flan en strijk het mooi glad.
Strooi hier 100 gr bresiliënne nootjes op.
Smakelijk !
|